Faruk Bildirici: 70 yıllık gazetenin güvenilirliğini yıkıp geçtiler

Faruk Bildirici: 70 yıllık gazetenin güvenilirliğini yıkıp geçtiler

Hürriyet’in işten çıkardığı son ombudsmanı Faruk Bildirici, eskiden Türk medyasının amiral gemisi olarak anılan gazetedeki değişiklikleri Halk TV Ana

Hürriyet’in işten çıkardığı son ombudsmanı Faruk Bildirici, eskiden Türk medyasının amiral gemisi olarak anılan gazetedeki değişiklikleri Halk TV Ana Haber Bülteni’nde anlattı.

Hürriyet'in, “İstanbul ve Ankara'yı İmamoğlu ve Yavaş değil HDP yönetecek” başlığıyla paylaşılan haberine tepkiler çığ gibi büyürken Hürriyet Gazetesi'nde son ombudsman olarak görev yapan Faruk Bildirici o haberin nasıl yayına alındığını açıkladı. “Sezai Temelli haberi bir ilk değil” diyen Bildirici, son 10 gündür bu tarz haberin sürekli pompalandığını ifade etti.

İLGİLİ HABER: Demirören Medya okuyucularına yalan söylüyor!

İLGİLİ HABER: Demirören Grubu’na tepkiler çığ gibi büyüyor!

Bildirici sözlerini şöyle sürdürdü:

'17 YILDIR YANLIŞ YAPTIKLARININ İTİRAFI OLARAK GÖRÜYORUZ'

“Tayyip Erdoğan ve AKP bu seçimde kampanyasını neyin üzerine oturttu? CHP-İYİ Parti; HDP ile dolayısıyla terörle gizli ittifak yaptı. Politikaları bunun üzerine kuruldu. Oysa bu seçim genel seçim değil yerel seçim. Ama AKP'nin yerel seçim manifestosuna baktığımızda 17 yıldır yanlış belediyecilik yaptıklarının ilanı, itirafı olarak görüyoruz.”

İLGİLİ HABER: Hürriyet’ten yalan haberle ilgili skandal açıklama

İLGİLİ HABER: HDP’li Temelli’den ‘Hürriyet’ açıklaması: Hesabını vereceksiniz!

'BU HABERLER BELİRLİ BİR YERDEN GELİYOR'

“Mansur Yavaş örneğinde de gördüğümüz gibi tek sesli bir medya ortaya çıktı. Tüm bunları alt alta topladığımızda gösteriyor ki bu haberler belirli bir yerden geliyor. Hatta yanlış hatırlamıyorsam ajans mahreci de yoktu. Ayrıca günlerdir konuşulan Sezai Temelli haberi Milliyet, Posta, CNNTürk gibi diğer Demirören mecralarında da aynı şekilde yer aldı. Bu demek oluyor ki bu haber üst yönetimden geldi. Üst yönetime nereden geldi paket halinde bir yerlerden geldi. Editörler yazmadı herhalde.”

'HABERİ 2 GÜN BOYUNCA MANŞETTE TUTTULAR BU YALANDA ISRAR ETTİLER'

“Baştan beri söylüyorum bir kampanyanın aleti haline geldi. Ayrıca bahsedilen haber de gerçek değil. Gazeteci bir gerçeğin parçası olur. Tam tersi gerçeğin deforme edilmiş hali sunuluyor. Ve tamamen provokatif bir başlık koyuluyor. İtiraf ve tehdit başlığıyla veriyorsunuz, itiraf nerde tehdit nerde. HDP Eş Genel Başkanı'nın dediği şey bizim seçmenimizi yok saymayın. Burada ne ittifak meselesi var ne biz yöneteceğiz lafı var. Burada amaçladıkları şey iktidara yardımcı olmak. Tabi bunlardan sonra okuyucudan çok ciddi tepki verdi. Üstelik haberi 2 gün boyunca manşette tuttular bu yalanda ısrar ettiler. Bu gazetecilik olamaz.”

'HÜRRİYET'İN İNANILIRLIĞINI GÜVENİLİRLİĞİNİ YIKTILAR GEÇTİLER'

“70 yıllık Hürriyet Gazetesi'nin inanılırlığını güvenilirliğini yıktılar geçtiler. Bundan sonra tiraj daha da düşecek. Yok edecekler, çünkü ceplerinden para çıkmadı. Ziraat Bankası'ndan paralar alındı ve bu ülkenin kaynakları o iş için kullanıldı. Bundan sonra ne olacak derseniz korkarım ki bu tarz şeyleri bundan sonra daha çok göreceğiz.”

"Faruk Bildirici: 70 yıllık gazetenin güvenilirliğini yıkıp geçtiler" haberi, 19 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Spor kategorisi altında bulunan Faruk Bildirici: 70 yıllık gazetenin güvenilirliğini yıkıp geçtiler haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Faruk Bildirici: 70 yıllık gazetenin güvenilirliğini yıkıp geçtiler 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 16 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:51 Ankara'da Yağmur ve Serin Hava Etkili Olacak: 16 Şubat 2025 Hava Durumu
  2. 01:46 Tiryaki, Savaş'a ateş püskürdü! 'AKP dolmuşuna binenin akıbeti uçurumdur!'
  3. 01:16 Dervişoğlu'ndan Erdoğan'a ve 'hilafet' açıklamalarına tepki!
  4. 00:43 Ertuğrul Doğan'dan flaş açıklamalar: 'Bu MHK ile Türk futbolu yürümez!
  5. 00:38 Kar Yağışı ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Son Dakika Uyarısı
  6. 00:33 Fatih Erbakan'dan sert açıklama: Türkiye'nin çocukları makarna ve ekmekle besleniyor!
  7. 00:27 İliç Faciasında Hayatını Kaybeden İşçinin Eşine 'Sus' Parası Teklifi
  8. 00:22 TÜSİAD’ın Çıkışlarına Bakan Bolat’tan Yanıt: ‘1990’lar Geride Kaldı!
  9. 00:18 Türkiye'nin tanınmış yatak markası iflas etti! Tüm mağazaları kapandı, yüzlerce çalışan işsiz kaldı
  10. 00:18 Ödüllü içecek markası iflas etti! Büyük zincirlerde satılıyordu
  11. 00:05 CHP heyeti, kayyum atanan Van'a ziyaret gerçekleştirecek
  12. 00:05 Nihat Kahveci'den eleştiri: "Toparlan koçum benim!"
  13. 00:05 Büyük kumaş markası iflas etti! 533 şubesi kapanacak, yüzlerce çalışan işsiz kalacak
  14. 00:05 Yavaş ile ne konuşuldu? Özel ilk defa anlattı!
  15. 00:00 Ali Koç 7,5 milyonluk futbolcuyu öyle bir rakama sattı ki... Fenerbahçe'nin kasası resmen taşacak!
  16. 23:42 Acun Ilıcalı'ya kötü haber
  17. 23:38 Yarın İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapalı olacak: İşte o güzergahlar
  18. 23:34 CHP Heyeti, Van’da kayyım atamasını incelemek için görevlendirildi
  19. 23:32 İsrail Siyasi Kabinesi, Gazze'deki ateşkes ve esir takası için toplanacak
  20. 23:30 Tekirdağ’da işçi servisi devrildi: 25 yaralı