Erdoğan’ın Cenevre gezisi zor geçecek gibi

Erdoğan’ın Cenevre gezisi zor geçecek gibi

Erdoğan’ın Cenevre gezisi zor geçecek gibi İç ve dış politikada yoğun sorunlarla karşı karşıya olan AKP li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ı Hafta başında protestolarla karşılanması beklenen

İç ve dış politikada yoğun sorunlarla karşı karşıya olan AKP li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ı Hafta başında protestolarla karşılanması beklenen zor bir Cenevre ziyareti bekliyor.

Mehmet Tanlı /Almanya

İsviçre' de faaliyet gösteren bir çok Kürt Derneği, Kurumu ve Türkiyeli Muhalif Gruplar Cenevre’deki Mülteci Forumu’na gelmesi beklenen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsviçre’ye girişinin kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti.

17-18 Aralık tarihleri arasında BM nin düzenleyeceği İsviçre Cenevre’de Mülteci Forumu’na Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da davet edilmesi İsviçrede yoğun tepkiye neden oldu..

İsviçrede kurulu YJK-S ve CDK-S adlı Kürt oluşumları ve Türkiyeli sol muhalif gruplarbu daveti ortak bir açıklama yaparak protesto ettiler ve bu ziyaretin kabul edilemez olduğunu belirttiler.

Kürt gruplar ulusal ve Uluslararası medyaya yaptıkları ortak açıklamada “Görev süresi boyunca Erdoğan ve koalisyon partisi MHP, Kürtlere karşı savaş ilan edip imha hareketine gitti. Binlerce suçsuz insan sadece Kürt ve muhalif olduğu için tutuklandı ve binlerce insanımız göçe zorlandı. Binlerce yerel siyasetçi, kadın hakları aktivistleri, belediye başkanları, parti başkanları, eş başkanlar, akademisyenler ve insan hakları aktivistleri tutuklandı ve yüzlerce kişi öldürüldü.Bunların başsorumlusu elbette o ülkeyi yöneten tek karar verici Erdoğandır '' dendi.

Özgür Politika gazetesinin konuyla ilgili detaylı biçimde geçtiği habere göre yapılan açıklamada daha sonrada , “Erdoğan, IS, El Kaide ve El Nusra gibi cihadçı gruplara destek verdiği iddia edilirken Kuzey Suriye’de insanlığa karşı işlenen katliam ve suçlar Birleşmiş Milletler tarafından bilinmektedir” diye belirtildi.

Savaş suçu işlenmektedir

Erdoğanın toplumun her kesimine karşı savaş suçları işlediğine dair vurgu yapılan açıklamada .“ Bu kuzey doğu Suriyeye yapılan operasyon oradak Kürt bölgelerdeki evlere, işyerlerine yandaş radikal gruplar tarafından el konulması, yağmalanması , Kürtlerin göçe zorlanması uluslararası hukuka aykırı bir eylem, savaştır ve bir an evvel durdurulmalıdır. Bunların hepsi ilerde savaş suçu sayılacak ve bu suçu işleyenler ceza alacaklardır '' dendi.

Erdoğan ve müttefiklerinin ayrıca , mültecileri Avrupa’ya karşı koz olarak kullanmasıda ve bunun için AB den milyonlarca Euro almasını bir skandal olarak gören protestocu gruplar Erdoğanın Cenevre ziyaretinde yoğun protestoyla karşılaşacağını söylediler.

Son dönemde bir çok yurt dışı gezisinde uluslararası alanda protesto edilen Erdoğan’ın davetliler arasında olması İsviçredede büyük tartışmalara ve krize neden olmuş görünüyor. AKP hükümetinin Kuzey Doğu Suriye’ye dönük harekatı nedeniyle İsviçre’deki birçok kesimin protestosu günler öncesi başlamış durumda. Ve aynı insanlar Erdoğan karşıtı gösterileri genişletmeyi düşünüyorlar. Protestocular r tek Kürt gruplarla sınırlı değil geniş bir Türkiyeli ve İsviçrelilerden oluşan muhalif kesim Erdoğanı protestolarla karşılamaya hazırlanıyor.

Avrupa‘ da yaşayan bir çok Politik gözlemci ‚‘‘İsviçrede uzun yıllardır örgütlü bir Kürt diasporası olduğunu ,AKP hükümetinin saldırgan dış politikası, anti demokratik uygulamaları ve Kürtlere karşı ortaya koyduğu, yürüttüğü aralıksız savaş,.tutum son dönemde zaten İsviçre siyasetinin gündemine oturmuş durumda‘‘ diyorlar.

Cenevredeki Program

17 Aralık’ta BM Cenevre Ofisi’nde başlayacak olan 2 günlük forumun açılış konuşmasını İsviçre Dışişleri Bakanı İgnazio Cassiz ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi yapacak.

Bu Açılış konuşmalarının ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres bir sunumuyla devam edecek forumun ilk gününde Kosta Rica, Etiyopya, Almanya, Pakistan ve Türkiye’nin devlet başkanlarının konuşma yapmaları bekleniyor.

Selamlar

"Erdoğan’ın Cenevre gezisi zor geçecek gibi" haberi, 16 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Erdoğan’ın Cenevre gezisi zor geçecek gibi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan’ın Cenevre gezisi zor geçecek gibi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  2. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  3. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  4. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  5. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  6. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  7. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  8. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  9. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  10. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  11. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  12. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  13. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  14. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  15. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  16. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  17. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  18. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  19. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  20. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
Haberleri