Eyyam-ı Bahur sıcakları ne zaman geliyor? Meteorolojiden sıcaklık uyarısı! Eyyam-ı Bahur nedir?

Eyyam-ı Bahur sıcakları ne zaman geliyor? Meteorolojiden sıcaklık uyarısı! Eyyam-ı Bahur nedir?

Eyyam-ı Bahur sıcakları ne zaman geliyor? Me... "Eyyam-ı bahur", Türkiye'yi çöl sıcaklarıyla etkisi altına alacak. Yaz mevsiminin en sıcak günlerini temsil eden bu dönem, özellikle güney ve batı bölgelerinde etkili olacak. Uzmanlar, vatandaşları güneş ışınlarından korunmaya ve sıcaklara karşı dikkat…

Türkiye'yi etkisi altına alacak "eyyam-ı bahur", çöl sıcakları olarak da bilinir ve yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini temsil eder. Bu dönem, her yıl temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başına denk gelir ve Türkiye'nin güney ve batı bölgelerinde etkisini gösterir. Uzmanlar, özellikle yaşlı, hamile ve çocukların güneş ışınlarının dik olduğu saatlerde dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, temmuz ayında Türkiye'nin Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgalarının etkisi altında kaldığını ifade ediyor. Bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle temmuz ayında birçok ilde ekstrem sıcaklık rekorları kırıldı. Küresel ısınmanın etkilerinin arttığına dikkat çeken Toros, eyyam-ı bahur sıcaklarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Eyyam-ı bahur sıcakları, çarşamba gününden itibaren Türkiye'ye Arap Yarımadası'ndan gelecek. Özellikle Türkiye'nin güney ve batı bölgelerinde etkili olacak bu sıcaklıklarla Marmara, Ege, Akdeniz Bölgesi, Doğu ve Güneydoğu, İç Anadolu ve Karadeniz'de sıcaklıklar 35 ile 45 derece arasında olacak. Yüksek bağıl nem nedeniyle hissedilen sıcaklık daha da artacak ve İstanbul'da nemden bunalma görülebilir.

Uzmanlar, sıcaklara karşı dikkatli olunması gerektiğini ve güneş ışınlarından korunmanın önemini vurguluyor. Ayrıca, su tasarrufuna dikkat edilmesi ve orman yangınlarına karşı dikkatli olunması da büyük önem taşıyor.

Bu süreçte, risk gruplarındaki insanların sağlıklarını korumak adına sıcaklara karşı tedbirli olmaları, güneş ışınlarından korunmaları büyük önem taşıyor. Unutulmamalıdır ki, eyyam-ı bahur sıcakları sağlık açısından dikkat edilmesi gereken bir dönemdir.

"Eyyam-ı Bahur sıcakları ne zaman geliyor? Meteorolojiden sıcaklık uyarısı! Eyyam-ı Bahur nedir?" haberi, 01 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 01 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Eyyam-ı Bahur sıcakları ne zaman geliyor? Meteorolojiden sıcaklık uyarısı! Eyyam-ı Bahur nedir? haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eyyam-ı Bahur sıcakları ne zaman geliyor? Meteorolojiden sıcaklık uyarısı! Eyyam-ı Bahur nedir? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Beşiktaş Editör
SON HABERLER
  1. 02:10 Okan Buruk Transfer Bombası! "Gelecek Sene Bizimle Olacak!"
  2. 01:54 Anneler Gününde Sevginizi Gösterin: Annenize Alınabilecek En Güzel Hediyeler
  3. 01:41 Şenol Güneş Yeşil Sahalara Geri Dönüyor: Yeni Durağı Belli Oldu!
  4. 01:37 Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
  5. 01:32 Eski Galatasaray Hocası Beklenmedik Kararla Gündemde: Torrent Meksika'da!
  6. 01:29 İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız!
  7. 01:24 Bir insan sürekli yumurta yerse ne olur?
  8. 01:22 Bu içecek şeker hastalarının kan şekerini anında düşürüyor!
  9. 01:19 Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
  10. 01:17 Türkiye’nin kuruyemiş devi iflas bayrağını çekti! Çalışanlar maaş alamadı: Şubeleri kapatıldı
  11. 01:15 Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor!
  12. 01:14 Ayakkabıda kepenkler iniyor!
  13. 01:11 Türkiye için yatırım defteri kapanmadı!
  14. 01:10 Yatırım olsun diye otomobil alanlara kötü haber: Sektörün kalbi galericiler açıkladı!
  15. 01:05 Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
  16. 01:01 Hamas: Ateşkes ve Esir Takası Görüşmeleri Tamamlandı!
  17. 00:54 Beşiktaş'tan Yeni Teknik Direktörden Sonra 116 Milyon Euroluk Golcü Transferi!
  18. 00:47 Endonezya Sarsıldı: 6,2 Büyüklüğünde Deprem!
  19. 00:42 Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı
  20. 00:38 2024 Miami GP: McLaren Pilotu Lando Noris, F1'deki ilk zaferini kazandı
Gündem Haberleri