Eski MİT’çiden Gülen'e 'Muhterem Efendim' mektubu

Eski MİT’çiden Gülen'e 'Muhterem Efendim' mektubu

Eski MİT’çiden Gülen'e 'Muhterem Efendim' me... Tutuklu eski MİT mensubu Enver Altaylı'nın 2008 yılında, Fethullah Gülen'e "Muhterem Efendim" diyerek mektuplar yazdığı ortaya çıktı.

Tutuklu eski MİT mensubu Enver Altaylı'nın 2008 yılında, Fethullah Gülen'e "Muhterem Efendim" diyerek mektuplar yazdığı ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tutuklu eski MİT mensubu Enver Altaylı hakkında "casusluk ve örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla açtığı davanın iddianamesinde, Altaylı’nın, 2008’de FETÖ lideri Fethullah Gülen’e “Muhterem Efendim” diyerek yazdığı mektuplar da bilgisayarında ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile Ergenekon soruşturmasında tutukluyken cezaevinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren eski MİT yöneticisi Kaşif Kozinoğlu’nu hedef alan Altaylı, "Yeni Genelkurmay Başkanı’nın zat-ı âlinize ve yapılan hizmetlere bakışı son derece menfidir. Yeni görevine başlar başlamaz bazı generallerin yakın takip ve dinlemeye alınmaları konusunda verdiği talimat son derece üzücüdür. Bu yedi generalin izlemeye alınmalarının gerekçesi zat-ı âlilerinize taraftar oldukları iddiasıdır" sözleriyle Başbuğ’u Gülen’e şikâyet etti.

Mektubun ardından Başbuğ, 6 Ocak 2012 tarihinde, Kozinoğlu 10 Mart 2011 tarihinde tutuklanmıştı.

‘BARINER RIZA SARRAF DAVASINA TANIK YAPILACAKTI’

1963’te Ankara Kara Harp Okulu’na giren Enver Altaylı, aynı yıl Albay Talat Aydemir’in yaptığı darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle 1459 Harp Okulu öğrencisi ile birlikte ihraç edildi; 1968’de MİT’e alındı. Altaylı ve damadı Metin Can Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ’den ihraç edilen eski MİT mensubu Mehmet Barıner’i yurtdışına kaçırmaya çalıştıkları iddiasıyla Ağustos 2017’de tutuklandı. Barıner, ihraç edilmeden önce MİT’te, İran masasında görev yapıyordu. İddiaya göre Barıner, ABD’ye kaçırılarak Rıza Sarraf davasında “tanık” yapılacaktı.

Olaya ilişkin soruşturmasını tamamlayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı, Yılmaz ve Barıner ile yurtdışına kaçış planına yardımcı olduğu iddiasıyla Seda C. isimli bir kadın hakkında iddianame hazırladı. İddianamede Altaylı’ya “casusluk ve örgüt yöneticiliği” suçundan 35 yıla, Yılmaz ve Barıner’e “örgüt üyeliği ve casusluk” suçundan 30 yıla, Seda C.’ye ise “örgüte yardım” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.

BAĞLANTILARI DİKKAT ÇEKTİ

Altaylı’nın, cep telefonu ve banka kayıtlarından, çok sayıda FETÖ mensubu ile irtibatlı olduğu belirtilen iddianamede, bu kişiler arasında eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP yöneticilerine kaset kumpasları ile gazeteci Haydar Meriç cinayetinde adı geçen İbrahim Faruk Bayındır, Erkam Tufan Aytav, Salih Yaylacı gibi üst düzey FETÖ’cülerin yanı sıra, Afganistan ve Pakistan uzmanı Michael Semple, ABD’de kritik kuruluşlarda görev yapan Edwina Rogers ve Mike Douglas gibi kişilerin de yer aldığı vurgulandı. Altaylı’nın FETÖ’nin üst düzey yöneticilerinden Mustafa Özcan ile olan bağlantılarına da dikkat çekildi.

Altaylı, Gülen’e yazdığı bir başka mektubunda ise Ergenekon soruşturmasında tutuklandıktan sonra cezaevinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren eski MİT yöneticisi Kozinoğlu’nun, Özbekistan’da örgüt okullarının kapatılmasını sağladığını belirterek “Özbekistan’da Şenkal Atasagun’un Özbekistan görevlisi olarak çalışan Kaşif Kozinoğlu, terfi ettirilmiş ve merkezi Taşkent’te bulunan, Orta Asya istihbaratını koordine etmekle görevli büronun başına getirilmiştir. Okulların kapatılma sürecinde en büyük ihanet payı adı geçen bu şahsa aittir” dedi.

'MİT'İ TAKİBE ALDILAR'

Aynı dönemde MİT’in de FETÖ bağlantılı 20 çalışanını izlemeye aldığını “Zat-ı alilerinizin taraftarı oldukları iddia ve gerekçesi ile 20 MİT görevlisi son derece sıkı bir takibe alınmışlardır” sözleriyle Gülen’e aktaran Altaylı, “Başbakan, müsteşar nezdinde teşebbüste bulunarak, Kaşif Kozinoğlu’nun etkisiz hale getirilmesini ve bu 20 görevli hakkındaki izlemenin durdurulmasını temin edebilir. Ancak Başbakan’ın böyle bir inisiyatif kullanacağı kanaatinde değilim” ifadesini kullandı. Altaylı, Kozinoğlu’nun MİT Müsteşarı olmaya çalıştığını iddia ettiği başka bir mektubunda da “Eğer böyle bir şey olursa, Allah memleketi, devleti, Fethullah Hoca Efendi’yi, cemaatin önde gelenlerini korusun. Bu bir felaket olur” dedi.

"Eski MİT’çiden Gülen'e 'Muhterem Efendim' mektubu" haberi, 21 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Eski MİT’çiden Gülen'e 'Muhterem Efendim' mektubu haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eski MİT’çiden Gülen'e 'Muhterem Efendim' mektubu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  2. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  3. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  4. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  5. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  6. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  7. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  8. 02:02 Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri iflasını açıkladı ve şirket hızla satışa çıkarıldı
  9. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  10. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  11. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  12. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  13. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  14. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  15. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  16. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  17. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  18. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  19. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  20. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
Politika Haberleri