Facebook bir skandala daha imza attı

Facebook bir skandala daha imza attı

Facebook bir skandala daha imza attı Gün geçmiyor ki Facebook ile ilgili yeni bir skandal daha gün yüzüne çıkmasın. Ortaya atılan son iddialara göre sosyal medya devi

Gün geçmiyor ki Facebook ile ilgili yeni bir skandal daha gün yüzüne çıkmasın. Ortaya atılan son iddialara göre sosyal medya devi kullanıcılarının şifrelerini çalışanlarıyla paylaşmış. İşte konu hakkındaki detaylar.

Sosyal medya denildiğinde insanların aklına ilk olarak Facebook geliyor. Mark Zuckerberg’in CEO koltuğunda oturduğu şirket, geçtiğimiz yıllarda WhatsApp ve Instagram’ı da bünyesine katmıştı.

Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan Cambridge Analytica skandalı, Zuckerberg’in sahibi olduğu şirketin hisse değerinin adeta çakılmasına neden olmuştu. Zuckerberg bu skandaldan sonra, Facebook’un kullanıcı verilerini çok daha özenli bir şekilde saklayacağını açıklamış ve bunun için milyon dolarlar harcamaya hazır olduklarını belirtmişti.

facebook

Fakat beklenildiği gibi olmadı. Geçtiğimiz gün Facebook hakkında yeni bir skandal daha ortaya çıktı. İddialara göre sosyal medya devi 7 yıl boyunca kullanıcı şifrelerini düz bir metin halinde saklamış. Dahası 22.000’i aşkın çalışanın da bu şifrelere erişimi varmış.

Bu şekilde 200 ile 600 milyon kullanıcının şifresinin 20.000 çalışan tarafından gözlemlendiği belirtiliyor. Zuckerberg ve şirketin yetkili isimleri çalışanların bu verileri saklamadığı, çoğaltmadığı ya da illegal bir işlem için kullanmadığı konusunda hem fikirler. Fakat bu durum Facebook’un yeni bir skandalla karşı karşıya olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Sonuç olarak yıllardır kullandığınız şifreniz, sosyal medya devinde staj yapan biri tarafından bile rahatlıkla çalınabilirdi. Bu durumda aynı şifre ile giriş yaptığınız diğer hesaplarınız da ele geçirilebilirdi. Tam anlamıyla büyük bir skandal!

Nordica XG6637 masa saati inceleme

"Facebook bir skandala daha imza attı" haberi, 24 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Facebook bir skandala daha imza attı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Facebook bir skandala daha imza attı 2023 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 11 Aralık 2023 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:15 Huawei'nin Yeni Elektrikli Otomobili Avatr 12 Türkiye Pazarında
  2. 12:00 Chery: TIGGO 7 en fazla satan model oldu
  3. 11:20 NBA'in sezon için turnuvasını Los Angeles Lakers kazandı
  4. 10:41 'Nursuz pislik' hakaret sayılmadı
  5. 10:26 Çalışma ekibine göre ittifaksız seçimde Ekrem İmamoğlu'nun 6 avantajı
  6. 10:18 Yasa dışı bahiste "kiralık hesap" tuzağı
  7. 10:14 Çanakkale'deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi rezerv yapı alanı ilan edildi
  8. 09:45 Kurtlar Vadisi'nin meşhur oteli Sözbir Otel'in sahibi Serdar Sözbir'e silahlı saldırı
  9. 09:39 Lewis Hamilton 2023 Formula 1 üçüncülüğü kupasını alıp başkasına vermiş
  10. 09:34 Sinan Akçıl ile 4 yılda iki kez evlenip boşanan Burcu Kıratlı: Eksikliğini hissetmiyorum
  11. 09:29 31 yıl hapis cezası bulunan firari 12 yıl sonra yakalandı
  12. 09:26 İfade vermişti: Pensilvanya Üniversitesi Rektörü'nden 'antisemitizm' istifası
  13. 09:23 Şarkıcı Kurtuluş Kuş’un beraat kararında “siyasi bağlantı” iddiası
  14. 09:17 Bursa'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: Baba-oğul-torun gözaltında
  15. 08:55 Ozan Gündoğdu: Adaletin bir motokurye cinayetiyle sınavı
  16. 08:52 Dev ihaleyle Rönesans’a 24 milyar TL ödenecek
  17. 08:47 Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun ölümüne sebep olduğu kuryenin eşi: Polis, intihar ettiğini söyledi
  18. 08:41 Opel, hayvansal ürün içermeyen vegan iç kaplamalar sunuyor
  19. 08:37 Babala TV'nin ilk dizisi Olay Yeri'nin yayın tarihi açıklandı
  20. 08:35 Yılın Erkeği seçilen Kenan İmirzalıoğlu: Mesele erkek olmak değil, mesele beyefendi olmak
Teknoloji Haberleri