Fatih Altaylı, Galatasaray’daki krizin perde arkasını anlattı

Fatih Altaylı, Galatasaray’daki krizin perde arkasını anlattı

Fatih Altaylı, Galatasaray’daki krizin perde... Gazeteci Fatih Altaylı, Galatasaray'daki tartışmalı "karaborsa" iddialarını ele alarak, yönetim kurulu üyesi Ali Yüce'nin istifasının nedenlerini açıkladı.

Gazeteci Fatih Altaylı, Galatasaray'daki "karaborsa" iddialarını gündeme getirirken, yönetim kurulu üyesi Ali Yüce’nin istifasının arka planını ve ilgili kişilerin banka hesaplarının incelenmesini talep etti.

Gazeteci Fatih Altaylı, son günlerde büyük tartışmalara neden olarak Galatasaray'daki "karaborsa" iddialarıyla ilgili konuştu. Sarı-kırmızılılarda yönetim kurulu üyesi Ali Yüce'nin istifasının perde arkasını anlatan Altaylı, "karaborsa" iddialarında adı geçen "Eray Yazgan’ın Alper Narman’ın ve Bora Bahçetepe’nin banka hesabına bakılsın" dedi. Yönetime seslenen Altaylı, iddiaların araştırılması için bu işlerde uzman bir şirketle anlaşılmasını istedi ve harcamaları kendi karşılayacağını söyledi.

Galatasaray Spor Kulübü'nde, "karaborsa" iddiaları ve iddialar çerçevesinde yaşanan tartışmaların yankıları devam ediyor. Sarı-kırmızılılarda Young Boys maçı öncesi bu iddialarla ilgili sert bir paylaşım yapıldı ve altında tüm yönetim kurulu üyelerinin imzası yer aldı. Bazı yöneticilerin söz konusu metne onay vermediği halde metnin altında imzalarının yer almasına tepki gösterdiği belirtilirken; yönetim kurulu üyesi Ali Yüce, yaşananlardan sonra istifa ettiğini açıkladı. 

Gazeteci ve Galatasaray Kongre Üyesi Fatih Altaylı, hem Ali Yüce'nin istifasını, hem karaborsa iddialarında adı geçen adları hem de dünkü eleştiri yönetim kurulu toplantısının detaylarını kendi YouTube kanalında söyledi. 

Altaylı'nın açıklamaları şu şekilde:

 

ALİ YÜCE NİYE İSTİFA ETTİ?

"Bir gece önce Galatasaray Spor Kulübü yönetiminin ve içindeki birtakım karaborsacılar ve bunların hamisi konumundaki başkan ya da başkanın patronu konumundaki karaborsa çetesi benim ve Hayri Kozak’ın aleyhine bir bildiri yayımlattılar. Bu bildiri yayımlanırken aslına bakarsak yönetim kurulu üyelerinin pek azının haberi vardı ama tamamının imzası atıldı altına. Ve yönetim kurulunun haysiyetli olan üyeleri dediler ki "Bizim bu karardan haberimiz yok, bu metnin altına imza atmaya kabul etmedik, bu metni özellikle de böyle önemli bir maçın olduğu akşam niye yayımlıyorsunuz?" dediler fakat yanıt alamadılar. Ali Yüce, o sırada istifaya karar vermişti fakat maçın önüne geçmemek için, takım kötü etkilenmesin diye istifasını düne erteledi ve dün öğleden sonra istifa etti, akşam da yönetim kuruluna katılarak son kez oradaki etik zafiyet içerisinde olduğunu düşündüğü insanlara karşı sert bir konuşma yaptı. Bugünkü Galatasaray yönetiminde en güvendiğim adam Ali Yüce’ydi. Çünkü ciddi, işini iyi bilen, kendi meslek hayatında da başarılı bir adamdı. Yönetim kurulu 10 birimse eğer bunun 6 birimi Ali Yüce’dir. Yönetimde bir de adam diyebileceğim Niyazi Yelkencioğlu’dur. Ama Niyazi daha yumuşak kalpli bir adam olduğu için Ali Yüce kadar prensipli davranamayabilir ve istifa edemeyebilir fakat onun da bu yapılan rezaletten bu olan bitenden çok memnun olduğunu düşünmüyorum. Bu ikisi haricinde zaten yönetimde pek de adam görmüyorum.

