Ethereum Yeni Alıcılar Bulurken Bu Altcoin Vites Artırıyor! "Beklentiler Boşa Çıktı"

Ethereum Yeni Alıcılar Bulurken Bu Altcoin Vites Artırıyor!

Ethereum Yeni Alıcılar Bulurken Bu Altcoin V... Kripto para piyasası 2022'de FTX'in çöküşüyle çalkalandı. Bu altcoin ise borsa ile bağlantıları nedeniyle çöküşe mahkumdu. Ancak son veriler aksini gösteriyor. Ayılar bir süre daha beklemek zorunda kalacaklar...

Kripto para piyasası 2022'de en büyük borsalardan biri olan FTX'in çöküşüyle çalkalandı. Borsa ile derin bağlantıları olan Solana (SOL) ise tarihi bir çöküşe şahit oldu. Fakat, keskin düşüş son aylarda yerini güçlü toparlanma belirtilerine bırakıyor. ETF haberleri lider altcoin olan Ethereum'un (ETH) fiyatına değer katarken, Solana on-chain metriklerde tekrar öne çıktı. Özetle, Solana'da çöküş bekleyen şimdilik yükselişi izlemek zorunda kalacak...

ALTCOIN PIYASASI, BITCOIN SPOT ETF'LERI SAYESINDE BOĞA EĞILIMINE GIRMIŞ DURUMDA

Son zamanlarda yatırımcılar, Ethereum'a yönelik spot ETF'lerin önümüzdeki aylarda takip edeceğini hızla kabulleniyor. Birçok yatırımcı, birçok altcoinin de ETF'lere sahip olacağını speküle etmeye başlad. Bu da fiyat artışlarına ve çok sayıda spekülasyona yol açtı. Ancak tüm bu heyecan, birçok kişinin Ethereum'a açık bir rakip olan ve birçok beklentiyi aşan Solana'yı göz ardı etmesine neden oldu. Yine de Solana, sofistike bir teknik ekip ile övünmeye devam ediyor.

"BEKLENTILER BOŞA ÇIKTI"

Solana ve FTX kurucusu Sam Bankman-Fried arasındaki bağlantılara dair sayısız hikaye olmasına rağmen, birçok kişi Solana'nın çöküşünü öngörmüştü. Ancak, birkaç metrik göz önüne alındığında, Solana fırtınayı başarıyla atlattı. Örneğin, ağdaki aktif adreslerin sayısı neredeyse 2022 seviyesine ulaşmış durumda. Yeni adreslerin sayısı da 2022'deki kadar hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Aslında, benzersiz aktif cüzdanlar (UAW) 2022'den bu yana artış gösterdi.

ethereum-yeni-alicilar-bulurken-bu-altcoin-vites-artiriyor-beklentiler-bosa-cikti.jpg

Aktif adreslerin manipüle edilebileceği gerçeğinden bahsetmeye bile gerek yok. Başka bir metrik olan sermaye verimliliği (yani, toplam kilitlenmiş değerin dolar cinsinden merkezi olmayan borsa hacmi), son aylarda Solana'nın Ethereum'u geride bıraktığını öne sürüyor.

Kesinlikle, Solana mükemmel bir şekilde işlemiyor, ancak FTX krizi sonrası çöküşü bekleyen birçok kişinin beklentilerini açıkça aşmış durumda. FTX sonrası toparlanmasının ve o zamandan beri gösterdiği büyümenin büyük bir kısmı, teknolojik yatırımları, stratejileri ve sonuç olarak toplulukla olan etkileşimlerini etkileyen bilge liderliğe bağlanabilir.

ethereum-yeni-alicilar-bulurken-bu-altcoin-vites-artiriyor-beklentiler-bosa-cikti-006.jpg

Özellikle katman-1 (L1) seviyesindeki blockchain teknolojisi manzarası, birçok kişinin hayal ettiği dönüştürücü finansal geleceğe ulaşmaktan uzak duruyor. Blockchain'in ilk vaadi daha hızlı, daha ucuz, daha verimli ve sansüre karşı dirençli finansal sistemlerin vizyonunu sunduğu halde, bugünün gerçekliği önemli zorluklar sunuyor.

L1 manzarası, çeşitli katman-2 çözümleri (L2'ler) arasında likiditenin parçalanması ve merkezi olmayan borsa alanındaki verimlilik ve kullanıcı deneyimini engelleyen ölçeklenebilirlik eksikliği ile karakterize ediliyor, bu da merkezi borsa alanındaki merkezileşme derecesi konusunda endişelere yol açıyor. Bu parçalanma, gerçekten devrim yaratacak finansal bir sistem için gerekli olan sorunsuz entegrasyon ve birbirleriyle çalışabilirliğin henüz ulaşılamadığı bir ekosisteme yol açtı. Sonuç olarak, blockchain topluluğu kendini, bu teknolojinin erken vaatlerini yerine getirebilecek çözümleri arayan bir kavşakta buluyor.

