Eski İBB Başkanı Sözen'den flaş sözler! Başakşehir gerçeğini deşifre etti!

Eski İBB Başkanı Sözen'den flaş sözler! Başakşehir gerçeğini deşifre etti!

Eski İBB Başkanı Sözen'den flaş sözler! Başa... Sözen,Başakşehir Kulübü ile ilgili bilinmeyenlere ışık tuttu.AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "BEN KURDUM" dediği kulübün aslında çalıntı olduğunu iddia etti !

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, Erdoğan'ın 'Belediye başkanlığı dönemimde kurdum' dediği Başakşehir için 'Başakşehir'in çalıntı bir kulüp olduğunu söylemek mecburiyetindeyim. Belli amaçlarla kurulmuş bir kulüp gibi büyükşehirden koparıldı' dedi.

  AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Başakşehir’i belediye başkanlığı dönemimde kurduk ve oradan tırmandı, buralara kadar geldi" dediği Medipol Başakşehir'in kurulduğu dönem görevde olan eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen açıklamalar yaptı.

Sözcü'ye konuşan Sözen takımı bakanlıktaki bir yakını vasıtasıyla kurduğunu, belirterek "Başakşehir'in çalıntı bir kulüp olduğunu söylemek mecburiyetindeyim" dedi.

Sözen şöyle konuştu:

"Başakşehir teknik heyetini ve futbolcularını kutluyorum, yöneticilerini kutlamıyorum. Başakşehir'in -bu kelimeyi pek sevmem ama- çalıntı bir kulüp olduğunu söylemek mecburiyetindeyim. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Spor'u, bakanlıktaki bir yakınım vasıtasıyla kurdum. Türkiye'nin en büyük spor kulübüydü. 20 dalda sporcuları vardı, federeydi. Liglerde görev yapıyorlardı. Ve Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nün futbol takımıydı bu."

'BELLİ AMAÇLARLA KURULMUŞ BİR KULÜP GİBİ BÜYÜKŞEHİRDEN KOPARILDI'

"Belediye meclisinden, yönetim kurulundan karar almadan Başakşehir Futbol Kulübü kuruldu. Yani o kulüp, Başakşehir olarak ilan edildi. Şimdi de söyleniyor ki Katarlılara, Uzak Doğululara satılacak; hiçbir kamu kuruluşuna değil…

Hani büyükşehirden koparır da Başakşehir Belediyesi'ne veya devletin bir kamu kuruluşuna bağlarsınız. Hayır! Sadece işadamlarının görev yaptığı, belli amaçlarla kurulmuş bir kulüp gibi büyükşehirden koparıldı.

Takımda bizim zamanımızdan kalma sporcular da var. Belediyenin olanaklarıyla, belediyenin statlarında yetiştiler. Ve de hiçbir belediye organından izin almadan, bir satış işlemi gerçekleşmeden kulüp, Başakşehir olarak ilan edildi. Bir bakıma ‘Benim kulübüm şampiyon oldu' diye seviniyorum. Ama ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden nasıl Başakşehir koparıldı' diye üzüntü duyduğumu söylemeliyim.

'KİMİN KURDUĞU BELLİ DEĞİL'

"Başakşehir FK'yi kimin kurduğu belli değil… Piyasada iyi bilinen bazı işadamlarının kurduğu bir gerçek. Sayın Erdoğan da bunu Büyükşehir'den koparıp verilmesine göz yuman bir yönetici. Bana göre durum bu. Kendisinin kurmuş olması mecazi manada doğrudur. Bunların kökeni esasında İSKİ Spor'dur. Belediyede, itfaiyede ve İETT'de voleybol vardır. İSKİ'de de futbol vardı. İSKİ Spor'dur. Benim dönemimde de şampiyon olmuştu ligde. Şimdi o kulüp bugün ortalıkta yok."

"Eski İBB Başkanı Sözen'den flaş sözler! Başakşehir gerçeğini deşifre etti!" haberi, 22 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 22 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Eski İBB Başkanı Sözen'den flaş sözler! Başakşehir gerçeğini deşifre etti! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eski İBB Başkanı Sözen'den flaş sözler! Başakşehir gerçeğini deşifre etti! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:12 Azerbaycan-Ermenistan Sınırında İlk Sınır Taşı Yerleştirildi
  2. 16:58 Tesla, Küresel Talepteki Düşüşe Yanıt Olarak Avrupa Fabrikasında 400 Kişiyi İşten Çıkaracak
  3. 16:55 Kapadokya, 23 Nisan'da Türk Bayraklarıyla Renklendi
  4. 16:50 Melissa Vargas'ın Rekorlarıyla Dolu Vodafone Sultanlar Ligi Finali
  5. 16:46 Japonya'da Yasukuni Tapınağı Ziyaretleri: Gelenek, Diplomasi ve Tartışmalar
  6. 16:43 İslam Memiş uyarıyor: "Gram altın yine bir anda 2700 lira seviyesine fırlayabilir"
  7. 16:42 Belçika'da Alkollü Araç Kullanma Davası: 'Gut Fermantasyonu' Savunması Reddedildi
  8. 16:38 Cenk Tosun'un Transferinde Sürpriz Bir Dönüm Noktası: Eyüpspor Devrede!
  9. 16:35 TCG Nusret Müze Gemisi İzmir'de ziyarete açıldı
  10. 16:34 Beşiktaş-Ankaragücü maçının ilk 11'leri belli oldu
  11. 16:34 Prostat Kanseri Araştırmasıyla Yeni Organ Keşfi: Tüp Tükürük Bezi!
  12. 16:32 Özel açıkladı: Erdoğan'la haftaya görüşmeyi planlıyoruz
  13. 16:31 İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi: "Siyonist rejiminden geriye hiçbir şey kalmayabilir"
  14. 16:30 Dolandırıcılara Karşı Uyarı: Koç Holding'den Sahte Sosyal Medya Hesaplarına Dikkat Çağrısı
  15. 16:27 Özgür Özel: "Milletimize yeni ve demokratik bir anayasa kazandırana kadar gayretimiz sürecektir"
  16. 16:21 'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
  17. 16:07 Dolandırıcıların Yeni Yöntemi: Sahte Ev İlanlarıyla Kapora Avı!
  18. 16:07 Kibirli CEO'nun diploması sahte olabilir mi?
  19. 16:07 Beklenen An Geldi! Arda Güler Real Madrid'de İlk 11'de!
  20. 16:07 Süleyman Hurma'dan Çarpıcı Açıklamalar: Türkiye Ligi'nin Tescil Olmama Tehlikesiyle Karşı Karşıya!
Politika Haberleri