Fenerbahçe-Kasımpaşa; maçta yapılan penaltı; VAR'ın kararı yanlış!

Fenerbahçe-Kasımpaşa; maçta yapılan penaltı; VAR'ın kararı yanlış!

Fenerbahçe-Kasımpaşa; maçta yapılan penaltı;... Fenerbahçe ve Kasımpaşa karşılaşmasında VAR Hakemi yanlışlığı tartışıldı! Penaltı kararını haksız bulan eski hakemler tartışma yarattı! VAR hakeminin müdahalesi gereksiz! Fenerbahçe - Kasımpaşa maçında...

Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında Ülker Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa karşılaşmasında tartışmalı anlar yaşandı. Michy Batshuayi'nin serbest vuruşunda topu kalecinin üzerine yuvarlayan F.Bahçe'nin son dakikalarda 2-1 kazandığı mücadelede, hakem Cihan Aydın Sosyal medyada hemen hemen tüm takımların taraftarlarından tepkiler geldi.

KASIMPAŞA MAÇINDA HAKEM HATASI!

Eski hakemler, Kasımpaşa'nın Jayden Oosterwolde'ye kendi ceza sahasında çelme takması nedeniyle penaltı yerine serbest vuruş verilmesinin yanlış olduğunu, VAR'da son dakikalarda Fenerbahçe'ye penaltı verilmesi için yeterli delil bulunmadığını savundu. .

"Dzeko'nun hedefi kesinlikle iptal etmek"
Milliyet yazarı ve eski hakem Fırat Aydınus: 45. Dakikadan itibaren sayılmayan golde Edin Dzeko, rakip takımın diğer oyuncusuna göre kale çizgisine daha yakındı. Kaleci pozisyonunda Kasımpaşa'nın olmaması kafaları karıştırdı. Dzeko kale çizgisine diğer rakibe göre daha yakın olduğu için ofsaytlı. Doğru, gol geçerli sayılmıyor.

Deniz Çoban (beIN Trio): Paitsio'nun kaleciyle alakası yok. İki oyuncuyu sayalım. Hatta bir oyuncu var. Biri önde.

Bahattin Duran (beIN Trio): Asistan biraz arkayı gördü. 1-2 adım daha atsa... Sonunda sağa geldi. Daha erken gelmeliydi. Ofsaytı temizle. Kural ne diyor? Sondan bir önceki defans oyuncusu.

Bülent Yıldırım (beIN Trio): Süper Lig'de 30 yardımcı hakem var, bundan zarar gelmez. Gördüğümüz kadarıyla beyler bir yere gitmiyor. Dzeko'nun ofsayt sayılabilmesi için 2 sayısının Dzeko'ya eşit veya kaleye yakın olması gerekiyor. Atış yapılır yapılmaz Dzeko'nun sol bacağı sıkıştı, tabii ki hiç beklenmiyordu, harika ve sert bir şuttu ama ofsayttı. Sol ayakkabısı ileri.

"Ferdi'nin pası kötü ama penaltı değil"
Fırat Aydınus: 72. dakikada Jackson Porozo'nun Ferdi Kadıoğlu'na pası Kasımpaşa ceza sahası çizgisi yakınında faul yapıldı. ancak temas projeksiyonu ceza sahasının dışında. Penaltı değil çünkü penaltıydı.

Deniz Çoban (beIN Trio): Hakem faul yapmak üzereyken aniden kararını değiştirdi. Düdük ağzına gelince vazgeçti.

Bülent Yıldırım (beIN Trio): Hakemin sonradan söylediklerini birileri duymuş olmalı.

Deniz Çoban (beIN Trio): Bu pozisyon bir hata. Temas noktasını belirlemek gerekir. Futbolda rakibin üzerine atlamak demektir, top gelmeden önce atlamıştır. Açık bir hata. Ama o istasyon gitti. Serbest vuruş verilmesi gerekiyordu.

Bahattin Duran (beIN Trio): Bu hatalı bir pozisyon. Canlı olarak gördük. Kasımpaşalı topa dokunuyor ama önce Ferdi kırılıyor. Hamlenin yapıldığı yerin ceza sahası dışında olduğunu da kornerlerden gördük. Hata gözden kaçtı.

Bülent Yıldırım (beIN Trio): Hatadan hiç şüphem yok. Rakibini yere serdi. Durumun açıkça bir hata olduğu açıktı. Hakem yaptığı hatayı görüp penaltı kararı verseydi VAR'ın müdahale etmesi gerekirdi. İlk atış ceza sahası dışından.

"Gol atılmalıydı"
Deniz Çoban (beIN Trio): Hakem, barajın yakınında fenerbahçeli oyuncuları gördükten sonra çizgiyi çekti. "1 metreden fazla yaklaşmayın" dedi.

