Fahrettin Koca, Hatay Depremi Mucizesi: Enkaz Altında Kurtulanlarla Buluştu

Fahrettin Koca, Hatay Depremi Mucizesi: Enkaz Altında Kurtulanlarla Buluştu

Fahrettin Koca, Hatay Depremi Mucizesi: Enka... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da geçen yıl meydana gelen depremin birinci yıl dönümünde enkaz altından mucize kurtulan Mustafa Avcı ve Mehmet Ali Şakiroğulları ile buluştu. Ziyarette, deprem sürecinde özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına teşekkür etti, hayatta kalanların hikayelerini dinledi

Hatay'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen yıl 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin birinci yıl dönümünde Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etti. Burada, sağlık çalışanlarıyla bir araya gelerek bir yıllık süreçte yaşananları dinleyip sohbet etti. Bakan Koca, daha sonra özel bir hastanenin enkazından 261 saat sonra sağ çıkarılan Mustafa Avcı (34) ve aynı enkazda kaderi paylaşan Mehmet Ali Şakiroğulları (27) ile buluştu.

Bakan Koca, aynı hastanede bebeği Almila'nın doğumu için bulunan ve depremde enkaz altında kalan sağlık teknikeri Mustafa Avcı ile aynı kaderi paylaşan işçi Mehmet Ali Şakiroğulları'nı ziyaret etti. Mustafa Avcı, depremden 261 saat sonra mucizevi bir şekilde enkazdan çıkarılmış ve sağ ayağı topuk altından ampute edilmişti. Bakan Koca, ayrıca deprem sürecinde özveriyle çalışan sağlık çalışanlarıyla da bir araya geldi.

Ziyaretin ardından Bakan Koca, yaptığı açıklamada, "Üzerinden 1 yılın geçtiği bu felaketin ardından, sağlık çalışanlarımızla birlikte özellikle o günü, hatıralarını birlikte paylaşarak konuşma imkanı söz konusu oldu. Tabii özellikle yapılanın ve yapılamayanın kıymetinin olmadığı bir andayız. Çünkü geride kaybettiğimiz 10 binlerle ifade edilen 52 bine yakın canımız oldu ve bugün sadece bir yıl önce kaybettiklerimizin yasını yad etmek üzere bir araya geldik. Rabb'im benzer felaketleri milletimize ve insanlığa hiçbir şekilde yaşatmasın. Kaybettiklerimize Allah'tan rahmet, hepimize sabırlar diliyorum" dedi.

Mustafa Avcı, depremden sonra enkaz altında kaldığı süreci anlatarak, "11 gün boyunca Mehmet Ali'nin yüzünü hiç görmedim. Eşimin ve çocuklarımın öldüğünü düşündüm. Sadece 1 kez gördüğüm bebeğimin yüzünü hatırlayamıyordum bile, çok çaresizdik. İlk 3-4 gün yardım geleceğini düşünüyordum ancak daha sonra depremin büyük bir alanı yıktığını düşününce ümitlerim azaldı. 4 gün sonra ayağımı hissetmiyordum. Açlık bir şekilde tolere ediliyordu ama susuzluk dayanılmazdı. Mehmet Ali benden umutluydu. Bulunduğum yerde tavanla 1 karış mesafe vardı, sadece sol tarafıma doğru uzanabiliyordum. 6-7 günden sonra böbreklerimin iflas ettiğini düşündüm. Artık çıkmak gibi asla bir niyetim yoktu. Ailemin yanı sıra ayağımı kaybettiğimi biliyordum. Bir de diyaliz hastası olursam, böbreklerimi kaybedersem ne kendime ne çevremdeki insanlara bir faydam olacaktı. O yüzden sürekli uyumak istedim ve uyudum. Mehmet Ali o süre zarfında çıkmak için daha çok mücadele etti. 'Ben yaşamak istiyorum, ağabey yaşayalım' dedi. Sağa sola vurarak zamanımızı geçiriyorduk. 7-8 gün boyunca takip edebildik günleri ama 8'inci günde Mehmet Ali'nin telefon şarjı bitmek üzereyken gün kavramını, ay kavramını tamamen unuttuk. O süre zarfını hep uyumakla geçirdik" şeklinde konuştu.

"Fahrettin Koca, Hatay Depremi Mucizesi: Enkaz Altında Kurtulanlarla Buluştu" haberi, 06 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 06 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Fahrettin Koca, Hatay Depremi Mucizesi: Enkaz Altında Kurtulanlarla Buluştu haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fahrettin Koca, Hatay Depremi Mucizesi: Enkaz Altında Kurtulanlarla Buluştu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

Emine Engür Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:54 İsrail Başbakanı Netanyahu'yu tutuklanma endişesi sardı! Görüşmeler düzenleniyor
  2. 11:50 ABD üniversitelerinde Gazze halkına destek gösterileri: Apartheid yatırımlarına son verin
  3. 11:29 WhatsApp'a Instagram Devrimi: Yeni Özellik Kullanıcıları Heyecanlandırdı!
  4. 11:27 1 Mayıs Çarşamba Günü Okullar Tatil Olacak mı?
  5. 11:27 Dolar Kuru Çöküşte! Ünlü Ekonomist Tarih Verdi: 25 TL'ye Düşecek!
  6. 11:09 Diyabetliler Dikkat! Baklavaya Şekersiz Eşlikçi Bulundu! Karadeniz'lilerin Sırrı
  7. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  8. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  9. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  10. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  11. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  12. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  13. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  14. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  15. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  16. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  17. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  18. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  19. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  20. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
Gündem Haberleri