Eski DYP Başkanı Cindoruk, neden İmamoğlu'na oy vereceğini açıkladı

Eski DYP Başkanı Cindoruk, neden İmamoğlu'na oy vereceğini açıkladı

Eski DYP Başkanı Cindoruk, neden İmamoğlu'na... Eski DYP Başkanı Hüsamettin Cindoruk, CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğini açıkladı. Cindoruk, bu kararını şöyle açıkladı: Bir Meclis Başkanı'nın, 2 bakanın görevlerinden terhis edilerek aday olmasını,...

Eski DYP Başkanı Hüsamettin Cindoruk, CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğini açıkladı. Cindoruk, bu kararını şöyle açıkladı: Bir Meclis Başkanı'nın, 2 bakanın görevlerinden terhis edilerek aday olmasını, ben, bölge valilerinin tayinine benzetiyorum. Her kent ve büyükşehir, kendi içinden o şehri bilen, seven, sayan adaylar çıkarmalıydı. Sizi, onun için taktir ediyorum. Size, onun için oy veriyorum...

CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında, eski DYP Genel Başkanı 86 yaşındaki Hüsamettin Cindoruk'u, Beyoğlu'ndaki ofisinde ziyaret etti.

Kendisinin de 24 Mart 1984'te yapılan yerel seçimlerde İBB adayı olduğunu hatırlatan Cindoruk, ''Dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren, diktatör bir adam olmasına rağmen, bu seçime katılmadı. Bizi horlamadı. Bize hakaret etmedi. Demokratik bir seçim yaptık'' dedi ve ekledi:

''Bir Meclis Başkanı'nın, 2 bakanın görevlerinden terhis edilerek aday olmasını, ben, bölge valilerinin tayinine benzetiyorum. Her kent ve büyükşehir, kendi içinden o şehri bilen, seven, sayan adaylar çıkarmalıydı. Sizi, onun için taktir ediyorum. Size, onun için oy veriyorum. Benimle beraber siyaset yapmış bütün arkadaşlarımı da size oy vermeye çağırdım. Böyle büyük ve güzel bir şehir, 16 milyon nüfusuyla size emanettir. Gereğini yapın.''

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, partisinin Şişli Belediye Başkan adayı Muammer Keskin'in proje tanıtım toplantısında konuştuktan sonra soluğu, eski DYP Genel Başkanları'ndan Hüsamettin Cindoruk'u, Beyoğlu Mısır Apartmanı'ndaki ofisinde aldı.

İmamoğlu ve duayen siyasetçi Cindoruk arasında samimi ve renkli bir sohbet gerçekleşti.

Cindoruk, İmamoğlu'nun, ''Nasılsınız? İyi gördüm sizi'' sözlerine, 'Bu yaşıma göre iyiyim'' yanıtını verdi. Aktif olarak avukatlık mesleğini sürdürdüğünü belirten Cindoruk, İmamoğlu ile olan sohbetinde, siyasi yaşamının kilometre taşlarına değindi. ''Size, ufak bir sürpriz yapacağım'' diyen Cindoruk, 1984'te, Doğru Yol Partisi'nin İstanbul Belediye Başkan adayı olduğu döneme ait gazete kupürlerini ve seçim broşürlerini İmamoğlu'na hediye etti.

''Anılarımı yazarsam çok kalp kırarım!''

''Anılarımı yazarsam çok kalp kırarım. Anılarımı yazmak yerine, böyle hatırlatmakta fayda var'' diyen Cindoruk, şunları söyledi:

''Bu, ilginç bir seçim. 12 Eylül'de Kenan Evren, 'Biraz istirahat edelim' diye bizi tutukladılar. Zincirbozan'da 4 ay devletimizin misafiri olduk. O zaman kurduğumuz Büyük Türkiye Partisi'ni kapattılar. Evren, 3 partiye müsaade etti. Seçime yakın bizi bıraktılar. Demokrat Parti, Adalet Partisi, Büyük Türkiye Partisi, bu 3 partimi kapattılar. Sonra Doğru Yol Partisi'ni kurduk. Seçime katılamadı DYP. O sırada İstanbul Belediye Başkanı bir generaldi.

Nasıl olduysa Kenan Evren ve Turgut Özal, nasıl taktir ettilerse, 24 Mart 1984'te, yerel seçim kararı aldılar. DYP'yi kurmuştuk ama örgütlememiştim. Rahmetli Demirel, bana gelip, 'DYP'den İstanbul Belediye Başkanı adayı olacaksın' dedi.

