Fatih Mehmet Maçoğlu ekmek fabrikası kurdu: Yoksul vatandaşlara bedava dağıtılacak

Fatih Mehmet Maçoğlu ekmek fabrikası kurdu: Yoksul vatandaşlara bedava dağıtılacak

Fatih Mehmet Maçoğlu ekmek fabrikası kurdu: ... Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, yoksulların ücretsiz ekmek alması ve bölgede üretimin güçlenmesi amacıyla yurt içi ve yurt dışından yapılan yardımlarla şehirde halk ekmek fabrikası kurdu.

Ekmek üretimi ilerleyen günlerde bölgenin yerli tohumundan yapılan unlarla yapılacak ve fabrikada kadınlar çalışacak. Başkan Maçoğlu, tespit edilen yoksul ailelere ekmekleri ücretsiz vereceklerini, askıda ekmek projesi ile ihtiyaç sahibi ailelerin ücretsiz ekmek alabileceğini de duyurdu.

Halktv’den Ferit Demir’in haberine göre; Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu, "halkın daha sağlıklı ekmek tüketimi ve yoksulların ekmeğe ücretsiz ulaşımı" için kentte halk ekmek fabrikası kurdu. Fabrikanın açılış töreninin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Maçoğlu, halk ekmek fabrikasında üretilecek ekmeklerin önümüzdeki birkaç yıl içinde tamamen organik buğday unları ile yapılacağını belirtti.

"İlerleyen zamanda fabrikada tamamen kadınlar çalışacak"

Bunun için birçok çiftçi ve kooperatif ile üretim anlaşması yaptıklarını da belirten Maçoğlu, kurdukları fabrikada üretim aşamasında tamamen kadınların çalışacağını da belirtti.

İlk aşamada usta sıkıntısı nedeniyle 2 erkek usta çalıştırdıklarını ve toplamda 16 kadın işçi ile üretime geçtiklerini belirten Maçoğlu, ilerleyen zamanda fabrikada tamamen kadınların çalışacağını söyledi.

Belediye kasasından bir kuruş çıkmadığını belirten Maçoğlu, “Belediyemizin bütçesinden bir lira bile çıkmadan ekmek fabrikamızı bir dayanışma üzerinde kurduk. Özellikle yurtdışında yaşayan dostlarımız ile yurtiçindeki birçok iş insanının yardımı ve bazı STK’ların katkıları ile bu tesisi faaliyete geçirdik” dedi.

Tamamı hibe edildi

Maçoğlu, ekmek fırınında hiçbir makinenin eski dolmadığını ifade ederek “Bize gelen yardımlar ile ilk aşamada üretim kısmını faal hale getirdik 1.5 milyondan fazla harcama yaparak yeni makineler aldık. Biz ekmek fabrikamızı üretime geçirirken tamamen dayanışma ruhu ile ayağa kalktık. Birileri bize un aldı, birileri maya aldı ve diğer malzemeleri vatandaşımız bize yardım ederek hibe etti. Demem şu ki biz belediye olarak bu tesisimize bir kuruş bile harcamadık tamamen duyarlı insanlarımızın yardımı ile bunu başardık” diye konuştu.

“Biz bu tesisimizi sosyal bir proje çerçevesinde hayata geçirdik. İlimiz Kadın Meclisi’nin aldığı karar; halk ekmek tesisimizin tamamen kadın istihdamı ile faaliyete başlaması yönündeydi. Biz de Kadın Meclisi’mizin kararını uygun bulduk ve tesiste kadınları çalıştırma kararı aldık” diyen Maçoğlu, fabrikada toplamda 2’si erkek 18 kişinin çalıştığını aktardı.

“Kadınların çalıştığı yerde üretim daha hijyen ve sağlıklı şartlarda yapılıyor bunu hepimiz biliyoruz” diyen Maçoğlu, kadınların bir iş sahibi olarak çalışıp evlerine ekmek götürebilmelerinin kendileri için de çok önemli olduğunu söyledi.

"İstediğimiz bölgede üretimin güçlü hale gelmesi ve doğal ürün sayısının arttırılması”

Burada çok yoğun bir üretime girdiklerini aktaran Maçoğlu, şu anda mecburen bölgede un üreten fabrikalardan un aldıklarını ancak yakın bir zamanda kendilerinin ürettiği yerli buğdaydan elde edilen un ile organik üretim yapacaklarını kaydetti. Birçok köyde yerli tohum ile organik üretim yapacaklarını belirten Maçoğlu, şimdiden birçok üretici ile görüştüklerini aktardı.

