Erdoğan'ın atadığı rektörler: Menzilci, Mısıroğlu hayranı ve AKP'li isimlerden oluşuyor

Erdoğan'ın atadığı rektörler: Menzilci, Mısıroğlu hayranı ve AKP'li isimlerden oluşuyor

Erdoğan'ın atadığı rektörler: Menzilci, Mısı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre 16 üniversiteye yeni rektör ataması yapıldı. Rektör olarak atanan isimlerin Menzil tarikatı sempatizanı, Kadir Mısıroğlu hayranı ve AKP'li isimler olarak öne çıkması dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre 16 üniversiteye rektör atandı. Aralarında İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi de bulunan birçok üniversitenin rektörü değişirken, ODTÜ rektörü Verşan Kök bir dönem daha rektörlük yapmaya devam edecek.

sol.org.tr'nin haberine göre; 13 Ağustos tarihli kararnameye göre 16 üniversitenin rektörleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirlendi.

MENZİLCİ REKTÖR

Yapılan atamalarda dikkat çeken isimlerden biri Ankara Üniversitesi'nin yeni rektörü Necdet Ünüvar oldu.. 5 yıl Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı ve 23., 24., 25., ve 26. dönem AKP Adana Milletvekilliği yapan Ünüvar, aynı zamanda menzil tarikatıyla uzun yıllardır devam eden bir ilişkiye sahip.

KAMPÜSÜ MİLLET BAHÇESİ YAPILAN YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NE YENİ REKTÖR

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde AKP ve Cumhurbaşkanı için elinden geleni yapan Bahri Şahin’in görevine son verildi, yerine Tamer Yıldız getirildi. Teknopark A.Ş yönetim kurulu üyeliği, Türk Loydu Vakfı yönetim kurulu başkanlığı, Kalyon grubuna ait Hasan Kalyoncu Üniversitesi rektörlüğü ve halen devam eden Özel NUN Okulları yönetim kurulu üyeliği ile öne çıkan Yıldız, piyasacı idealleri ile kendini gösteriyor.

KADİR MISIROĞLU HAYRANI YENİ REKTÖR

Erdoğan’ın rektörlerinden en fazla öne çıkan isimlerden biri de İstanbul Teknik Üniversitesi’ne atanan İsmail Koyuncu. İlk tebriklerini AKP ilçe teşkilatlarından alan Koyuncu aynı zamanda İTÜ Teknopark’ta bulunan MEMTEK yönetim kurulunda yer alıyor. MEMTEK’te çalışan kadın emekçiler ve geçmişte kendisiyle birlikte çalışan öğrencilerin dile getirdiği üzere Koyuncu cinsiyetçi bir isim. Nakşibendi tarikatının İskenderpaşa cemaatiyle ilişkileri de bulunan yeni rektör her fırsatta Kadir Mısıroğlu, Alparslan Türkeş gibi isimleri anmaktan hiç çekinmiyor.

YAŞANAN OLAYLARA RAĞMEN ODTÜ REKTÖRDÜ KÖK DEVAM EDECEK

Rektör atamalarının ardından ODTÜ rektörü Verşan Kök görevine bir dönem daha devam edecek. Bahar Şenliği’nin iptali, Onur Yürüyüşüne düzenlenen saldırı, Kavaklık’ta bulunan 40 dönümlük araziyi KYK yurdu için imara açması ve şantiye binalarını ruhsatsız bir şekilde inşa edilmeye başlanması gibi birçok uygulamayı hayata geçirmeye çalışan Kök, her defasında ODTÜ’lü öğrencilerin ve emekçilerin tepkisiyle karşılaşmıştı. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NİN YENİ REKTÖRÜ AKP'Lİ

Selçuk Üniversitesi rektörlüğüne atanan Metin Aksoy ise doğrudan AKP’li bir isim olmasıyla dikkat çekiyor. 2008 yılında “Üniversitelerde Başörtüsüne Özgürlük” kampanyalarının içerisinde aktif yerel alan Aksoy, Konya’da Milli Türk Talebe Birliği adına çalışmalarda bulundu, Anadolu Stratejik Düşünce Akademisi, Türkiye İmam Hatipler Vakfı gibi kuruluşlarda akademik danışmalık yaptı. 2015 yılında AKP Yozgat milletvekilliği adaylığı için Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim üyeliğinden istifa etti. Şimdi ise Selçuk Üniversitesi’nin başına getirildi. 

"Erdoğan'ın atadığı rektörler: Menzilci, Mısıroğlu hayranı ve AKP'li isimlerden oluşuyor" haberi, 15 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 15 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan'ın atadığı rektörler: Menzilci, Mısıroğlu hayranı ve AKP'li isimlerden oluşuyor haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'ın atadığı rektörler: Menzilci, Mısıroğlu hayranı ve AKP'li isimlerden oluşuyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  2. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  3. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  4. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  5. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  6. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  7. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  8. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  9. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  10. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  11. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  12. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  13. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  14. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  15. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  16. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  17. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  18. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  19. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  20. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
Politika Haberleri