Bülent Yıldırım (beIN Trio): Üç veya daha fazla oyuncu bariyer kurduğunda UEFA, FIFA ve IFAB çatışmaları önlemek için 1 metre mesafe koyuyor çünkü bu sıklıkla olur. Karışıklığı burada sonlandırdılar.

Deniz Çoban (beIN Trio): Kural şu ​​ki, top vurulduğunda oyuncular baraja 1 metreden daha yakınsa gol geçerli sayılmaz. Hedefi etkilemese bile hedefin 1 metreden fazla yaklaşması halinde hedefin yasaklanması gerekmektedir. Barajın yıkılmaması için kural konuldu ama hat çekildi. Hakem kendi sorunlarını yaratıyor. Hakemin çizdiği çizgi hâlâ 1 metre mi? daha yakın. Kaleci kapıdan çıkıyor ve 1 metre genişliğinde olmadığını söylüyor. Hakim değiştir diyor. Aytaç ne yapıyorsa Aytaç da aynısını söylüyor, 1 metre yok diyor. Hakem yine yanıldığımı söyledi. Sorununuzu büyütmeyin. Hakem uyarıları dinlemedi. Mert Hakan geldiğinde mesafe 1 metre değil. F.Bahçeli futbolcuların baraja mesafesi bir metreden az. Bu kaleye vurulmalı ve endirekt serbest vuruş kullanılmalıdır. Bir F.Bahçeli oyuncu bir metre yerine yarım metre dursa dahi sonuç gol oluyor. Böylece kural konuldu. Hakem sorun çıkardı. Hakem çizgiyi bir metreye çekseydi... Futbol kurallarına göre bu golün yasak olması gerekirdi. Çünkü topa vurulduğunda Fenerbahçeli oyuncular 4'lü bariyere 1 metreden az mesafede oluyor.

Bahattin Duran (beIN Trio): Geri döneyim. 1 metre değildir. Hakem çizgiyi çekti. Hakeme göre 1 metredir. 1 metre değil ama hakem çekti. Lacivert oyuncu geliyor, hedefi iptal etmeye gerek yok. Bu hakemin hatasıdır. Ben bir oyuncuyum, hakem metreye çizgi çekti ve ben de orada durdum. Kapı neden iptal edildi? Hakim bana bir çizgi çekti. Hedefi iptal etmeye gerek yok. Hakem baştan hata yapıyor. Ne olursa olsun bir Fenerbahçeli çizgiyi aşıp adım atsa güzel olurdu.

"Fall'ın Oosterwolde'a yaptığı müdahale kesinlikle penaltıdır."
Fırat Aydınus: Mamadou Fall'ın Jayden Oosterwolde'ye ceza sahasında yaptığı faulde ilk dokunuş . 82. dakikada. Bu pozisyonda penaltı verilmesi lazım.

Bahattin Duran (beIN Trio): Sarı kart çok açık. Bir hata çağrıldı. VAR'ın müdahale etmemesi yanlış. Nereden? Düşüş açıkça Oosterwolde'un dizine çarptı. Oosterwolde'un dizinin şekli değişti. Önce dizinde yaptığı hata var, sonra devam ediyor. Faulün cezası çizginin içindedir. VAR eylemi gerekli. VAR'ın ceza sahası içinde olduğunu tespit etmesi ve duyurması gerekiyor. Fenerbahce penaltı vermeliydi.

Bülent Yıldırım (beIN Trio): VAR ceza sahası içindeki duruma müdahale etmiyor. Açık ve inkar edilemez bir penaltı.

Fırat Aydınus: 90+1. Şu anda ortaya çıkan ve toplantının kaderini belirleyen duruma gelince... "Futbolcu vücudunun hiçbir yeri topa dokunmaz" diyen kimseyle tartışmıyorum. Ama bu topun bir kırılması var ve bu kırılmanın kaynağı ancak kale arkasındaki kameradan görülebiliyor. Diğer kamera açıları için bu kırılmanın nerede meydana geldiği belli değil. Kasımpaşalı futbolcunun uzaktan gelen topu görüp kafasına dokunmaya çalışması ancak başarısız olması üzerine topun açık ele değdiği görülüyor. Ancak bu görüntü VAR Erkan Engin'in hakem Cihan Aydın'ı monitöre çağırması için yeterli değil. Bu pozisyon sahada hakem tarafından verildi ve değerlendirildi.

Deniz Çoban (beIN Trio): Sanki sopanın üzerinde bir şeye dokunuyor gibi. Dokunduğunda Yunus Emre'nin yumruğuna dokunuyor.

Bahattin Duran (beIN Trio): Sanırım top sol eline dokundu. Topun kırılacağı açıktır. Top Yunus Emre'nin parmaklarına dokunuyor.

