Fatma Adaş Kimdir? Tavsiyeleri Neler ?

Fatma Adaş Kimdir? Tavsiyeleri Neler ?

Fatma Adaş Kimdir? Tavsiyeleri Neler ? Doğuma Hazırlık Eğitmeni ve Emzirme Danışmanı Fatma Adaş, anne adayların en merak ettiği konulara ilişkin tavsiyelerde bulundu.

Kadınların gebe olduklarını öğrendiğinde çok mutlu olduğunu ve böylece bir ‘yolculuğun’ başladığını söyleyen Fatma Adaş, doğum yaklaştıkça mutluluğun yerini endişenin aldığını ifade ederek şöyle konuştu; “Bunun en büyük nedeni duyduklarımız, izlediklerimiz ve yaşadıklarımız olabilir. Doğuma hazırlığı çokça alışveriş olarak düşünebiliriz bazen. Kıyafetler, bebek arabası, yeni eşyalar, yeni bir oda hatta belki yeni bir ev… Oysa ki el kadar bebeğimiz bunların hiçbirinin farkında bile değildir.”


Doğuma hazırlık eğitimlerinin işlevlerinden de bahseden Fatma Adaş, “Doğuma hazırlık eğitimlerinde çiftler sürece ayak uydurmayı öğrenir. Kasları, hormonları tanır nerde nasıl çalıştıklarını bilir ve son olarak işi yani doğumu bu işi bilen bebeğe ve bilge kadın bedenine bırakır. Eğitim alan babalar kadına, bebeğe ve doğuma dair gerçek ve doğru bilgiye sahip olur. Zaman geldiğinde paniklemez aksine eşinin en büyük destekçisi olur” ifadelerini kullanarak sözlerini şöyle sürdürdü;


“Her şeyin yolunda olduğu doğal bir doğum sonrası bebeğin yanında; bir anne, bir baba ve sağlıklı bir aile de doğmuştur. Toplumun en küçük yapı taşının aile olduğunu düşünürsek güzel sağlıklı bir toplum için doğuma hazırlık büyük bir adımdır.”

 

‘ANNE SÜTÜ KARIN DOYURMAYA YARAYAN BİR İÇECEK DEĞİLDİR’
Anne sütünün önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Adaş, “Anne sütü sadece karın doyurmaya yarayan bir içecek değildir. Bebeği hastalıklara karşı korur, gelişimi için gereklidir ve anne bebek arasında güçlü bir bağ kurulmasına yardım eder. Bütün canlı yavrularının beslenmesinin en doğal ve normal yoludur” dedi.


Emzirmenin anneye olan faydalarına da değinen Adaş, “Emzirme annenin doğum sonu çabuk iyileşmesi ve kilo vermesini sağlar, kalp damar hastalıklarına ve kanser riskine karşı korur. Lohusalık sendromuna karşı da korurken emziren anneler daha rahat ve kaliteli uykuya sahiptirler” ifadelerini kullandı.


Emzirmenin önündeki en büyük engelin çevrenin de büyük payının olduğu kaygılar olduğunu belirten Adaş, sözlerini, “Bebeğini doyuramayacağı endişesiyle bazen anneler formül süte başlar. Oysaki yedi tane yavrusu olan bir anne kedi sadece uzanır ve yedi yavrusunu doyurur. Bilir ki yavrularının sayısına göre vücudu süt üretecektir” diyerek sonlandırdı.

 

"Fatma Adaş Kimdir? Tavsiyeleri Neler ?" haberi, 18 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 18 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Fatma Adaş Kimdir? Tavsiyeleri Neler ? haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fatma Adaş Kimdir? Tavsiyeleri Neler ? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Gündem Haberleri