Eylül ayında en az 53 kadın öldürüldü!

Eylül ayında en az 53 kadın öldürüldü!

Eylül ayında en az 53 kadın öldürüldü! 2019 yılında kadın cinayetlerinde rekor kırıldığı ay eylül oldu. Bu ay en az 53 kadın cinayete kurban gitti. Eylül ayı kadın cinayetlerinde son ayların en yüksek rakamına ulaşıldığı ay oldu. Bu ay en az 53 kadın cinayete...

2019 yılında kadın cinayetlerinde rekor kırıldığı ay eylül oldu. Bu ay en az 53 kadın cinayete kurban gitti. Eylül ayı kadın cinayetlerinde son ayların en yüksek rakamına ulaşıldığı ay oldu. Bu ay en az 53 kadın cinayete kurban giderken kadına şiddet ise devam etti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre, işlenen kadın cinayetlerinin 11’i şüpheli ölüm olarak kaydedilirken, 31 kadının neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 2’si ekonomik bahaneyle, 9’u boşanmak istemesi, barışma isteğini reddetmesi, arkadaşlık isteğini reddetmesi gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü.

Eylül ayında öldürülen 53 kadının 17’sinin kim tarafından öldürüldüğü tespit edilemedi, 15’i evli oldukları erkek, 6’sı tanıdık/akraba, 5’i birlikte olduğu erkek, 3’ü oğlu, 2’si ağabeyi, 2’si eskiden evli olduğu erkek, 1’i evli olduğu erkek ve ailesi, 1’i evli olduğu erkek ve kardeşi, 1’i de tanımadığı biri tarafından öldürüldü.

KADINLAR EN ÇOK KESİCİ ALETLERLE ÖLDÜRÜLDÜ

Kadınların 18’i kesici aletle, 12’si ateşli silahlarla, 2’si boğularak, 1’i boğularak ve kesici aletle, 1’i düşerek, 1’i kimyasal madde ile, 1’i de yanarak öldürüldü. Ve ne yazık ki 17’sinin nasıl öldürüldüğü tespit edilemedi.

KADINLAR ÇOĞUNLUKLA EVLERİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Kadınların 30’u evinde, 6’sı sokakta, 2’si parkta, 1’i ahırda, 1’i bahçede, 1’i eğlence mekanında, 1’i iş yerinde, 1’i manavda, 1’i de otelde öldürüldü. Öldürülen kadınların 2’si barajda, 2’si ormanda, cansız bedenleri bulundu. 5 kadının nerede öldürüldüğü tespit edilemedi.

Ulaşılabilen veriye göre kadınların 7’si bir işyerinde çalışıyor, 1’si çalışmıyor ve 45 kadının çalışma durumu ise bilinmiyor.

Eylül ayında öldürülen kadınların 40’ının koruma kararının olup olmadığı bilinmezken; 11 kadının herhangi bir uzaklaştırma veya koruma kararı bulunmuyor.

CİNSEL ŞİDDET DEVAM EDİYOR

Adana'da yaşayan 80 yaşındaki Fatma Altunöz, evinde komşusu 54 yaşındaki İ.M.'nin cinsel saldırısına uğradı. İ.M. adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, sosyal medyada büyüyen tepkiler üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adana’da 12 kadın kendilerini sürekli taciz eden 80 yaşındaki erkeği işbirliği yaparak polise teslim etti.

Çorum'da 52 yaşındaki İ.S., %80 engelli 13 yaşındaki bir çocuk ile %70 engelli 24 yaşındaki bir kadına cinsel istismarda bulundu.

Bilecik'te yaşayan 21 yaşındaki H.Ç., muska yazma bahanesiyle 63 yaşındaki Mustafa Ö.'nün cinsel saldırısına maruz kaldı.

Tekirdağ'da sabah çocuklarını okula gönderen N.A., sonrasında komşusu M.A.'nın cinsel saldırısına uğradı. M.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

EYLÜL AYI DAVALARI

Ceren Damar'ı öldüren Hasan İsmail Hikmet'in aynı zamanda eskiden birlikte olduğu kız arkadaşına karşı işlediği özel hayatın gizliliği, taciz ve tehdit suçlarından 2015'ten beri yargılandığı ortaya çıktı. Fail bu ay başlanan ilk duruşmada kadın cinayeti davalarında çok duyduğumuz "ilişkimiz vardı" ve "pişmanım, sinirle bıçakladım" diyerek haksız tahrik indiriminden faydalanmaya çalıştı. Tutukluluk kararı devam ediyor, dava 29 Kasım'a ertelendi.

