Erdoğan’ın ‘Parti kuruyormuşsun’ sorusuna Davutoğlu’ndan yanıt!

Erdoğan’ın ‘Parti kuruyormuşsun’ sorusuna Davutoğlu’ndan yanıt!

Erdoğan’ın ‘Parti kuruyormuşsun’ sorusuna Da... Ali Babacan, AKP ile köprüleri atıp yeni parti kurma çalışmalarını hızlandırırken, ayrı bir parti kurma çalışması yürüttüğü konuşulan Ahmet Davutoğlu’nun ne yapacağı merak ediliyor. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi,...

Ali Babacan, AKP ile köprüleri atıp yeni parti kurma çalışmalarını hızlandırırken, ayrı bir parti kurma çalışması yürüttüğü konuşulan Ahmet Davutoğlu’nun ne yapacağı merak ediliyor. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın Davutoğlu'na "Parti kuruyormuşsun" diye sorduğunu Davutoğlu'nun da "Benim bir irade beyanım olmadı" dediğini aktardı.

Selvi, Hürriyet'te "Babacan’ın istifası, Erdoğan ile Davutoğlu’nun görüşmesi" başlığıyla yayımlanan yazısında "Ali Babacan, AK Parti kuruculuğundan istifa ederek yeni partinin startını verdi" ifadesini kullandı.

Selvi'nin "Ali Babacan, AK Parti kuruculuğundan istifa ederek yeni partinin startını verdi. Zaten parti hazır. Programı yazıldı. İsmi konuldu. İş, kurucular kurulu üyelerinin belirlenmesine kaldı" dediği yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Ali Babacan, AK Parti ile köprüleri atıp yeni parti kurma çalışmalarını hızlandırırken, ayrı bir parti kurma çalışması yürüten Ahmet Davutoğlu’nun ne yapacağı merak ediliyor. Davutoğlu ile Erdoğan arasında Ramazan Bayramı’nda bir telefon görüşmesi gerçekleşiyor. “Hah tamam. Babacan olmadı ama Davutoğlu geliyor” diye düşünmeyin. Konuşma kısa sürede İstanbul seçimlerine ve yeni parti kurma konusuna kayıyor. Erdoğan, Davutoğlu’ndan tekrarlanan İstanbul seçimlerinde İstanbul’da çalışmasını istiyor. Davutoğlu, “Konya’dayım” karşılığını veriyor. Erdoğan tekrar İstanbul’a gelerek seçim kampanyasına destek vermesini isteyince Davutoğlu, “Bu tür kararları benimle istişare etmiyorsunuz” diyor. Cumhurbaşkanı bunun üzerine “Biz ilgili kurullarda konuştuk, istişare ettik” karşılığını veriyor. Davutoğlu, “İstişare edilenler zaten İstanbul’da çalışıyor” demekle yetiniyor.

Davutoğlu, 22 Nisan tarihinde 14 maddeden oluşan bir açıklama yapmıştı. Ayrıca ramazanda Diyarbakır’da bir iftar organizasyonuna katılıp konuşmuştu. Erdoğan bunları ima ederek “Konuşmalar yapıyormuşsun” diyor. Davutoğlu, “Bunlar sizin için sürpriz değil. Zaten görüşlerimi size sunmuştum” diye karşılık veriyor. Parti sorusu bu diyaloğun üzerine geliyor. Erdoğan “Parti kuruyormuşsun” diye soruyor. Davutoğlu, “Benim bir irade beyanım olmadı” diyor. Görüşme, Davutoğlu’nun “Ben sizi bayram için aramıştım. Bayramınız mübarek olsun”sözüne Erdoğan’ın “Bayramın mübarek olsun” yanıtı ile bitiyor. Her halinden sıcak bir görüşme olmadığı belli."

"Erdoğan’ın ‘Parti kuruyormuşsun’ sorusuna Davutoğlu’ndan yanıt!" haberi, 09 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan’ın ‘Parti kuruyormuşsun’ sorusuna Davutoğlu’ndan yanıt! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan’ın ‘Parti kuruyormuşsun’ sorusuna Davutoğlu’ndan yanıt! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 08 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:04 Beşiktaş'a Dev Transfer Bombası Geliyor: İtalyan Devi'nin Yıldızı Yolda!
  2. 01:41 Mantık Dedektifleri Hazır Mı? Bu Resimde Gizli Mantık Hatasını 4 Saniyede Bulabilecek Misin?
  3. 01:26 Caner Erkin Fenerbahçe Taraftarını Ayaklandırdı! "Asla Olmayacak!"
  4. 01:22 Yoğurt ve Bir Kaşık Baharat: Sindirim Sorunlarından Kalp Sağlığına Her Şey Birebir Çözüm!
  5. 01:19 Tamamen yapay zeka görüntüleriyle üretilmiş en uzun klip!
  6. 01:17 Yapay zekayla beraber hayatımıza girecek metal yaka kavramı
  7. 01:14 Tüm meslekleri etkisi altına aldı: İşte yapay zekayı en çok kullanan sektörler!
  8. 01:11 Profesör Bektaş'tan deprem uyarısı: Doğu Karadeniz 3 riskli fay ortasında yer alıyor
  9. 01:08 Bir litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor!
  10. 01:05 İnek sütünden değil mercimekten yapılıyor: İşte en lezzetli peynir!
  11. 01:03 Çamaşır makinesine koymamanız gereken 8 şey!
  12. 01:01 Zehir saçıyor: Soğanı sakın böyle yemeyin!
  13. 00:59 Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte Hukuk mesleklerine giriş sınavı yönetmeliği!
  14. 00:48 Bilinmeyen koronavirüslere karşı koruyucu bir aşı geliştirildi!
  15. 00:35 İlk 100'e giren bir başarı hikayesi birden bitti: 2 tekstil devi konkordato taleplerini sundu
  16. 00:25 TBMM Genel Kurulu'nda dört adet uluslararası anlaşma kabul edildi
  17. 00:24 ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskele tamamlanmış durumda
  18. 00:20 Şampiyonlar Ligi'nde büyük bir sürpriz yaşandı! PSG'yi deviren Dortmund finale yükseldi!
  19. 00:20 Feyyaz Uçar'dan Beşiktaşlıları üzecek sözler geldi
  20. 00:16 Kızılcık Şerbeti'nde kötü haber: İzleyenler gidecek diye seviniyordu
Politika Haberleri