ethereum-yeni-alicilar-bulurken-bu-altcoin-vites-artiriyor-beklentiler-bosa-cikti-011.jpg

DIĞER PROJELER REKABETI KIZIŞTIRIRKEN, SOLANA YENI TEKNOLOJILERIYLE IVMESINI KORUYOR

Diğer yandan, Cosmos ve Polkadot gibi projeler, özelleştirilmiş blockchain'lerin sorunsuz bir şekilde iletişim kurmasını ve işlem yapmasını sağlayan çok zincirli (multi-chain) bir mimariyi keşfediyor. Solana, Sui ve Aptos gibi daha yeni girişimlerle birlikte, yüksek işlem hızı ve verimliliğe odaklanarak katman-1 seviyesinde alternatif bir yaklaşım önermektedir. Bu yaklaşımlar her biri, merkeziyetsizlik, güvenlik ve performans arasındaki ticaret-off'lar arasında farklı bir yol temsil etmektedir. Çözüm çeşitliliği, ölçeklenebilirlik zorluğunun karmaşıklığını ve blockchain topluluğunun ileriye doğru bir yol bulma taahhüdünü vurgulamaktadır.

Solana, blockchain ekosistemini rahatsız eden temel sorunlara yönelik benzersiz yaklaşımı ve güçlü topluluk desteği ile öne çıkıyor. Özellikle, FTX sonrası direnci ve küresel hackathonlarının başarısı platformun sağlam bir temele sahip olduğunu vurguluyor. Özellikle Saga telefonları aracılığıyla mobil entegrasyon ve Jupiter gibi rekabetçi platformlar aracılığıyla önemli UX iyileştirmeleri ile Solana, yüksek erişilebilirlik sunuyor.

Solana, finansı ölçekte ele alabilme yeteneğini de kanıtlamıştır. Ethereum'un daha uzun sürelerine kıyasla 400ms blok süreleri ile sonuçlandırma sunuyor. Ayrıca Firedancer ve yerel ücret piyasaları gibi girişimler Solana'nın teknolojik üstünlüğünü daha da örneklendiriyor. Platform, köprüleme ihtiyacı olmaksızın sorunsuz işlemler sunması ve merkezi olmayan fiziksel altyapı (DePIN) gibi gerçek dünya çözümlerinde uygulanması ile blockchain alanında lider olarak konumlanıyor.

Tüm bunlara göre, Solana'yı bir süre daha kripto sahnesinde güçlü bir altcoin olarak göremeye devam etmemiz mümkün. Piyasa değerine göre 5.sırada yer alan SOL, şu anda 102 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bu fiyata 2023'de 20 dolar seviyesinden tırmandığını belirtmekte fayda var.

 

"Ethereum Yeni Alıcılar Bulurken Bu Altcoin Vites Artırıyor! "Beklentiler Boşa Çıktı"" haberi, 24 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Kripto Para kategorisi altında bulunan Ethereum Yeni Alıcılar Bulurken Bu Altcoin Vites Artırıyor! "Beklentiler Boşa Çıktı" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ethereum Yeni Alıcılar Bulurken Bu Altcoin Vites Artırıyor! "Beklentiler Boşa Çıktı" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kripto Para konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:29 İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız!
  2. 01:24 Bir insan sürekli yumurta yerse ne olur?
  3. 01:22 Bu içecek şeker hastalarının kan şekerini anında düşürüyor!
  4. 01:19 Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
  5. 01:17 Türkiye’nin kuruyemiş devi iflas bayrağını çekti! Çalışanlar maaş alamadı: Şubeleri kapatıldı
  6. 01:15 Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor!
  7. 01:14 Ayakkabıda kepenkler iniyor!
  8. 01:11 Türkiye için yatırım defteri kapanmadı!
  9. 01:10 Yatırım olsun diye otomobil alanlara kötü haber: Sektörün kalbi galericiler açıkladı!
  10. 01:05 Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
  11. 01:01 Hamas: Ateşkes ve Esir Takası Görüşmeleri Tamamlandı!
  12. 00:54 Beşiktaş'tan Yeni Teknik Direktörden Sonra 116 Milyon Euroluk Golcü Transferi!
  13. 00:47 Endonezya Sarsıldı: 6,2 Büyüklüğünde Deprem!
  14. 00:42 Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı
  15. 00:38 2024 Miami GP: McLaren Pilotu Lando Noris, F1'deki ilk zaferini kazandı
  16. 00:35 Ünlü Otel Zinciri İflas Bayrağını Çekti, Türkiye'nin En Büyük Otelleri Arasındaydı!
  17. 00:27 Alex de Souza Türkiye'ye Geri Dönüyor, Yeni Takımı Şaşırttı!
  18. 00:24 'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
  19. 00:13 Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!
  20. 00:06 Tarkan'dan; "Öldürmek çözüm değil!
Kripto Para Haberleri