Europol: Avrupa'nın En Tehlikeli Suç Ağlarında Türklerin Rolü Giderek Büyüyor!

Europol: Avrupa'nın En Tehlikeli Suç Ağlarında Türklerin Rolü Giderek Büyüyor!

Europol: Avrupa'nın En Tehlikeli Suç Ağların... Europol, Avrupa'da faaliyet gösteren bazı en tehlikeli suç ağlarının merkezinde Türklerin önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti. Uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama gibi suçlarda etkin rol oynayan bu gruplar, Avrupa'nın güvenliğine ciddi tehdit oluşturuyor. İşte detaylar...

Avrupa Birliği (AB) Polis Teşkilatı Europol tarafından açıklanan kapsamlı rapor, Avrupa’nın güvenliği açısından büyük risk oluşturan 821 suç örgütünün, kıta genelinde önemli bir tehdit oluşturduğunu gözler önüne serdi. Rapora göre, aralarında Türkiye kökenli suç örgütlerinin de bulunduğu bu ağlar, Avrupa’da organize suç faaliyetlerini sürdürüyor ve yasadışı gelirlerini Avrupa ekonomisine sızdırarak aklıyor.

AVRUPA’DAKI EN TEHLIKELI SUÇ AĞLARININ HARITASI ÇIKARTILDI

AB Komisyonu’nun talebiyle hazırlanan rapor, Avrupa'daki suç örgütlerinin faaliyet alanlarını, yöntemlerini ve kıtalararası bağlantılarını detaylandırarak Avrupa’nın güvenliğine yönelik en ciddi tehditleri ortaya koyuyor. Avrupa’daki 27 AB üyesi ülke ve Türkiye dahil 17 ortak ülkenin emniyet birimlerinden gelen verilere dayanan rapor, Europol Genel Merkezi olan Lahey’de sunuldu. 60 sayfalık raporda, 112 farklı ülkeden 25 binden fazla kişinin yer aldığı geniş suç ağı incelendi.

UYUŞTURUCU TICARETINDEN KARA PARA AKLAMAYA: SUÇLARIN ÇOK YÖNLÜ YAPISI

Raporda suç örgütlerinin yarısından fazlasının uyuşturucu ticareti yaptığı, %71'inin yolsuzlukla ilişkili faaliyetlerde bulunduğu ve %68'inin şiddet eylemlerine karıştığı belirtiliyor. Kara para aklama, insan ve kaçakçılığı, dolandırıcılık, gasp, vergi kaçakçılığı ve hırsızlık gibi suçlar da bu grupların temel faaliyet alanlarını oluşturuyor. Europol, %86’sının yasal ekonomiye sızarak yasadışı yollardan elde edilen kazançlarını restoran, kafe ve emlak sektörü gibi alanlarda akladığını tespit etti. AB yetkilileri, bu suç ağlarının "kamu güvenliğine, hukukun üstünlüğüne ve ekonomiye ciddi zarar verebileceğini" vurguluyor.

TÜRKIYE KÖKENLI SUÇ ÖRGÜTLERININ AVRUPA’DAKI ETKISI VE ROLÜ

Raporda, Türkiye kökenli "kilit üyeler"in, Belçikalı, Hollandalı ve Alman suçlularla kurdukları bağlantılarla Avrupa’nın organize suç ağı yapısında önemli bir rol üstlendiği belirtiliyor. Bu suç ağları kokain ve esrar ticareti, kara para aklama gibi yasadışı faaliyetleri ağırlıklı olarak Belçika, Almanya, Hollanda ve Türkiye’de yürütüyor. Anvers ve Rotterdam limanları, Avrupa'ya kokain girişinin en stratejik noktaları olarak öne çıkarken, Türkiye kökenli suç örgütlerinin buradaki etkisi özellikle dikkat çekiyor. Europol’e göre, Belçika ve Hollanda uyruklu bazı kilit üyeler de Türkiye kökenli veya Türkiye ile bağlantılı.

İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE DIJITAL DOLANDIRICILIKTA ARTAN TEHDITLER

Europol, Türkiye kökenli suç örgütlerinin Avrupa’da insan kaçakçılığı faaliyetlerinde aktif olduğunu, özellikle göçmen kaçakçılığı konusunda Türkiye, Irak, Moldova, Romanya, Suriye ve Ukrayna kökenli kişilerin rol oynadığını aktarıyor. Öte yandan, sahte ateşli silah üretiminin büyük oranda Türkiye’de gerçekleştiği, bu silahların AB sınırları içerisinde ele geçirildiği bilgisi de raporda yer alıyor. Dijital dolandırıcılık alanında da Türkiye kökenli suç örgütlerinin etkin olduğu; Avrupa vatandaşlarını hedefleyen dolandırıcılık faaliyetlerinde Türkiye kökenli örgütlerin aktif rol oynadığı ifade ediliyor.