Dedim ki, 'Teşkilat yok'. Bana, 'Hem seçim kampanyası yapacaksın hem de örgütü kuracaksın' dedi. Para, vasıta ve örgüt yok. Yola koyulduk. Ciddi bir seçim kampanyası yaptık. 5 parti girdi. Seçimi, Anavatan Partisi'nden (ANAP) Bedrettin Dalan kazandı. Medeni bir yarıştı.

Bugünü mukayese ettiğimde başka bir şey söyleyeyim, Kenan Evren, diktatör olmasına rağmen, bu seçime müdahale etmedi. Gayet adil, demokratik bir yarış yaptık. Cumhurbaşkanı, diktatör bir adam olmasına rağmen, bu seçime katılmadı. Bizi horlamadı. Bize hakaret etmedi. Demokratik bir seçim yaptık. DYP, bu seçimden yüzde 13,5 oyla çıktık. Bu oy, daha sonra Demirel'i Cumhurbaşkanı yapmıştır.''

'Dalan, seçimden sonra bizi Pera Palas'ta ağırladı'

Dalan'ın, seçildikten sonra diğer adayları, seçimden 2 gün sonra, eşleriyle beraber Pera Palas'ta ağırladığını vurgulayan Cindoruk, ''Bugüne örnek olsun diye bunu anlatıyorum. 'Türkiye'de demokrasi gerilemiş mi ilerlemiş mi' diyenlere, kapak olsun. Türkiye'de demokrasinin ilerlemesi için gayret gösterenlerden biriyim.

O nedenle bugün konuşma hakkımı kullanıyorum ve bugünkü yarışın, demokratik ve adil olmadığını söylüyorum. Cumhurbaşkanı, bu seçime müdahale etmiştir, yanlış yapmıştır. Bu seçimin adil olması için, seçimin sadece adaylar olması gerekir. Yerel seçim dediğin, bir hemşehrilik hukukudur. Bir Meclis Başkanı'nın, 2 bakanın görevlerinden terhis edilerek aday olmasını, ben, bölge valilerinin tayinine benzetiyorum.

Her kent ve büyükşehir, kendi içinden o şehri bilen, seven, sayan adaylar çıkarmalıydı. Sizi, onun için taktir ediyorum. Size, onun için oy veriyorum. Benimle beraber siyaset yapmış bütün arkadaşlarımı da size oy vermeye çağırdım. Böyle büyük ve güzel bir şehir, 16 milyon nüfusuyla size emanettir. Gereğini yapın'' diye konuştu.

'Şehrin dengesi bozuldu'

Cindoruk'un ardından söz alan İmamoğlu da, ''Bize, büyük bir sorumluluk yüklediniz. Zaten taşıyoruz bu sorumluluğu ama sizden duymak çok büyük bir onur. İstanbul'a bütün bakarak, o bütüncül coğrafyayla eski İstanbul'a baktığımızda üzüntümüz çok büyüyor. Şehrin gerçekten dengesi bozuldu. Şehrin tek gündemi, imar ve plan değişikliği oldu. Hiçbir sorun ne yazık ki çözülemedi bu kentte. Aksine sorunlar da büyüdü. Yatırımlar da bir işe yaramaz hale geldi.

Bu seçimi, uçurumun kenarından dönüş olarak görüyorum. Gerçekten odağına insanı koyan ve vatandaşı hisseden, bireysel lütuflarda değil de şehir insanını mutlu eden bir yönetim anlayışını var etme çabası bu. Sizler gibi tecrübeli insanların katkılarıyla da bu iş gerçekten geri dönebilir diye düşünüyorum. İnancım yüksek. İstanbul, bize emanet. Dünya mirası. Böyle bir mirası çarçur etme şansımız yok'' dedi.

"Eski DYP Başkanı Cindoruk, neden İmamoğlu'na oy vereceğini açıkladı" haberi, 04 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Eski DYP Başkanı Cindoruk, neden İmamoğlu'na oy vereceğini açıkladı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eski DYP Başkanı Cindoruk, neden İmamoğlu'na oy vereceğini açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  2. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  3. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  4. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  5. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  6. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  7. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  8. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  9. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  10. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  11. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  12. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  13. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  14. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  15. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  16. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  17. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  18. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  19. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  20. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
Politika Haberleri