Esad: Kürtler orduya katılma teklifini reddetti

Esad: Kürtler orduya katılma teklifini reddetti

Esad: Kürtler orduya katılma teklifini reddetti Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 'Kürtlerin orduya katılma teklifini reddettiklerini' söyledi. Esad, ABD yönetimini Nazi rejimine benzeterek, "ABD bir devlet değil, kendi çıkarlarını gözeten şirketler tarafından lideri atanan...

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 'Kürtlerin orduya katılma teklifini reddettiklerini' söyledi. Esad, ABD yönetimini Nazi rejimine benzeterek, "ABD bir devlet değil, kendi çıkarlarını gözeten şirketler tarafından lideri atanan bir rejimdir" ifadelerini kullandı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Kürtlerin ülkelerinin kuzeyinde Türkiye’ye karşı birlikte mücadele etme tekliflerini kabul etmediklerini söyledi. Esad, ‘Suriye’den petrol çalmakla’ suçladığı ABD yönetimini de, Nazi rejimine benzetti. Rus haber ajansı RIA Novosti ile haber kanalı Rossiya 24’e konuşan Beşar Esad, Suriye Savunma Bakanlığı’nın, 22 Ekim’de Rusya ile Türkiye arasında varılan ‘tampon bölge’ anlaşmasının ardından, Kürt askeri birliklerine mensup kişileri orduya kabul etmeye hazır olduğu yönünde açıklama yaptığını hatırlattı.

Kürtlerin bu teklifi kabul etmediğini belirten Esad, “(Kürtler) Suriye ordusuna katılmak istemiyorlar, silahlarını muhafaza etme niyetindeler” dedi. Esad ayrıca ülkesinin, “Kürt askeri birliklerini, Türkiye’nin eylemleri sonucu Kuzey Suriye’de kaybedilen toprakların geri alınması için alınacak doğru tutumun, Suriye ordusuna katılmaları ve işgalcilere Türklere karşı savaşmaları olduğu konusunda ikna etmeye çalıştığını” ifade etti.

‘NAZİ REJİMİ’ BENZETMESİ

Beşar Esad, ABD yönetimini de Nazi rejimine benzeterek ‘Suriye’den petrol çalmakla’ suçladı. ABD’nin Suriye’deki faaliyetlerini ‘siyasi haydutluk’ olarak görüp görmediği yönündeki bir soruya ise şu yanıtı verdi: “Evet, öyle görüyorum… ABD Başkanı devleti temsil etmiyor, o sadece bir şirket yöneticisi. Onun arkasında yönetim kurulu var. Bu kurul ise devletin asıl sahibi olan büyük Amerikan şirketlerini temsil ediyor. Bunlar petrol şirketleri, silah üreticileri, bankalar ve diğer lobiciler.”

Esad, konuşmasına “ABD bir devlet değil, kendi çıkarlarını gözeten şirketler tarafından lideri atanan bir rejimdir. ABD’yi haydut olarak tanımlamaktan daha ciddi olan önemli bir noktayı hatırlatmak isterim: İkinci Dünya Savaşı’nda Hitler’i Sovyetler Birliği’ne saldırmaya yönelten en önemli faktörlerden biri petroldü… ABD bugün aynı şeyi yapıyor, Nazileri taklit ediyor; kısaca söylersek, bugünkü ABD politikalarını Nazilerin politikalarına benzetebiliriz: Yayılma, fetih, diğer ulusların çıkarlarını zayıflatma, uluslararası hukuku ve insani ilkeleri reddetmek” diyerek devam etti. Daha önce de Russia Today (RT) kanalına konuşan Esad, ABD’yi; “Türkiye ve IŞİD ile çalışıp Suriye’nin petrol kaynaklarını yağmalamakla” suçlamıştı. (BBC Türkçe)

"Esad: Kürtler orduya katılma teklifini reddetti" haberi, 15 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Esad: Kürtler orduya katılma teklifini reddetti haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Esad: Kürtler orduya katılma teklifini reddetti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  2. 20:48 Moskova'daki Crocus City Hall'da Gerçekleşen Terör Saldırısı İçin ABD Rusya'yı Uyardığını Belirtti!
  3. 20:46 Birleşmiş Milletler: "Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı."
  4. 20:41 Edirne'de Jandarma Operasyonu: FETÖ ve PKK-KCK Üyeleri Yakalandı
  5. 20:22 ABD, IŞİD saldırısından önce Rusya'ya uyarı gönderdi
  6. 20:22 İpek Kıraç, bir haftada elde ettiği 174 milyon dolarlık gelirle Türkiye'nin en zengin kadını oldu
  7. 20:22 Altın sahiplerini endişelendiren uyarı: 200 lira düşüş yolda!
  8. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  9. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  10. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  11. 19:20 Ekonomistler uyarıyor: Seçim sonrası dolar kurunda tsunami riski!
  12. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  13. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  14. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  15. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  16. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  17. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  18. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  19. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  20. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
Politika Haberleri