Bülent Yıldırım (beIN Trio): Top kırılıyor, topu neyin kırdığını bulmaya çalışalım. Oynarken eliyle oynuyordu.

Bahattin Duran (beIN Trio): VAR odasındaki hakemin hakeme gösterebileceği yanlış açı bu. Eğer bana o yapışkan eli gösterirsen buna ceza diyeceğim. Salı günkü kayıtları sabırsızlıkla bekliyorum. Bu pozisyon normal atışta oynanmalıdır. Hiçbir zaman normal bir sette oynanmadı. Sol elinin parmaklarına ve kemiklerine dokunduğunu hissedebiliyorum. Ancak bunu kanıtlayamayacağımı hissediyorum. Top açık ele çarpsa Çağlar'ın bir sakıncası olmaz mıydı? Çağlar köşede asistanına dönüp şöyle diyor. Bu pozisyon bir kornerdir. VAR müdahalesi yanlıştır. Kesin bir ceza olduğunu söyleyemem. Kanıtlayacak hiçbir şeyim yok. Duygularım bana sol eline dokunduğunu düşündürüyor.

Deniz Çoban (beIN Trio): VAR hakemi yumruğunun sol eline dokunduğunu gösteriyor. Mikrocerrahi, 9 korner, burada ne var, nasıl bu kadar konuşulan bir yere VAR'ın müdahale etmesi asla kabul edilemez. VAR müdahalesi yanlıştır. Topun ele değmesi bile oyuncunun doğal pozisyonda olup olmamasına bağlıdır. Öznel. VAR müdahalesi yanlıştır. Hakem izlemeye geldiğinde penaltı dedi. Yorumlarını derecelendirin.

 

"Fenerbahçe-Kasımpaşa; maçta yapılan penaltı; VAR'ın kararı yanlış!" haberi, 25 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Fenerbahçe-Kasımpaşa; maçta yapılan penaltı; VAR'ın kararı yanlış! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fenerbahçe-Kasımpaşa; maçta yapılan penaltı; VAR'ın kararı yanlış! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:48 Göztepe Eyüpspor'u Deplasmanda 3-0 Mağlup Ederek Şampiyonluk Yolunda Büyük Adım Attı
  2. 18:46 Armağan Çağlayan kiraz fiyatlarına sosyal medyadan isyan etti!
  3. 18:41 Trump'a Konuşma Yasağını İhlal İçin 1000 Dolarlık Ceza: Hakim Hapis Cezasını Değerlendirebilir
  4. 18:39 Seçil Erzan davasında yeni iddianame ortaya atıldı!
  5. 18:38 Ceviz Diyarı Tatlısı: İrmik ve Cevizin Buluşmasıyla Şölen Başlıyor!
  6. 18:33 Ünlü Oyuncu Bensu Soral Fenalaştı! Hastaneye Kaldırıldı!
  7. 18:32 Ukrayna'dan Rusya Sınırına Hava Saldırısı: 6 Ölü, 35 Yaralı
  8. 18:28 İliç Maden Kazası: TBMM Komisyonu İncelemelerde Bulunmak İçin Yola Çıkıyor
  9. 18:27 Elif Seda Keskin; “Türkiye’de Jolie Profil uygulamasına talebin artacağını düşünüyoruz”
  10. 18:04 Sağlığınızla Kumar Oynamayın: Elektronik Sigaradan Uzak Durun!
  11. 17:37 AKP'li Turgut Altınok'un Belediye Borcu Yok Artık Dedirtti: Tam 1 Milyar 755 Milyon Lira!
  12. 17:37 Kripto Paralar Sıkı Denetime Alınıyor! Bakanlık İki Vergi Birden Getiriyor!
  13. 17:37 Fayanslariniz Parlasın! Leke Bırakmadan Fayans Temizlemenin Sırrı Ustalardan!
  14. 17:31 Azerbaycan ve Ermenistan: Almatı'da Barış Görüşmesi
  15. 17:27 Ortaköy Mahallesi'nde Sembolik Düğün: Eşeklerin Korunma Çağrısı
  16. 17:23 Fenerbahçe Doğuş Yelken Takımı Paris 2024 için 7 Sporcuyla Kota Aldı!
  17. 17:19 Galatasaray'ın Başarısının Sırrı: Okan Buruk'un Yenilikçi Oyun Taktiği
  18. 17:13 Türkiye'nin Nisan Ayı İhracatında %12'lik Artış
  19. 17:09 Genç Yetenek Lando Norris, Miami Grand Prix'inde Zafer Kazandı
  20. 17:05 Konyaaltı Teleferik Kazası: Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün Tutukluluğuna İtiraz
Spor Haberleri