Fehmi Koru yazdı: İki uyarı ile tek hedef vuruluyor; bu yazımı “Allah bizi her türlü şerden korusun” duasıyla

Fehmi Koru yazdı: İki uyarı ile tek hedef vuruluyor; bu yazımı “Allah bizi her türlü şerden korusun” duasıyla

Fehmi Koru yazdı: İki uyarı ile tek hedef vu... Zaman zaman gene bazı uyarılarda bulunuyor Fuat Uğur.

Fehmi Koru

Bazen gözünüzün önünde duran bir şeyi fark etmediğiniz olur mu?

Kendi hesabıma bu soruya geçmişte verdiğim yanıt hep “Hayır” olmuştur. Dikkatliyimdir, kaybedebileceğim eşyalarımı çoğu zaman hep aynı yere koyarım, bu sebeple de fazla aranmam gerekmez.

Ancak yakın geçmişte öylesine vahim bir hatam oldu ki, aynı soruya yanıt verirken zorlanabilirim.

O hatam şu: 15 Temmuz (2016) hain darbe girişimi basınımızda bir kalem tarafınca, hem de aylar öncesinde, “Göreceksiniz, olacak” keskinliğiyle yazılmış… Aynı yazar, uyarısını kısa bir zaman sonra yeniden tekrarlamış… Ve her iki yazı da dikkatimden kaçmış…

“Cemaatçi askerlere son uyarı: Tavuk ‘tar’da sayılır!” başlıklı ikinci yazının bir bölümü şu:

“Tekrar cemaatçi kripto askerleri uyarıyorum. / Devlet ve komuta kademesi her şeyi biliyor ve suç işlemeye teşebbüs etmenizi bekliyor. / Hayır, kimsenin; ne Devletin ne de TSK’nın bu olası kalkışmadan çekindiği yok.” (Yazının tarihi: 21 Nisan 2016; 15 Temmuz’dan ortalama üç ay önce.).

Açık-seçik, “Darbe hazırlığı yapanlar var, devlet de bunun farkında” uyarısında bulunmuş yazar…

Geç oldu, ama darbeden sonra yazıları fark ettim, fakat olsun; Türkiye benim ısrarlı hatırlatmalarım üzerine yazılardan haberdar oldu.

Yazarın adı Fuat Uğur. O sıralar Türkiye gazetesinde yazıyordu, şimdilerde yazıları sıkça ekranında göründüğü TV100 kanalının web sitesinde yayımlanıyor…

Zaman zaman gene bazı uyarılarda bulunuyor Fuat Uğur.

Son uyarısı Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile ilgili.

TV100 sitesinde birkaç gün önce çıkan yazısının başlığına bir bakın: “Ümit Özdağ ile teşkilatını da FETÖ’cülerin akıbeti bekliyor ve o gün uzak değil…”

Yazara göre Ümit Özdağ’ın sığınmacılar mevzusunda yapageldiği açıklamalar bir tür ‘beşinci kol faaliyeti’ ve bu da devletin ilgi alanına giriyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir konuşmasına atıfta bulunan yazar, o konuşmada hedef alınan kişinin Ümit Özdağ olduğu kanaatinde.

Okuyalım:

“Ülkemizde yaşayan sığınmacıları etrafa kin ve nefret tohumu saçmanın vesilesi yapmaya çalışanları, sosyal fay hatlarını tetikleyerek bu ülkenin varlığına, birliğine, bekasına göz dikenleri BEŞİNCİ KOL FAALİYETİ olarak tanımlıyordu.” (Siyahlar ve büyük harfler yazara ait.)

‘Beşinci kol faaliyeti’ olarak nitelenen ne?

Fuat Uğur’dan okuyalım:

“Özdağ’a biat eden neo-nazi müsveddeleri de, bu yalanlarla bilenerek sığınmacı görünce otobüsten atıyor, Arap ya da Faslı turiste saldırıyor ve bıçaklıyor, Suriyeli sığınmacıyı haraç almak için bıçaklayarak darp ediyor. / Hamile bir sığınmacı kadını karnındaki çocuğuyla öldürenler de Ümit Özdağ’ı dinlemişlerdi. / Bir günah keçisi verdi Ümit Özdağ onların eline ve rahatlattı düşünme yetisi elinden alınan bu insanları.”

