EYT'li memurlara 14 Mart için uyarı

EYT'li memurlara 14 Mart için uyarı

EYT'li memurlara 14 Mart için uyarı Milyonlarca EYT'li emeklilik için gün sayarken kamu çalışanları ve memurlar da bu düzenlemeden yararlanacak.

Bu yıl emekli olacak 2 milyon 250 bin EYT'linin 400 binini kamu çalışanları oluşturuyor. Peki EYT'li kamu çalışanı tekrardan işyar olabilir mi? İşte EYT'de kamu çalışanına yönelik eleştiri soruların cevapları...

EYT'liler için müracaat zamanı bulunduğunu belirten Akşam Gazetesi yazarı Okan Güray Bülbül, köşesindeki yazıda aylık bağlatırken dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili detaylara yer verdi:

Nisanda aylık bağlatabilmek için işyar ve kamu işçileri ile SSK ve Bağ-Kur'lular için hem müracaat süresi hem de koşullarda farklılıklar neler? Kıdem tazminatının alınabilmesi ve KGF'nin buna tesiri nedir? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları...

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin hayata geçmesi sonrası son sigortalılık statüsüne nazaran farklılaşan emeklilik koşulları, kıdem tazminatının ne vakit ödenmesi gerektiği, aylık bağlatmak için avantajlı tarihin hangisi olacağı ve aylık bağlama süreci uzarsa ön ödeme ödenip ödenmeyeceği soruları akıllara takıldı. Bugün okuyucularda en fazla sual gelen bu mevzularla ilgili ayrıntıları anlatacağım.

MEMURLAR İÇİN KRİTİK HAFTA

Kamuda vazife icra eden işçiler ve devlet memurları için 14 Mart dahil olmak suretiyle yapılacak başvurular çerçevesinde 15 Mart'tan itibaren aylık bağlanması söz mevzusu olacak. Özel sektörde çalışan işçiler için ise 31 Mart dahil olmak suretiyle yapılacak başvurular çerçevesinde 1 Nisan'dan itibaren aylık hesaplaması yapılacak ve aylıklar bağlanacak.

Devlet memurları ve kamuda vazife icra eden işçiler için ücret ödemeleri ayın 15'inden 15'ine yapıldığı için ay sonu tabiri, ayın 14'ünü ifade ediyor. Özel sektörde ise ay sonu tabiri ayın son gününü ifade ediyor.

Bu kapsamda EYT'li memurlar ve kamuda vazife icra eden işçiler için emeklilik başvurusunda son gün 14 Mart. Bu tarihe kadar müracaat yapılırsa 15 Mart'tan itibaren hesaplanan aylıkların ödenmesi söz mevzusu olacak. Diğer taraftan kamuda toplumsal güvenlik destek primine doğal olarak çabalama olmadığı için emekli aylığı bağlatacak memurlar ve kamu işçileri kamuda vazife hayata geçirmeye devam edemeyecek.

KIDEM İÇİN KGF KONUSU

EYT'liler ile ilgili düzenleme hayata geçmeden ilkin Kredi Garanti Fonu (KGF) vasıtasıyla işverenlerin kıdem tazminatı ödemelerine kolaylık sağlanacağı ve bu kapsamda kıdem tazminatlarının direkt işçilere ödeneceği açıklanmıştı. Ancak bu mevzuda hemen hemen somut bir adım atılmış değil. Bu nedenle de bazı işverenlerin kıdem tazminatı ödemelerini ertelemeleri söz mevzusu oluyor. Bu mevzuda atılacak adımların belirlenmesi ve mevzunun detaylarının netleştirilerek EYT'lilerin kıdem tazminatlarına erişimlerinin sağlanması mühim.

"EYT'li memurlara 14 Mart için uyarı" haberi, 13 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 13 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan EYT'li memurlara 14 Mart için uyarı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. EYT'li memurlara 14 Mart için uyarı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:17 DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu halka seslendi: "Taksim'de olmak için buluşacağız"
  2. 01:09 İngiltere'den Ruanda'ya Gönüllü Göç: Sığınmacı 3 Bin Sterlin Karşılığında Ayrıldı
  3. 01:03 Şampiyonlar Ligi Yarı Finalinde Bayern ve Real Arasında Beraberlik
  4. 00:57 Bira Partisi Yükselişte: Parlamento Hedefiyle Yola Çıkıyor!
  5. 00:52 Ankara, Şiddetli Sel İle Mücadele Ediyor!
  6. 00:45 İddia: İmamoğlu, Yasaklara Rağmen 1 Mayıs'ta Taksim'e Çıkılmamasına Karşı; Korteje Katılmayacak!
  7. 00:40 Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Araç İçin Savunma: 'İhtiyaç!'
  8. 00:30 Rusya'nın Saldırısı: 'Harry Potter Kalesi'nde Ölü ve Yaralılar!
  9. 00:13 Koton'un halka arz detayları belli oldu! Giyim devi, 70 ülkeye ürün satıyor: İşte detaylar
  10. 00:12 VakıfBank, Ekonomiye 2 Trilyon TL Katkı Sağladı!
  11. 00:11 Dikkat! Temassız kart sahipleri için limit 1500 liraya yükselecek: Tarih açıklandı
  12. 00:08 Oğuzhan Koç'tan boşanmıştı: Demet Özdemir konuştu!
  13. 00:08 ABD'den Ford'a 'ölümcül' otomobil özellikleri soruşturması
  14. 00:05 Plastik Tespiti Ünlü Çikolata Markasını Vurdu! Ürünler Toplanıyor!
  15. 00:02 ABD "Türkiye'nin Exxon Mobil ile görüşmesine" ilişkin açıklamada bulundu
  16. 00:02 Kılıçdaroğlu emekçilere Taksim çağrısında bulundu
  17. 00:00 Yenilenen Cupra Formentor, 100 km menzil ve 333 PS performansıyla etkiliyor!
  18. 23:42 Hastane yerine kuaföre giden Nihal Candan'ın tahliyesine itiraz!
  19. 23:33 İstanbulspor tarih vererek Dursun Özbek’e sesleniş yaptı!
  20. 23:15 'Baby Shower' Polemiğine Eser Yenenler de Bulaştı!
Ekonomi Haberleri