Fenerbahçe'den AKP'ye suç duyurusu: Futbol üstünden oy devşirmeye çalışıyorlar!

Fenerbahçe'den AKP'ye suç duyurusu: Futbol üstünden oy devşirmeye çalışıyorlar!

Fenerbahçe'den AKP'ye suç duyurusu: Futbol ü... Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Trabzonspor - Fenerbahçe karşılaşması olaylı sonuçlanmıştı. Maç sonucunda kulüpler arası gerginlik yaşanmaya devam ediyor. Bu gerginliğin siyaset ortamına da taşınması sonucunda Fenerbahçe, AKP'nin Trabzon adayı hakkında suç duyurusunda bulunmuş oldu.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan gerginlik, Fenerbahçe'nin AKP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç'e suç duyurusunda bulunmasıyla yeni bir boyut kazandı. Kulüpten yapılan açıklamada, Genç'in sözlerinin "iftira" ve "provokatif" olduğu belirtildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Trabzonspor’un düzenlediği basın toplantısında Ortahisar Belediye Başkanı ve  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç açıklamaları ile infial yaratmıştır.

Futbol üstünden oy devşirmeye çalışarak siyasi rekabette kendisine avantaj sağlamaya çalışan Ahmet Metin Genç, Türkiye’nin en köklü camialarından ikisini hedef alarak, kazanmak için her yolun mübah olduğu bir anlayışla hareket etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti mahkemelerinin verdikleri kararları hiçe sayan bu anlayışı ile tehlikeli bir oyunun parçası olmakta ve açık bir şekilde FETÖ kumpası olan 3 Temmuz davamızla ilgili terör örgütünün argümanlarını kullanmaktadır.

Halkı kutuplaştıran ifadelerin sahibi siyasetçiye hatırlatmak isteriz ki;

Argümanlarını kullandığı terör örgütü, milli değerlerimizi hedef alan sayısız kumpası ülkemize yaşatmış, 17-25 Aralık operasyonları, 15 Temmuz darbe girişimleri ile ilk olarak devletimizin varlığına ve birliğine kast etmiş, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve ailesini hedef almıştır.

Bahsi geçen siyasetçinin açıklamaları hem 6222 sayılı Kanun hem de Türk Ceza Kanunu (TCK) açısından suç teşkil etmektedir.

Açıklamalar, aynı zamanda FIFA tarafınca düzenlenen etik kurallara da aykırılık teşkil etmektedir.

Bu aykırılıklar çerçevesinde, konunun FIFA’nın gündemine gelmesi durumunda Türkiye Futbol Federasyonu’nun daha önceki emsal kararlarda göz önüne alındığında, ağır cezalarla karşı karşıya kalma riski yüksektir.

Tüm bunların ötesinde, gerçekleşen bu basın toplantısı Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bugüne kadar dile getirdiğimiz siyaset-futbol ilişkisindeki çarpıklığın en net göstergesi olmuştur.

Spor camiasının her zaman siyaset üstü bir noktada olması gerektiğini onlarca kere ifade etmeye çalıştık. Bu konudaki duruşumuzdan asla taviz vermemekle birlikte, aynı hassasiyeti siyasetçilerin de göstermesi gerektiğine inanıyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak hakkımızda haddini aşan ifadelerle beyanatlar veren Ahmet Metin Genç hakkında gerekli suç duyurularında bulunulmuştur."

AHMET METIN GENÇ NE DEMIŞTI?

Trabzonspor'un olaylı maçın ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Genç, şunları kaydetmişti:

"3 Temmuz 2011’den sonra Fenerbahçe’yi 1.Lig’e düşürmeye gidiyorum diyen de sendin. Ses kaydı bizde. Ama yapamazsınız bunu. Şov yapıyorsun. Başka bir şey yapmıyorsun. Olağanüstü genel kurulda başınızın 3 Temmuz'dan sonra beladan kurtulmadığını söylüyorsun. Hak yediğinizi göreceksiniz orada. Haksızca çaldığınız kupayı değerlendireceksiniz. UEFA’nın sitesinde hala Fenerbahçe ve Beşiktaş şikeci kulüp olarak güncel şekilde duruyorken fütursuzca, utanmadan 2011’in Süper Kupası’nı oynamaya çalışıyorsunuz. Siz bizim aklımızla dalga mı geçiyorsunuz?"

 

"Fenerbahçe'den AKP'ye suç duyurusu: Futbol üstünden oy devşirmeye çalışıyorlar!" haberi, 22 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Fenerbahçe'den AKP'ye suç duyurusu: Futbol üstünden oy devşirmeye çalışıyorlar! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fenerbahçe'den AKP'ye suç duyurusu: Futbol üstünden oy devşirmeye çalışıyorlar! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:11 Özgür Özel: "İlk kez buradan söylüyorum. Kardeşim, Adalet yürüyüşünden biri işsizdir"
  2. 00:06 Yatırımcılara uyarı! Önümüzdeki hafta piyasaların yönü şekillenecek!
  3. 00:06 Dervişoğlu’ndan ilk açıklama: "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
  4. 00:04 İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
  5. 00:01 Hükümet zam yok derken, ünlü ekonomist asgari ücretin 20 bin TL'ye çıkacağını söyledi!
  6. 23:14 Özel’den Dervişoğlu’na tebrik: "Kendisine hayırlı olsun diyoruz"
  7. 22:47 Türk sporunda dönüm noktası: Milli eskrimci Enver Yıldırım, Paris 2024'te Türkiye'yi temsil edecek
  8. 22:36 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'a gidecek
  9. 22:11 Meral Akşener: "Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
  10. 22:07 Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'nu tebrik etti
  11. 22:01 Fenerbahçe, derbi galibiyetini taraftarıyla kutladı
  12. 21:58 Serdar Topraktepe: "Hakem takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullandı"
  13. 21:54 Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu oldu!
  14. 21:28 İbrahim Efe'nin düşüşü olay olmuştu: İstifa etti!
  15. 21:23 Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
  16. 20:07 Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
  17. 20:00 İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
  18. 19:53 Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
  19. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  20. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
Spor Haberleri