 

YÖNETİM KURULU TOPLANTISINDA NELER YAŞANDI?

"İşin vahimlerinden birini daha söyleyeyim. Ali Yüce’nin babası Ahmet Yüce, çok eski tanıdığım ve dostumdur. Kendisiyle Galatasaray meselesinde çok karşı karşıya gelmişliğimiz vardır sebebi de Dursun Özbek’tir. Ahmet Yüce Dursun Özbek’in en önemli destekçilerinden biriydi senelerce. Ahmet Yüce de çalışanlarına her yıl 26 maaş ikramiye vermekle ünlü iyilik timsali patrondur. Çok da iyi bir insandır. Yönetim kurulunda eski "Adnancı" ve Acun Ilıcalı’nın has adamı olan Bora Bahçetepe diye biri var. Ahmet Yüce her maçta çok sayıda bilet alıp arkadaşlarına dağıtır, diyor ki "Ahmet Yüce’nin karaborsa yapmadığı ne malum aldığı biletlerle"… Yani Ahmet Yüce o Bora Bahçetepe denen "Adnancı" artığını 750 kere satın alır 750 kere satar kazandığı parayı da bahşiş diye bırakır. Bu adnancı artığı Ahmet Yüce’ye böyle bir şey söylüyor çünkü oğlu ilkeli davranıp istifa etti diye. Ali Yüce ilkeleri haricinde değil babasını ağa babasını tanımaz. Böyle bir terbiyesizlik yapıyorlar.

 

"SÖZDE BİR SORUŞTURMA YAPIP KONUYU KAPATACAKLAR"

Bana sorarsan bugünkü Galatasaray yönetimi bitiktir. Bak şunu söylüyorum sana, şimdi duyuyoruz, bu vakası örtbas etmek için divan kurulunun ihtiyar heyetinden bir heyet oluşturup bunlara bir sözde soruşturma yapıp konuyu kapatacaklar. Başına da İrfan Aktar’ı koyacaklarmış. İrfan Aktar, divan başkanlığı döneminde Dursun Özbek’in en sıkı destekçilerinden biriydi ve Dursun Özbek’i güvensizlik oyuyla devirmek isteyen üyelerin hazırlamış olduğu dilekçeleri kabul etmeyerek Galatasaray ananelerine aykırı davranmış bir adamdır. Başına onun getirilmiş olduğu bir komisyonla ve hiç alakası olmayan ,nsanlarla sözde bir soruşturma yaparak konuyu kapamak istiyorlar.

 

"YÖNETİME HODRİ MEYDAN, PARASINI BEN CEBİMDEN VERECEĞİM ÖYLE BİR ŞİRKETLE ANLAŞSINLAR.."

Soruşturma öyle yapılmaz, bu işleri araştırmak konusunda uzman kuruluşlar vardır. Onlardan biriyle anlaşırsın, onlar gelir her türlü hem polisiye hem maliye her açıdan bakarlar ortaya bir rapor çıkarırlar. Yönetime hodri meydan, parasını ben cebimden vereceğim öyle bir şirketle anlaşsınlar parayı ben ödeyeceğim. Hadi bakalım araştırsınlar kim hırsız kim değil ortaya çıksın. Şoförlerin telefonlarını, banka hesaplarını, birtakım yöneticilerin banka ve maliye hesaplarına bu işlerden sorumlu aracı birtakım kişilerin banka hesaplarına, isimleri bizde mevcut, bir girilsin bakalım neler çıkıyor ortaya. Bunların Erden Timur rahatsızlığı bu yüzdendi. Erden Timur varken bu işleri bu kadar rahat kotaramayacaklarını düşünüyorlardı. Dursun Özbek’le birlikte bu işi çok daha rahat yaptıklarını fark ettiler, o yüzden Erden Timur’u yedirdiler şimdi at koşturuyorlar. Dursun Özbek de sütten çıkmış ak kaşık değil ama bizde yalan yok.