İşte bu yüzden “Ümit Özdağ ile teşkilatını da FETÖ’cülerin akıbeti bekliyor ve o gün uzak değil…” iddialı bir yazı kaleme almış Fuat Uğur…

Yazı 21 Eylül tarihindeki.

Hemen ertesi gün, 22 Eylül’de, Uğur’un eskiden yazdığı Türkiye gazetesinde, aynı mevzuda, bu defa eski bir komutanla yapılmış bir mülakat yayımlandı. Gazete mülakata “Göçmen tahrikinde DARBE AMACI VAR” başlığını uygun görmüş.

1131586-2-t.jpg

Mülakat yapılan eski komutan Tümamiral (E) Cihat Yaycı.

Gazete kendisi için ‘müstafi amiral’ sıfatını kullanıyor.

Cihat Yaycı şu ana kadar görevdeyken iki konuyla öne çıkmıştı. Darbe sonrasında kendilerinden ‘FETÖ’ olarak söz edilmeye başlanmış kitle içerisinde yer alanları belirlemek için ‘FETÖmetre’ adını taşıyan bir test uygulanmaya başlanmıştı; o testi düzenleyen kişiydi Cihat Yaycı.

Bir de ‘Mavi Vatan’ diye anılan ve Türkiye’yi Libya ile komşu sayan tezin sahibi de odur. Hükümet o tezi benimseyip dış politikasının ekseni haline getirmişti. İstanbul Üniversitesi tarafınca yayımlanan aynı isimle bir kitabı da var Cihat Yaycı’nın…

Yaycı ile görüşen Türkiye gazetesi muhabiri Yılmaz Bilgen bakın neler yazıyor:

“Türkiye’de millî güvenlik meselesi hâlini alan ve özellikle Arap girişimci, turist ve sığınmacıları hedef alan kışkırtmaların çok uluslu bir proje olduğunu belirten Yaycı ‘Farklı istihbarat servislerinin desteği ile yürütülen kaos planı FETÖ’ye ihale edildi. Küresel patronaj, seçimlerin hemen ertesinde sığınmacı ve düzensiz göçmen konusunu yeni sosyal karmaşa alanı olarak seçti ve projenin merkezinde FETÖ var. Karanlık ittifak, sığınmacı ve düzensiz göçmen meselesine ek ekonomi gerekçeli bir karmaşa ve kargaşa dalgasını yalan, yanlış ve çarpıtılmış haberlerle üreterek iç savaş çıkarmayı, devleti yönetilemez hale getirmeyi ve sonunda yönetime el koymayı hedefliyor’ dedi.”

Birer gün arayla çıkan bu ikazlar bana hayli garip geldi.

Fuat Uğur ‘darbe’ sözcüğünü kullanmamış, Cihat Yaycı da Ümit Özdağ’ın adını anmamış fakat bana gene de iki yazı arasında akrabalık var gibi geldi.

Zafer Partisi ve lideri Özdağ bu durumdan haberdardır herhalde.

Ben sizlerin de bilmenizi istedim.

*Bu yazı fehmikoru.com adresinden aynen alınmıştır.

"Fehmi Koru yazdı: İki uyarı ile tek hedef vuruluyor; bu yazımı “Allah bizi her türlü şerden korusu." haberi, 25 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 25 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Fehmi Koru yazdı: İki uyarı ile tek hedef vuruluyor; bu yazımı “Allah bizi her türlü şerden korusu.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fehmi Koru yazdı: İki uyarı ile tek hedef vuruluyor; bu yazımı “Allah bizi her türlü şerden korusu.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  2. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  3. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  4. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  5. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  6. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  7. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  8. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  9. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  10. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  11. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  12. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  13. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  14. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  15. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  16. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
  17. 02:17 İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!
  18. 02:15 Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
  19. 02:14 Pastane usulü kurabiye için ihtiyacınız olan 1 bardak!
  20. 02:13 İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
Medya Haberleri