FETÖ davasında binbaşı itirafçı oldu

FETÖ davasında binbaşı itirafçı oldu

FETÖ davasında binbaşı itirafçı oldu 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı iddia edilen eski Ankara İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Erdal Karlıdağ, darbe girişiminden iki gün önce örgüt "abilerinin" kendisini bilgilendirdiğini, bir parkta buluşarak...

15 Temmuz darbe girişimine katıldığı iddia edilen eski Ankara İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Erdal Karlıdağ, darbe girişiminden iki gün önce örgüt "abilerinin" kendisini bilgilendirdiğini, bir parkta buluşarak planlama yaptıklarını anlattı.

Ankara Cumhuriyet savcıları Ender Coşkun ve Abbas Arınan tarafından hazırlanan Ankara İl Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahında meydana gelen olaylara ilişkin iddianamede, eski İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Karlıdağ'ın ifadesine de yer verildi.

Karlıdağ, ifadesinde olayla ilgili bildiği tüm gerçekleri anlatacağını belirterek, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyledi. "Cemaat abileri" ile 1997 yılından itibaren aralıklarla görüştüğünü, kurban bağışında bulunduğunu anlatan Karlıdağ, Ankara'ya 2012'de geldiğini, 2014'te İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğüne atandığını, burada Murat isimli kamu dairesinde çalıştığını düşündüğü bir "abi" ile irtibat kurduğunu söyledi.

Karlıdağ, darbe girişiminden iki gün önce adresini Murat'tan aldığını belirten iki kişinin evine geldiğini, bunlardan Halil isimli kişinin Jandarma'da cemaat içinde aktif olan, cemaate destek verenlerden oluşan 3 bin kişilik liste hazırlandığını, listede kendisinin de bulunduğunu, Ağustos şurasında bu kişilerin meslekten atılacağını söylediğini aktardı. Halil'in kendisini Yarbay Süleyman Karaca ile buluşturacağını beyan ederek sıkıyönetim ilanıyla ilgili konuştuğunu anlatan Karlıdağ, ifadesini şöyle sürdürdü: "Ben bunun nasıl olacağını sordum. O da bana her şeyin planlandığını söyledi. Halil'in aracıyla Anıttepe'de bulunan bir parka gittik. Süleyman yarbay ile buluştuk. Orada Altındağ İlçe Jandarma Komutanı Murat (Düzenli) da vardı. Konunun ne olduğunu sorduğumuzda cuma günü bir faaliyet olacağını, faaliyette bizim de görevli olduğumuzu söyledi. Bize olay başlayınca Gölbaşı'nda bulunan uydu sisteminin bulunduğu Türksat'a gitmemiz talimatını verdi."

Perşembe günü aynı parkta tekrar buluştuklarını, buluşmada Genel Komutanlıktan yüzbaşı olduğunu bildiği Yavuz isimli subay ile Altındağ İlçe Jandarma Komutanı Murat Düzenli'nin de bulunduğunu belirten Karlıdağ, Yarbay Süleyman Karaca'nın aracıyla bir iş yerine gittiklerini, burada kimin kiminle nereye gideceğini belirten bir yazı bulunduğunu anlattı. Karlıdağ, kendisinin komutası altındaki Yunus Özer, Serkan Polat, Cüneyt Berber, Akif Uygun, Yakup Karakaya ve bir kıdemli çavuş ile ismini hatırlamadığı iki şahısla beraber yazıldığını, bu iki kişiyle Balgat'ta bir araya geldiğini, darbe girişiminin yapılacağı cuma akşamı saat 22.00'de AŞTİ'de buluşmayı planladıklarını kaydetti.

İddianamede, Karlıdağ'ın olay tarihinde İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapmasına rağmen görev yeri olmayan Jandarma Genel Komutanlığına geldiği, şüphelinin ifadesinde etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini beyan ederek olay gününe ait birtakım beyanlarda bulunduğu belirtildi.

İddianamede ayrıca, Karlıdağ'ın 21 Eylül 2014'ten itibaren cemaatin haberleşme programı ByLock kullandığı bildirildi.

"FETÖ davasında binbaşı itirafçı oldu" haberi, 29 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 29 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan FETÖ davasında binbaşı itirafçı oldu haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. FETÖ davasında binbaşı itirafçı oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Gündem Haberleri