Fenerbahçe'deki transfer dönemi oldukça sıkıntılı geçti: ana sorunlar neler?

Fenerbahçe'deki transfer dönemi oldukça sıkıntılı geçti: ana sorunlar neler?

Fenerbahçe'deki transfer dönemi oldukça sıkı... Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de Galatasaray'ın gerisine düştü ve Ziraat Türkiye Kupası'na veda etti. Kubilayhan Kavrazlı'nın Karar gazetesinde kaleme aldığı yazıda, Fenerbahçe'nin oyun olarak gerilemesindeki sebepleri derledi.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de Galatasaray'ın gerisine düştü ve Ziraat Türkiye Kupası'na veda etti. Kubilayhan Kavrazlı'nın Karar gazetesinde kaleme aldığı yazıda, Fenerbahçe'nin oyun olarak gerilemesindeki sebepleri derledi.

Kubilayhan Kavrazlı: "Trendyol Süper Lig'de Galatasaray ile amansız bir şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe, son haftalarda oyun olarak geriye gitmiş durumda. Ezeli rakibinin 2 puan gerisine düşen Sarı-Lacivertliler, Ziraat Türkiye Kupası'na da çeyrek finalde veda etti. Peki, bu kötü gidişatın sebebi ne?"

 

KANAT ROTASYONU KALMADI

thumbs-b-c-b1cff0ef081493525d950d4858164d7a.jpg

" Fenerbahçe'nin en önemli hücum ayakları arasında gösterilen Dusan Tadic ve Edin Dzeko'nun, yaşları sebebiyle fizik kaliteleri her geçen gün zayıflıyor. Ara transfer döneminde yapılan yanlışlıklar sebebiyle Tadic'in kadroda bir muadili bulunmuyor. Joshua King'e güvenilerek çıkılması takıma büyük zarar vermişe benziyor. Norveçli oyuncunun 'bilinen' sakatlık sorununa rağmen kadroda tutulması ve bunun yanı sıra Emre Mor ile yolların ayrılması, Fenerbahçe'nin kanat rotasyonundaki alternatiflerini iyiden iyiye sınırladı. Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Ryan Kent ise yapılan hamlelerle birlikte kulübe küstürüldü. Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü yıldızı Dusan Tadic, yapılanmada yapılan yanlışlar nedeniyle, 35 yaşında olmasına rağmen Ziraat Türkiye Kupası'nda bile forma giymek zorunda kalıyor. "

 

 

EDIN DZEKO'NUN İLERLEYEN YAŞI

thumbs-b-c-1afff0521271405fc75cc0c575df9536.jpg

" Edin Dzeko'nun durumu ise daha vahim. Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan Inter'in önemli yapıtaşlarından birisi olan Dzeko, bu süreçte 2 bin 893 dakika sahada kalmıştı. Inter'deki son döneminde çoğunlukla yedek kulübesinde oturan 37 yaşındaki yıldız, Fenerbahçe'ye transferinin peşinden büyük bir sorumluluğun altına girdi. Neredeyse her maça ilk 11'de başlayan Edin Dzeko, şimdiye dek 2 bin 425 dakika sahada kaldı. Dzeko'nun kadrodaki alternatifleri ise Michy Batshuayi ve Serdar Dursun ikilisi. Her iki futbolcu da şu ana kadar beklentilerin üstüne çıksa da geçmiş kariyerleri kendilerine olan güveni zorlaştırıyor. "

 

 

ANLAMI OLMAYAN KRUNIC TRANSFERİ

65a836b27ad45586.webp

" Fenerbahçe, en büyük problemi ise orta saha rotasyonunda yaşıyor. Sezona Miha Zajc, Miguel Crespo, Bartuğ Elmaz, Fred ve İsmail Yüksek gibi isimlerle başlayan Sarı-Lacivertliler, ara transfer döneminde büyük bir yanlışa imza atarak bu bölgeyi tamamen boşalttı. Fred ile çıkılan 21 maçta yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, Brezilyalı yıldızın uzun süreli sakatlığına rağmen takviye yapmayı tercih etmedi. Bu yanlışa ek olarak takımın iki yönlü oyununa en önemli katkıyı veren Miguel Crespo ile yollar gitti. Rotasyonda kısa süreler bulsa da oyun olarak takıma çeşitlilik getiren Bartuğ Elmaz ise Sivasspor'a kiralandı. Rade Krunic transferi ise Fenerbahçe'yi tamamen geriye götürdü. İsmail Kartal'ın yoğun istekleri sonrası transfer edilen Krunic, Fenerbahçe'de İsmail Yüksek'in bir muadili olarak görülebilir. Ancak İsmail Kartal, Fred'in sakatlığı sebebiyle bu bölgede İsmail-Krunic ikilisine görev vererek takımın şampiyonluk ihtimalini tehlikeye attı.

