Esenler Belediyesi’nde kıtalar arası skandal

Esenler Belediyesi’nde kıtalar arası skandal

Esenler Belediyesi’nde kıtalar arası skandal AKP’li Esenler Belediyesi Meclisi, Menderes Mahallesi’ndeki ilköğretim eğitim alanını, il milli eğitim müdürlüğünün itirazına karşın “emniyet hizmet alanına” dönüştürdü. Eşdeğer arazi için Anadolu yakasından yer gösterdi

.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; AKP’li Esenler Belediyesi Meclisi, eğitim alanını, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün itirazına karşın “Emniyet hizmet alanına” dönüştürdü. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne aynı bölgede eşdeğer bir eğitim alanı sunulması gerekirken yeni yerin Anadolu yakasında gösterildiği ortaya çıktı. Müdürlük yeni yere itiraz etti. CHP’li meclis üyesi Kemal Şahin, “Esenler’de okullar ikili eğitim veriyor. Sınıf mevcutları yoğun. İlçedeki öğrenciler çevre ilçelerdeki okulları tercih ediyor. Gelecekteki umudumuz olan çocuk ve gençlere eğitim ortamlarının hazırlanması engelleniyor. Esenler’in çocukları Anadolu yakasına mı gidecek eğitim almaya” diye sordu.

‘ETKİ ALANINDA OLMALI’

Esenler Belediyesi’nin aralık ayı meclis oturumu gündemine gelen teklifte Menderes Mahallesi’ndeki alanın “ilköğretim eğitim alanı”ndan çıkarılarak “Emniyet hizmet alanı”na alınması istendi. Teklifte söz konusu arazilerin bir kısmının da yeşil alana dönüştürülmesi talep edildi. İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yönetmeliğe atıfta bulunarak eğitim alanlarının kaldırılması veya küçültülmesinin ancak aynı bölge içinde eşdeğer yeni bir alan ayrılmasıyla mümkün olabileceğini vurguladı. Müdürlük yazısında “İçişleri Bakanlığı’nca tahsisi talep edilen taşınmazlar ile eşdeğer olarak sunulan alan farklı ilçelerde yer almaktadır. Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin 26. Maddesi gereği eşdeğer aksın aynı hizmet etki alanı içerisinde olması gerekmektedir. Bu kapsamda ‘İlköğretim alanı’ fonksiyonunda yer alan taşınmazlar karşılığında sunulan parsel eşdeğer alan olarak değerlendirilememektedir” denildi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görüşüne karşın “bölgedeki yeşil alan ve güvenlik ihtiyacına yönelik çözüm getirilmesinin amaçlandığı” gerekçe gösterilerek teklif AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinın oluruyla kabul edildi. CHP’li ve İYİ Partili meclis üyeleri ise “ret” oyu kullandı. Şahin, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün plan değişikliğiyle ilgili görüşü olumsuz. Eğitim için ayrılan bir yeri bu olumsuz görüşe rağmen ve Esenler’de okul eksikliği de varken nasıl uygun görebiliyorsunuz? Ayrıca eşdeğer olarak gösterdiğiniz arazi hangi ilçede açıklar mısınız” diye sordu. Şahin’e yanıt veren ilçe belediyesinin imar komisyonu başkanı AKP’li Meclis üyesi Hakan Ciner, “Eşdeğer alan oluşturulması gerekir, yönetmelikte açıktır fakat bizim Esenlerimizde Emniyet alanına da ihtiyaç duyulmaktadır. Bu da kamu yararınadır” dedi.

"Esenler Belediyesi’nde kıtalar arası skandal" haberi, 15 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 15 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Esenler Belediyesi’nde kıtalar arası skandal haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Esenler Belediyesi’nde kıtalar arası skandal 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:23 Hakan Çalhanoğlu'ndan Muhteşem Başarı!
  2. 16:18 Kirli Sepeti Dizisi Final Kararı ile Şok Etti!
  3. 16:12 Threads adlı platform Türk Rekabet Kurumu'nun kararıyla yarından itibaren Türkiye'de kapanıyor
  4. 16:12 EPDK, tarife değişiklikleri yaptı!
  5. 16:12 Tekstil sektörünün liderleri ekonomik zorluklarla karşı karşıya! Köklü firma iflası ilan etti
  6. 15:20 AK Parti Gelibolu Ziyaretinde Vurgu: 'Türkiye'nin Yöneten Partisiyiz'
  7. 15:19 Özgür Özel'den Manisa Ziyareti: Seçim Başarısı ve Turizm Potansiyeli Üzerine Değerlendirmeler
  8. 15:13 Mauro Icardi'den Erden Timur'a Teşekkür: Galatasaray'a İnanıyoruz!
  9. 15:10 Sicil Affı ve Borç Kapatma Kredisi: Vatandaşlara Ekonomik Nefes!
  10. 15:07 Transfer bombası: Fenerbahçe'nin yıldızı Galatasaray'a mı imza atacak?
  11. 15:07 Dikkatli Alışveriş! Etiketlere Dikkat Etmezseniz Sağlığınız Tehlikede Olabilir!
  12. 15:06 Adalet Olmadan Ekonomi Olmaz: Demirtaş'tan Ekonomik Kurtuluş Çağrısı
  13. 15:06 Stresi Azaltmanın Pratik Yolları: Günlük Hayatın Kolay Reçetesi
  14. 15:05 Seda Bakan'dan Sosyal Medyayı Sallayan Fotoğraf: Yıldız Tilbe Yalnız Değildir!
  15. 15:05 Serdar Ortaç'tan Tinder'a Bomba Giriş: "Kız Tavlamaya Giriyorum!"
  16. 15:05 Fatih Erbakan: Yeniden Refah Belediyeleri Adalet ve Ahlakla Yönetecek!
  17. 15:01 SGK'nın 2023 Raporu: Boşananların Maaşları Kesildi!
  18. 14:54 İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Sezonu Kapattı!
  19. 14:50 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Konusunu Görüşmek Üzere Yurtdışına Çıkıyor
  20. 14:45 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu: Samet Aybaba!
Politika Haberleri