Erkek egemenliğini yıkan başarı öyküsü: Sivas'ta tek kadın marangoz

Erkek egemenliğini yıkan başarı öyküsü: Sivas'ta tek kadın marangoz

Erkek egemenliğini yıkan başarı öyküsü: Siva... Sta 2 yıl önce gelir elde etmek amacıyla evinin bir odasında ahşap kuş kafesleri üreten Zeynep Özgül (21), ilgi görünce mesleğini eşiyle birlikte Sanayi Çarşısı'nda kiraladıkları dükkanda devam ettirmeye başladı

Sivas'ta 2 yıl önce gelir elde etmek amacıyla evinin bir odasında ahşap kuş kafesleri üreten Zeynep Özgül (21), ilgi görünce mesleğini eşiyle birlikte Sanayi Çarşısı'nda kiraladıkları dükkanda devam ettirmeye başladı. Etraftaki insanların ve ailesinin baskısına rağmen bu mesleği yapabileceğini ispatlayan Özgül, şu anda Sivas'ın tek kadın marangozu olarak biliniyor.

Kent merkezinde, Gökçebostan Mahallesi'nde yaşayan Zeynep Özgül, 2 yıl önce gelir elde etmek için evinin bir odasında ahşap kuş kafesleri üreterek internet üzerinden sattı. Yaptığı malzemeler ilgi görünce işlerini büyüterek Sanayi Çarşısı içinde bir dükkan kiralayan Özgül, eşi Ali Özgül ile birlikte kurdukları marangozhanede kamelya, sehpa ve sandalye üretimine geçti. Erkeklerin egemen olduğu bir sektörde ildeki tek kadın olarak çalışan Zeynep Özgül, bu yönüyle çevresinden takdir topladı.

Mesleğe evde ahşap kuş kafesi yapıp satarak başladığını ifade eden Zeynep Özgül, "Pandemiden dolayı iş bulmayınca eşimle birlikte evimizin odasında kuş kafesleri yapıp satmaya başladık. Yaptığım kafesleri internete koydum ve bu sefer insanlar, "ahşap bebek yatağı yapabilir misiniz?" diye sordu. Bunun üzerine yatak yapmaya da başladık ve evimizin bir odası marangozhane oldu. İşler gittikçe çoğalınca artık dükkan açmamız gerektiğini düşündük ve marangozhanemizi açtık" dedi.

'Kadın isterse her şeyin en iyisini yapar'

Bir kadının marangozluk yapmasının kentte tuhaf karşılandığını ifade eden Özgül, "Benim burada çalışmamdan dolayı esnaf, aile ve dostlarımızdan tepki aldık. Bize, "Kadından marangoz mu olur?" dediler. Benimle dalga geçtiler ama tabi şimdi ben o dalga geçen ustalara fikir vermeye başladım. Şiddet gören kadınlara şunu söylemeliyim ki; en önde gelen şey özgüvendir. Eğer şiddet görüyor ya da bir erkeğe kendilerini muhtaç hissediyorlarsa yapmasınlar. "Ben bunu yaparım" diye yola çıksınlar. Öyle yola çıkarlarsa her şeyi yapabilirler. Bir kadın isterse her şeyi değil, her şeyin en iyisini yapabilir" diye konuştu.

'Eşimle gurur duyuyorum'

Eşinin desteğinin hep yanında olduğunu söyleyen Ali Özgül(28) ise, "Dükkanı ilk açtığımızda buraya çırak alamadık. Eşim de, "Ben gelirim ve destek olurum" dedi. İlk başlarda esnafta ve çevrede farklı karşılandı. Ama ben hep eşimin bana verdiği destekten dolayı onunla gurur duydum. Zaman geçtikçe herkes alıştı ve benimsedi. Bir erkeğin yapabileceği her şeyi o da yapıyor. Daha iyi fikir ve düşünceleri var. Bir şey ürettiğimiz zaman Zeynep'in fikirleri ile ürünümüz daha iyi ve dikkat çekici oluyor. Bu da müşterinin daha çok hoşuna gidiyor" ifadelerini kullandı.

 

"Erkek egemenliğini yıkan başarı öyküsü: Sivas'ta tek kadın marangoz" haberi, 07 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 07 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Erkek egemenliğini yıkan başarı öyküsü: Sivas'ta tek kadın marangoz haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erkek egemenliğini yıkan başarı öyküsü: Sivas'ta tek kadın marangoz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:50 MotoGP Jerez'de Bagnaia'nın Zaferi: Marquez Podyuma Geri Döndü!
  2. 19:40 WCK, Gazze'de Yardım Faaliyetlerini Yeniden Başlatıyor
  3. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  4. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  5. 19:02 Üniversitelerde Filistin'e Destek Protestoları Dünya Çapında Yayılıyor
  6. 18:57 Rotterdam'da McDonald's Önünde İsrail Protestosu
  7. 18:40 Çamaşır Yıkarken Herkes Aynı Hatayı Yapıyor: Bu Ürünü Ayrı Yıkamalıymışız!
  8. 18:38 Göztepe Efsanesi Yeniden Süper Lig'de! 2 Yıllık Hasret Bitti!
  9. 18:38 Yaşlanma Sorunu Çözüldü Mü? Eczacı Müderrisoğlu Gençlik Formülünü Açıkladı!
  10. 18:38 Türkiye'den Tarihe Geçecek Hamle: Doları Sarsacak Dev Gelişme Ortaya Çıktı!
  11. 18:26 Türkiye, Rusya'ya Bağımlılığı Azaltmak İçin ExxonMobil'den LNG Satın Almayı Planlıyor
  12. 18:17 İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs Baskınları Artıyor: 15 Filistinli Gözaltında
  13. 18:10 Ukrayna Başkomutanı: Rusya İle Cephe Hattında Durum Kritik
  14. 18:05 Türkiye'de İç Hat Uçuşlarında Ekonomi Biletlerine Yüzde 30 Zam!
  15. 18:01 Tokat Veteriner Hekimler Odası Kedi Güzellik Yarışması: Göz Kamaştıran Kedilerin Zaferi!
  16. 17:56 Gazze Şeridi'nde İsrail'in Savaş Planları: Refah İşgali Gündemde
  17. 17:50 Yeşil Parti'nin Başkan Aday Adayı Jill Stein Filistin Protestosunda Gözaltına Alındı
  18. 17:45 Fiorentina, Galatasaray'ın Yıldızı Kaan Ayhan İçin Hamle Yapıyor!
  19. 17:41 Elon Musk'un Çin Ziyareti: Tesla'nın Otonom Sürüş Hedefi ve Çin Pazarındaki Zorluklar
  20. 17:37 Fenerbahçe'de İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Ligde Devam Edemeyecek!
Yerel Gündem Haberleri