Diyarbakır’da sokak ortasında boşanma aşamasında olduğu Mesut Issı tarafından çocuklarının gözü önünde ateşli silahla öldürülen Müzeyyen Boylu’nun ilk duruşması gerçekleştirildi, fail ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyor. Müzeyyen Boylu'nun davası 4 Kasım'a ertelendi.

İzmir’de polis olarak görev yapan A.D. tarafından öldürülen Hande Buse Şeker’in davasında duruşma kapalı oturum yapıldı, davada başka polisler faile tanıklık yaptı.

Antalya’da Nailia Nutfullina, birlikte olduğu erkek Altay Aksoy tarafından dövülerek öldürülmüştü. Karar duruşmasında mahkeme Altay Aksoy’a önce ömür boyu hapis cezası verdi, sonra “iyi hal” indirimi ile 25 yıla indirdi.

Eskişehir’de Öznur Sazlar, boşanma aşamasında olduğu ve uzaklaştırma kararı bulunan H.S. tarafından 15 yerinden bıçaklanmıştı. H.S. görülen ilk duruşmada tahliye edildi.

İstanbul’da 19 sene önce öldürülen ve katili bulunamayan Çağla Tuğaltay’ın dosyasının zaman aşımı süresine 1 yıl kala cinayet dosyası yeniden inceleniyor.

İstanbul Pendik'te Melisa Sağlam'a kıyafet bahanesiyle saldıran Ercan Kızılateş 22 ay hapis cezası aldı.

Evli olduğu erkek tarafından cinsel saldırıya uğrayan Merve Tula'nın davasında adli tıp raporu olmasına rağmen hakim beraat kararı verdi.

Konya'da N.Ş. isimli kadın aynı sitedeki komşusu H.P. tarafından cinsel saldırıya uğradı. Yerel mahkemenin cinsel saldırı suçundan verdiği 4 yıl 2 ay ceza, "iyi hal indirimi" ile 1 yıl 8 ay'a indirildi.

"Eylül ayında en az 53 kadın öldürüldü!" haberi, 04 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Eylül ayında en az 53 kadın öldürüldü! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eylül ayında en az 53 kadın öldürüldü! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek Arasındaki İddialar Yalanlandı
  2. 12:28 Sergen Yalçın İddiaları Hakkında Beşiktaş'tan Açıklama: Henüz Görüşme Yok
  3. 12:27 Dursun Özbek İspanya'ya uçtu: Real Madrid'in 25 milyon euroluk yıldızı transfer için kapıda!
  4. 12:26 Avukat Can Atalay, depremde kaybolan insanlar için bir seferberlik çağrısı yaptı
  5. 12:26 Trabzon hasır bileziği fiyatları, altın fiyatlarının artmasıyla birlikte tarihi zirvelerine ulaştı
  6. 12:26 AK Parti’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi ‘jakuzi’ iddiası
  7. 12:23 Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'e karşı ihracat kısıtlamasıyla ilgili yeni açıklama yaptı
  8. 12:18 Fenerbahçe'nin Yarı Final Yolunda: Tobias Stieler, Olympiakos Rövanş Maçının Hakemi Olarak Atandı
  9. 12:09 Göçmen Kaçakçılığı Endişelerini Artıran Karayip'teki Tragik Bot Olayı
  10. 12:04 Fahiş Fiyat Cezaları Artıyor: Ticaret Bakanlığı Yeni Düzenlemeler Üzerinde Çalışıyor
  11. 12:01 Selektörle Radar Uyarısına Kesilen Cezalar İptal Edildi: Bakan Yerlikaya'dan Açıklama
  12. 11:55 Mars'tan Kaya Getirme Projesi Yüksek Maliyet Nedeniyle Ertelendi: NASA Başkanı Açıkladı
  13. 11:53 X'te Yeni Hesap Açacaklara Kötü Haber: Artık Parayı Veren Tweet Atabilecek!
  14. 11:41 BİSAM açıkladı: Tek başına yaşayan bir kişinin yoksulluk sınırı 26 bin lira
  15. 11:37 İran liderinden açıklama: En sert yanıtı veririz
  16. 11:31 Dünya devi Türk şirketini gözüne kestirdi, tüm hisseleri satın aldı! O şirket artık onların
  17. 11:28 Metin Cihan: Maalesef, "İsrail ile ticareti kısıtlama" açıklaması gerçeği yansıtmıyor
  18. 11:23 2 milyar TL'lik borcu var: AK Parti'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belelediyesi'nin binasına asıldı
  19. 11:19 Western filmlerinin yıldızı Clint Eastwood'dan yeni film geliyor
  20. 10:55 Fatih Altaylı: Uyuşturucu kaçakçılarına vatandaşlık satanların dediğine bak
Haberleri