İlerleyen zamanlarda doğal üretim buğdaylardan çeşitli ekmek üretimi yapacaklarını ifade eden Maçoğlu, “Bizim asıl amacımız bu topraklarda 50-60 yıl önce ekilen tarım arazilerinin tekrar ekilmesi ve o yerli tohum üretiminin arttırılması. Toprakların üretime elverişli hale getirilerek organik tarımın gelişmesi için katkı vermek. Bizim istediğimiz bölgede üretimin güçlü hale gelmesi ve doğal ürün sayısının arttırılması” diye konuştu.

"Ürettiğimiz ekmeklerin bir bölümünü ücretsiz olarak yoksul ailelere dağıtacağız"

Başkan Maçoğlu, tespit edilen yoksul ailelere ekmekleri ücretsiz vereceklerini ve askıda ekmek projesi ile ihtiyaç sahibi ailelerin ücretsiz ekmek alabileceğini de belirterek şunları söyledi:

"Burada ürettiğimiz ekmeklerin bir bölümünü ücretsiz olarak yoksul ailelere dağıtacağız. Şu an planlama çalışması devam ediyor. İhtiyaç sahibi aileler belediye birimlerimiz tarafından tespit ediliyor. Sosyal hizmet uzmanlarımız bu konuda yoğun çalışıyor. İhtiyaç sahibi aileler belirlendi. Bunlar ekmek ücretsiz verilecek. Yine askıda ekmek projemiz olacak. Dostlarımız ihtiyaç sahibi alilere ekmek almak isterse askıda ekmek projesine destek verebilecek ve ekmekler ihtiyaç sahiplerine gidecek.

İhtiyaç sahibi ailelerin teşhir olmaması için belediyemiz onlara bir kart çıkaracak ve oradan belediyemiz ödemelerini yaparak kartı ücretsiz verecek ve her gün ekmeklerini alacaklar. Biz dayanışma ile halkımıza yardım etmek durumundayız bütçemiz kısıtlı. Dostlarımız bize bu konuda yardım ediyorlar. Sosyalistlerin ürettiklerini kimler ile paylaştıklarını topluma göstermek adına ürettiklerimiz ihtiyaç sahibi alilere ulaştırmayı kendimize görev biliyoruz."

"Fatih Mehmet Maçoğlu ekmek fabrikası kurdu: Yoksul vatandaşlara bedava dağıtılacak" haberi, 26 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 26 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Fatih Mehmet Maçoğlu ekmek fabrikası kurdu: Yoksul vatandaşlara bedava dağıtılacak haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fatih Mehmet Maçoğlu ekmek fabrikası kurdu: Yoksul vatandaşlara bedava dağıtılacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:15 'Baby Shower' Polemiğine Eser Yenenler de Bulaştı!
  2. 23:07 Çiş Lekeli Kot Pantolon Modası! Moda İkonları Sonunda Yaptı!
  3. 22:52 Eksun Gıda, 413 milyon lira net kar elde etti!
  4. 22:52 Artık tank gibi! TOGG araçları zırhlandı... 45 kalibreye kadar dayanıklı!
  5. 22:52 Temassız kart sahiplerine önemli uyarı: Limit değişiyor!
  6. 22:47 Türkiye'deki bir şirket, haftalık çalışma süresini 4 güne indirdi!
  7. 22:41 Türkiye'de üretilecek ilk Volkswagen modeli, Türk sürücüler için büyük bir sürpriz olacak!
  8. 22:36 Uzmanlar anlattı: Bunları yapmıyorsanız bilgileriniz çalınabilir!
  9. 22:33 Akbank, artan faiz oranlarının etkisiyle ilk çeyrekte elde ettiği kârını açıkladı
  10. 22:25 Ankara'ya meteorolojiden kırmızı alarm: 1 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
  11. 22:20 Tutuklama emri gelecek mi? Netanyahu, dünya liderlerine seslendi!
  12. 22:15 Kemal Kılıçdaroğlu: "Bütün emekçilerin CHP ile omuz omuza Taksim’de olmalarını diliyorum"
  13. 22:08 Diyanet'ten makam araçları için açıklama geldi: "Şehir dışı programı için kiralanıyor"
  14. 22:06 1 Mayıs hava durumu tahminleri
  15. 22:05 Ankara'da 1 Mayıs nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak
  16. 22:02 İsrail muhalefet lideri Yair Lapid: "İsrail devleti sorumsuz delilerin rehinesi haline geldi"
  17. 22:02 Fenerbahçe Hazırlıklara Başlıyor: Sakatlar ve Ceza Sınırları Belirsizliğini Koruyor
  18. 22:00 SGK vurgununda yeni gelişme: 500 milyon liralık zarar ortaya çıktı, 14 kişi tutuklandı!
  19. 21:58 Ömer, reytinglere yenik düştü: Final yapıyor
  20. 21:53 Uzman Uyarıyor: Altın Fiyatlarındaki Düşüşler O Tarihte Tersine Dönebilir!
Yerel Gündem Haberleri