Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesi Dünya manşetlerinde

Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesi Dünya manşetlerinde

Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesi Dünya manşe... Fenerbahçe ve Galatasaray arasında bir dakika kadar süren Süper Kupa Finali, dünya basınında da geniş yer buldu.

Şanlıurfa'da oynanan karşılaşmada 1. dakika dolmadan Galatasaraylı Icardi, fileleri havalandırdı ve Fenerbahçe'nin teknik ekibi öncesinden planlandığı üzere takımı kenara çağırdı. Dünyanın farklı ülkelerinden medya kuruluşları, Fenerbahçe'nin neyi protesto ederek maça U19 takımıyla çıktığını ve neden sahadan çekildiğini anlatmaya çalıştı. 

ABD'nin önde gelen finans yayınlarından Bloomberg, "Fenerbahçe, tartışmalarla lekelenen sezonda bir dizi acayip olaydan sonra ezeli rakibi Galatasaray'a kolay bir galibiyet verdi" yazdı.

Bloomberg Fenerbahçe kulübünün protestoyu öncesinden planladığını ve geçen hafta Kongre'de yönetime yetki verildiğine dikkati çekti. Haberde ayrıca Galatasaray'ın hisselerinin bu yıl yüzde 7 değer kazandığı, Fenerbahçe'nin hisselerinin ise yüzde 6 değer kaybettiğine dikkat çekildi. 

ABD merkezli Bleacher Report, "Fenerbahçe maça genç takımını yolladı ve TFF'yi protesto için 2 dakikadan fazla oynamayı reddetti" yazdı. Haber sitesi, Galatasaray'ın oyuncularını stada gelen taraftarların izleyecek bir şeyi olması için bir antrenman maçı yaptığını da belirtti. Sitenin X paylaşımında "kupa Galatasaray'a takdim edildi" denilse de karşı karşıya gelme resmen sonuçlanmadığı ve tatil edilmiş olduğu için kupa töreni yapılmadı. Paylaşılan fotoğrafta Galatasaraylı Kerem Demirbay'ın maçtan önce kısa süreliğine kupayı taşıdığı anlar görülüyor. 

"ULUSLARARASI YAYINCILAR PARALARINI GERI ISTIYOR"

Britanya gazetelerinden The Sun da "Fenerbahçe'nin Trabzonspor galibiyetlerini lekeleyen olaylardan bu yana TFF ile savaş halinde olduğunu" ifade etti. 

Olaylardan sonra Fenerbahçe'nin Süper Lig'den çekilme tehdidinde bulunduğunu ve TFF'de değişiklik istediğini vurgulayan The Sun, Galatasaraylı taraftarın sahadan çekilen Fenerli gençleri yuhaladığını yazdı. 

The Sun, çeşitli kaynaklara göre maçın yayın haklarını satın alan çeşitli uluslararası yayıncıların paralarının iadesini istediğini aktardı.

The Sun, "Fenerbahçe'nin adil muamele görmediğini düşündüğünü" belirttiği haberinde Fenerbahçe-Trabzonspor maçında çıkan olayların görüntülerine yer verdi. 

Sky Sports'un Almanya'da yayın yapan kanalı ise dün akşamki karşılaşmayı ücretsiz olarak seyirciyle buluşturma kararı almıştı. Karşılaşmadan sonra birçok sosyal medya kullanıcısı, Sky Sports'un 1 dakika kadar süren maçı ücretsiz yayınlaması hakkında şakalar yaptı

Britanya merkezli haber ajansı Reuters da Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un "Türk futbolunun artık 'reset' zamanı gelmiştir" sözlerini öne çıkardı. Reuters, normalde bu karşılaşmanın aralık ayında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanmasının planlandığını; ama takımların Atatürklü tişörtlerle ısınmalarına izin verilmemesinin peşinden maça çıkmadığını hatırlattı. 

Birçok büyük yayın kuruluşu, haberi Reuters'tan aldı.

"GALATASARAY ÇILGINCA KUTLADI"

Britanyalı The Independent gazetesi de, "Galatasaray, zaferleri doğrulandıktan sonra çılgınca kutladı, rakipleri ise sosyal medya kanallarında bir karşı karşıya gelme oynandığına dair hiçbir paylaşım yapmadı" yazdı.

Gazete, Fenerbahçe'nin as takımının İstanbul'da kalıp UEFA Konferans Finali'nde Olympiakos'a karşı oynayacağı karşı karşıya gelme için antrenman yaptığını altını çizdi. 

"Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesi Dünya manşetlerinde" haberi, 08 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesi Dünya manşetlerinde haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesi Dünya manşetlerinde 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:T24

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:57 Madonna, Copacabana Plajı'nda muhteşem bir gösteriye imza attı: 1.5 milyon kişi konser alanındaydı
  2. 21:53 İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
  3. 21:51 2024'te Güneş Aktivitesi Zirveye Ulaşıyor: Mars'ın Geleceği Tehlikede mi?
  4. 21:50 İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı, Refah'a saldırı çağrısı yaptı
  5. 21:47 Kenya'daki sel felaketinde ölü sayısı 228'e çıktı
  6. 21:46 Erdoğan, Hamas lideri Heniyye ile görüştü
  7. 21:41 Yusuf Yazıcı, Ajax'ın Radarında: Gelecek Sezon için Sol Ayaklı Sağ Kanat Arayışı!
  8. 21:38 Bir sigara grubuna zam geldi: İşte güncel sigara fiyatlar
  9. 21:38 Çin Devlet Başkanı Şi Jinping'in Fransa Ziyareti: Ticaret ve Stratejik İlişkiler Gündemde
  10. 21:29 Altın kahini uyardı: Gram altında yeni rekora hazır olun!
  11. 21:28 Tayland'da Aşırı Sıcaklar: En Az 38 Kişi Hayatını Kaybetti
  12. 21:27 7 Mayıs hava durumu tahminleri: Yarın hava nasıl olacak?
  13. 21:25 Sıcak havalarda uyutmayan küçük sineklerden kurtulmak bu yöntemle çok kolay!
  14. 21:23 Dolar sahiplerini heyecanlandıracak gelişme!
  15. 21:21 Yerli yapay zeka yazılımı: Rahim değerlendirilip, gebelik elde edilebiliniyor
  16. 21:19 Instagram'ın algoritması baştan aşağı değişiyor!
  17. 21:16 Kolayca evde yapabileceğiniz dondurma tarifi
  18. 21:15 İnternette bu şifreleri kullanıyorsanız geçmiş olsun!
  19. 21:08 Nisan 2024 Raporuna Göre Türkiye İnşaat Malzemesi Sektöründe Üretim Artıyor
  20. 20:59 Magellan vampir tedavisi nedir?
Spor Haberleri