 

"ERAY YAZGAN’IN ALPER NARMAN’IN VE BORA BAHÇETEPE’NİN BANKA HESABINA BAKILSIN"

Eray Yazgan’ın Alper Narman’ın ve Bora Bahçetepe’nin banka hesabına bakılsın. Kaç lira vergi ödemişler, mal varlıklarıyla ödedikleri vergi, şirketlerinin durumuyla sahip oldukları servet orantılı mı en azından buna baksınlar. Kara paranın aklanmasına yönelik kanun, MASAK'la ilgili birtakım araştırmalar bunların ne halt ettiğini ortaya koyabilir. ben maliyeye bir dilekçe hazırlayıp yollayacağım zaten bu kişilerle ilgili olarak."

"Fatih Altaylı, Galatasaray’daki krizin perde arkasını anlattı" haberi, 29 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Fatih Altaylı, Galatasaray’daki krizin perde arkasını anlattı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fatih Altaylı, Galatasaray’daki krizin perde arkasını anlattı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 14 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:55 Kuraklık Kırıkkale'de Tarımı Nasıl Vurdu? Domates ve Soğan Hasadında Şok Verim Kaybı!
  2. 16:48 2025 Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'nin Rakipleri Belli Oldu: Japonya, Kanada ve Libya ile Aynı Grup
  3. 16:44 Ankara'da Metro İstasyonunda Korkunç Olay: Boşanma Aşamasındaki Eşini Vuran Adam Gözaltına Alındı
  4. 16:36 Antalya'da Şans Eseri Kurtulan İkili: Sulama Kanalına Uçan Araçtan Yara Almadan Çıktılar
  5. 16:32 Manila’daki Gecikonduda Büyük Yangın: İtfaiye ve Hava Kuvvetleri Alevlere Müdahale Etti
  6. 16:28 Türkiye'nin En Güvenilir Kurumları Anketinde Adalet Sistemi Sonuncu: Vatandaş Güvensiz
  7. 16:27 Nevşehir’de Elektrik Görevlisi Çöken Tavanda Asılı Kaldı: Güvenlik Kamerası Görüntüleri Şaşırttı
  8. 16:21 Narin Güran Cinayetinde Tutuklu Şüpheliler ve Çelişkili Açıklamalar Üzerine Yeni Bilgiler
  9. 16:20 Windows 7 ve 8 Kullanıcılarına Kötü Haber: Microsoft DRM Desteğini Kesiyor!
  10. 16:13 Erdoğan: "Ayşenur’un hesabını soracağız"
  11. 16:13 Narin cinayetinde amcanın eşi Melek Güran'ın ifadesi: "Her şeyi anlat dedim beni dinlemedi"
  12. 16:13 Çin'den Amerika'ya güçlü tepki: Gümrük vergilerini iptal et!
  13. 15:55 Ev Kiralama Sisteminde Çığır Açan Değişiklik: Yarın Geçerli Olacak Yeni Düzenlemeler Açıklandı!
  14. 15:46 Fenerbahçe'nin Transfer Hedefi Medina İçin Boca Juniors’tan Sert Yanıt
  15. 15:43 Kızılcık Şerbeti'nde O Replik Sosyal Medyada Gündem Oldu: "Yazana da Çekene de Yazıklar Olsun"
  16. 15:39 Kızılcık Şerbeti'nin Kıvılcım'ı performansı ile seyirciyi büyüledi!
  17. 15:27 Balayından Dönüşte Feci Kaza: Yeni Evli Çifti Ölüm Ayırdı
  18. 15:26 Belediyeler, içme suyu şebekeleri için olan elektrik borçlarını ödemekte gecikiyor
  19. 15:21 Şehit Ayşenur Ezgi Eygi, Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı
  20. 15:20 Fransa erken genel seçimlere mi gidecek? Le Pen'den 2025 için çağrı
Spor Haberleri