Eşini ve kızını yaralayan kişiye verilen cezaya itiraz

Eşini ve kızını yaralayan kişiye verilen cezaya itiraz

Eşini ve kızını yaralayan kişiye verilen cez... Eskişehir'de geçen yıl şubat ayında eşini ve kızını yaralayan kişiyi engellemek isterken bıçaklayarak yaraladığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Tolgahan Daşkıran'a verilen 5 senelik hapis cezasına, mahkeme savcısı ve avukatı itiraz etti.

Eskişehir'de geçen yıl şubat ayında eşini ve kızını yaralayan kişiyi engellemek isterken bıçaklayarak yaraladığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Tolgahan Daşkıran'a verilen 5 yıllık hapis cezasına, mahkeme savcısı ve avukatı itiraz etti.

Sanık Daşkıran'ın (19) avukatı Muhammed Serkan İleli, itiraz dilekçesinde olayın meşru müdafaa şartlarına uygun olduğunu belirterek, "Müvekkilim kendisine karşı olmayan olayda gerçekleşen bir saldırıyı ayırmaya çalışmış bu sebeple saldırıyı def etmek amacıyla kendini savunmak zorunda kalmıştır. Somut olayda saldırı var, saldırıya karşı orantılı şekilde savunma var. Neticesinde ise meşru müdafaa söz konusudur." ifadelerini kullandı.

Mahkemenin gerekçeli kararını açıklamasının ardından beraat talebinde bulunan duruşma savcısı ile sanık Daşkıran'ın avukatı Muhammed Serkan İleli, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'ne 5 yıllık hapis cezasına ilişkin itirazda bulundu.

Mahkeme savcısı, itiraz dilekçesinde Tolga Daşkıran'ın meşru müdafaa hükümleri çerçevesinde beraat etmesi gerektiğini yineleyerek şu ifadelere yer verdi:

"Dosyadaki olay anına ilişkin görüntüler, şahısların kovalama istikameti ile markete ait kamera görüntüleri ve beyan içerikleri incelendiğinde, sanıkların Abdülkadir'in eşine yönelik eylemini sonlandırmak ve defetmek maksadıyla hareket ettiği zira Abdulkadir Ahmadi'nin almış olduğu darbeler neticesinde eylemine son vererek kaçmaya başladığı ve bilgi sahibi beyanları ve görüntü içeriğine göre markete girdikten kısa bir süre sonra yere yığıldığı, market içerisi ve kaçış güzergahında sanıkların bıçakla yaralama eylemine ilişkin görüntü tespit edilememesi karşısında sanıkların üzerine atılı suçları 'meşru savunma' kapsamında işledikleri anlaşılmaktadır. Usul ve esas yönünden kanuna aykırı bulunduğundan kararın Tolga Daşkıran lehine istinafen kaldırılması arz olunur."

4. Ağır Ceza Mahkemesinde 18 Mayıs'ta görülen duruşmada, sanık Abdulkadir Ahmadi "eşi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan iyi hal indirimiyle 12 yıl 6 ay hapis, kızını ve Hüseyin Ş'yi "kasten yaralama" suçundan 6 bin 740 lira adli para cezasına çarptırılmış, mahkeme sanık Tolga Daşkıran'a ise "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak 5 yıl hapis cezası vermişti.

Olay

Emek Mahallesi Ertaş Caddesi'nde 5 Şubat'ta Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi, eşi Shahnaz Nazari ve kızı Nasimgül Ahmadi'yi bıçakla yaralamıştı. Arkadaşı Hüseyin Şahin'in de yaralandığı olayda Tolgahan Daşkıran, Abdulkadir Ahmadi'yi (63) bıçakla yaraladığı gerekçesiyle tutuklanmış, avukatının itirazı üzerine bir gün sonra tahliye edilmişti. Abdulkadir Ahmadi, hastanedeki tedavisinin ardından tutuklanmıştı.

"Eşini ve kızını yaralayan kişiye verilen cezaya itiraz" haberi, 13 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 13 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. GENEL kategorisi altında bulunan Eşini ve kızını yaralayan kişiye verilen cezaya itiraz haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eşini ve kızını yaralayan kişiye verilen cezaya itiraz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. GENEL konusunda 13 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:56 Bitcoin için 1 milyon dolar tahmini!
  2. 01:54 Altın sahiplerini korkutan karar: 81 İldeki kuyumcularda yasaklanacak!
  3. 01:52 Tapuda 15 günlük süreyi kaçıran yandı: Ruhunuz bile duymadan elinizden gidebilir!
  4. 01:50 Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi 25 adımla başlıyor!
  5. 01:48 Elektronik sigaralardan çıkan dumanın zararsız su buharı olmadığı ortaya çıktı
  6. 01:40 Pazarcılara müjde: O uygulama kaldırılıyor!
  7. 01:37 Türkiye'nin iflas rekoru kıran 5 ili belli oldu: Buralarda iş kuranlar dikkat!
  8. 01:16 Ankara'nın gizli hazinelerinden biri yılların tarihine ev sahipliği yapıyor: Kimse bilmiyor!
  9. 01:16 Rıdvan Dilmen'den tepki çeken açıklama geldi! 1Fenerbahçe maçını izlemeyeceğim"
  10. 00:49 Ünlü oyuncunun damadı iflas etti: Türkiye'nin en büyük oteliydi
  11. 00:42 Bunları yapanlar milyoner olacak: 'Yatırım kahini' para basan o dört fonu açıkladı!
  12. 00:42 Chery tarafından sunulan faizsiz finansman alternatifleri
  13. 00:21 Hangi burç daha çok hangi suça eğilimlidir?
  14. 00:19 Hastanelerde onaylı randevu nedir ve nasıl alınır?
  15. 00:11 Türkiye dahil 10 ülke altın alım rekoru kırdı: 24 milyar dolar
  16. 00:08 Boğaz’da ‘orta segment’te satılık yalı kalmadı
  17. 23:56 Tottenham, Raphinha İçin Barcelona'ya 70 Milyon Euro Teklif Hazırlıyor
  18. 23:50 İran'da Kadın Cinayetleri: Artan Vakalar Endişe Verici
  19. 23:45 X'te (Twitter), Engellenen Kullanıcıların Yanıt Verebilmesine İmkan Tanıyan Yeni Güncelleme
  20. 23:41 Heyelan Felaketi: Akıncılar'da 100 Dönüm Tarım Arazi Zarar Gördü
Gündem Haberleri