Pres gücü zayıf ve ofansif meziyetleri oldukça sınırlı olan Rade Krunic, başta Sebastian Szymanki olmak üzere Fenerbahçe'nin oyununu tamamen geriye götürdü. Öyle ki sezona fırtına gibi bir başlangıç yapan genç beceri, Fred'in yokluğunda son 9 resmi maçta skora katkı yapamadı. Kısacası yapılan bir transfer, Fenerbahçe'nin hem hücum hem de oyun gücünü geriye götürdü. "

 

 

ÇAĞLAR VE BONUCCI TAKVİYELERİ

c08c7db8fddc439a948d5fad56307078.jpg

" Fenerbahçe yönetimi, ara transfer döneminde yalnız Krunic hamlesiyle sınıfta kalmadı. Sarı-Lacivertliler, savunma rotasyonuna 'gereksiz' şekilde dünyaca ünlü iki isim transfer etti. Sakatlığını atlatıp kadroya girmeye hazırlanan Rodrigo Becao, stopere geçtikten sonra inanılmaz bir seviyeye çıkan Jayden Oosterwolde, savunmanın bel kemiği Alexander Djiku, yerli olarak iyi bir yedek olan Serdar Aziz gibi isimlere rağmen Leanardo Bonucci ve Çağlar Söyüncü transferleri gerçekleştirildi. Fenerbahçe, orta sahaya takviye yapmak yerine bu iki yıldız stoperi kadrosuna katarak büyük bir hataya imza attı. Öyle ki harikalar yaratan Oosterwolde-Djiku ikilisi bozularak bu tandeme maç eksiği bulunan Çağlar veya yaşı nedeniyle eski günlerinden uzak olan Bonucci monte edilmeye çalışıldı. Bu tercih de Fenerbahçe'ye puan kayıpları olarak geri döndü. "

 

 

 

İSMAİL KARTAL NE YAPMALI?

2605893151c342ee80e67498b78be9a6.jpg

" Fenerbahçe, 9 senelik şampiyonluk hasretine son vermek istiyorsa isimlerin büyüklüğüne bakmaksızın kadroda değişikliklere gitmeli. Fred'in dönmesiyle birlikte Rade Krunic'i yedeğe çekmesi gereken İsmail Kartal, aynı zamanda stoper tandemini de Oosterwolde-Djiku ikilisiyle oluşturmalı. İç sahadaki maçlarda ise İrfan Can Kahveci'nin, Fred'in yanında görev alması hücum gücünü artıracaktır. Ve böylelikle bir maç Cengiz Ünder, bir maç ise İrfan Can Kahveci sarmalı da son bulmuş olacaktır. Kanat rotasyonundaki eksikliklere ise an itibariyla yapılacak bir şey yok. İsmail Kartal'ın yatıp kalkıp Dusan Tadic'in sağlıklı kalması için dua etmesi gerekiyor..." 

"Fenerbahçe'deki transfer dönemi oldukça sıkıntılı geçti: ana sorunlar neler?" haberi, 28 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Fenerbahçe'deki transfer dönemi oldukça sıkıntılı geçti: ana sorunlar neler? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fenerbahçe'deki transfer dönemi oldukça sıkıntılı geçti: ana sorunlar neler? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 07 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:14 Amsterdam'daki 'Filistin' eylemine müdahale: 125 üniversite öğrencisine gözaltına alındı
  2. 14:11 İYİ Parti'den istifa etti sonrasında CHP'ye geçti!
  3. 14:09 Bomba İhbarıyla British Airways Uçağı Tahliye Edildi
  4. 14:08 Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden emeklilere destek ödemesi geldi!
  5. 14:06 DEM Parti'den '27 belediye kayyım atanacak' diye Nedim Şener'e yanıt geldi
  6. 14:02 Bahadır Erdem, CHP'ye katıldı: Özel rozetini taktı!
  7. 13:59 Nihat Doğan, Boşanıyor!
  8. 13:49 Galatasaray, 23 bin taraftarıyla deplasmanda olacak!
  9. 13:42 Gece Boyu Refah'a Yönelik Saldırılar Devam Etti
  10. 13:38 Hülya Avşar'dan sonra ayrıldı! İrem Derici, Gökhan Fırat’ı her yerden sildi!
  11. 13:34 Annelerin tercih ettiği bebek bezi markası iflas etti! Ünlü adlar tanıtım yüzü olmuştu
  12. 13:33 Hindistan Siyasi Skandalı: Modi'nin Müttefiki Cinsel Saldırı İddialarıyla Kaçtı
  13. 13:32 Antalya’daki teleferik kazasının iddianamesi tamamlandı: 27'şer yıla kadar hapis!
  14. 13:31 2024'ün İlk Çeyreğinde Kredi Kartı Harcamalarında Patlama: Gıda ve Temel İhtiyaçlar Öne Çıkıyor
  15. 13:30 Zeynep Bastık'ın Gecelikle Görüntü Çekti! "Gecelikle beste mi yapıyorsun?
  16. 13:30 7 yıl sonra bir ilk yaşandı: Kuveyt Emiri Es Sabah Ankara'da
  17. 13:27 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı: İsrail savaş suçlarına bir yenisini daha ekledi
  18. 13:27 Almanya ve Japonya, Çin'e Karşı İşbirliğini Güçlendiriyor
  19. 13:23 Fenerbahçe'nin eski yıldızından Megafon tepkisi! ''Ben hayatımda böyle bir olaya tanık olmadım...'
  20. 13:21 Boeing'in 787 Dreamliner Soruşturması: Denetim Eksiklikleri ve İstifa Dalgası
Spor Haberleri