EUROPOL: "ARTIK SAKLANAMAZSINIZ"

Europol Genel Müdürü Catherine De Bolle, AB ve 17 ortak ülkenin katkılarıyla hazırlanan bu çalışmayı Avrupa’nın organize suç ağlarına yönelik bugüne kadarki en kapsamlı haritalandırma olarak nitelendirdi. De Bolle, "Suçlular gizlilik içinde faaliyet yürütüyor ama biz bunu değiştiriyoruz" dedi ve suç örgütlerine yönelik olarak "Kim olduğunuzu, ne yaptığınızı biliyoruz. Artık saklanamazsınız" mesajını iletti. Avrupa Komisyonu’nun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson ise organize suçların toplum için en büyük tehditlerden biri olduğunu vurgularken, suç faaliyetlerinin özellikle aşırı şiddet ve yolsuzluk yoluyla topluma zarar verdiğini belirtti.

TÜRKIYE VE AVRUPA’NIN GÜVENLIĞI İÇIN ORTAK ÇALIŞMALAR

Rapor, organize suçlara karşı Avrupa genelinde ortak çalışmanın ve istihbarat paylaşımının önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Türkiye kökenli suç örgütleri başta olmak üzere, organize suçların Avrupa genelinde daha sıkı denetim altına alınması için AB, Türkiye ve diğer ortak ülkelerle işbirliğini sürdüreceğini açıkladı. AB Komisyonu’nun Adalet’ten Sorumlu Üyesi Didier Reynders, bu bulguların Avrupa genelindeki adalet sistemleri ve hukukun üstünlüğü üzerinde derin etkiler yaratacağını ifade etti.

"Europol: Avrupa'nın En Tehlikeli Suç Ağlarında Türklerin Rolü Giderek Büyüyor!" haberi, 29 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Bilgi kategorisi altında bulunan Europol: Avrupa'nın En Tehlikeli Suç Ağlarında Türklerin Rolü Giderek Büyüyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Europol: Avrupa'nın En Tehlikeli Suç Ağlarında Türklerin Rolü Giderek Büyüyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Bilgi konusunda 29 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:56 Derbi sonrası şok olay: Beşiktaş Başkanı'nın koruması muhabiri hastanelik etti!
  2. 00:29 Atatürk'ün Cumhuriyet İlanındaki İlk Konuşması: Tarihi Anlar!
  3. 00:21 Gerçek Cinsel İlişki, Kan ve Şiddet: Sancta Operasında 18 İzleyici Hastaneye Kaldırıldı!
  4. 00:14 Europol: Avrupa'nın En Tehlikeli Suç Ağlarında Türklerin Rolü Giderek Büyüyor!
  5. 00:09 Tarihin En Kanlı 5 Seri Katili Ortaya Çıktı!
  6. 00:08 Giovanni van Bronckhorst açıkladı: “Futbol oynamayı isteyen takım bizdik"
  7. 00:03 Emekliye Pazar Desteği Müjdesi: 10 Bin TL Verilecek!
  8. 00:02 İcra iflas dosyalarının sayısı 23 milyona yaklaştı: Karşılıksız çekler 9 ayda rekor kırdı
  9. 00:00 Ancelotti Arda Güler'e mobbing mi uyguluyor? Bernal 3 maç oynayıp nasıl Arda Güler kadar süre aldı?
  10. 00:00 Doğalgaza gizli zam iddiası! Limitler geliyor, aşanlar fatura şoku yaşayacak!
  11. 00:00 İcra iflas dosyası 23 milyon eşiğinde! Karşılıksız çeklerde rekor!
  12. 23:24 9 işçi toprağa gömülmüştü! İliç'teki altın madeni açılışa hazırlanıyor!
  13. 23:21 Arda Güler ikinci! Yamal Kopa Trophy'nin sahibi oldu!
  14. 23:14 Beşiktaş'tan Galatasaray'a sert gönderme: "Düdüklerin efendisi"
  15. 23:14 Emre Altuğ zor günlerini ilk kez söyledi: 'Boşandım, dolandırıldım'
  16. 23:13 Okan Buruk'tan penaltı isyanı!
  17. 23:10 Yılmaz Özdil Özgür Özel'i Hedef Aldı: Tanrıkulu'nu Yanına Aldı, Atatürkçüleri Dışladı!
  18. 23:09 İsrail parlamentosu, UNRWA'nın ülkede faaliyet göstermesini yasaklayan bir karar aldı
  19. 23:09 Buruk: "Benim dönemimde çok fazla derbi kazandık"
  20. 23:04 Yunus Akgün'ün Cezasına Beşiktaş'tan 117 Alkışlı Tepki, Galatasaray’dan "Sus" Yanıtı
Bilgi Haberleri