'Feyzioğlu'nu kurtarma operasyonu'

'Feyzioğlu'nu kurtarma operasyonu'

'Feyzioğlu'nu kurtarma operasyonu' Baro seçimleri ile Türk Tabipleri Birliği Genel Kurulu'nun İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ile 1 Aralık’a kadar erteleneceği yönündeki iddialara hukukçular ve barolar tepki gösterdi.

Mersin Barosu Başkanı Yeşilboğaz, " “Biz bütün pandemi koşulları altında seçim hazırlığımızı yaptık. Ama bu mesele pandemi meselesi değil, bu mesele Feyzioğlu’nun koltuğunu koruma, çoklu baro kapsamında 3 büyük ilde birden fazla baro kurulmasına zaman kazandırma, bu bağlamda da TBB’nin delege yapısını değiştirme operasyonu. Ancak yasa ile değiştirilebilecek olan bir konuyu genelge ile değiştiriyorlar. Tamamen hukuksuz, kanunu çiğneyen bir karar" dedi.

Baro seçimleri ile Türk Tabipleri Birliği Genel Kurulu'nun İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ile 1 Aralık’a kadar erteleneceği yönündeki iddialara hukukçular ve barolar tepki gösterdi. İdare hukukçusu Prof. Dr. Metin Günday, yayımlanan genelgeye ilişkin olarak “Böylece, genelgenin normlar hiyerarşisinde yasanın üzerine çıkarıldığını bir kez daha görmüş bulunmaktayız” diye yorumladı. İçişleri Bakanlığı, bugün ( 2 Ekim) yayımladığı genelge ile 1 Aralık'a kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ile kooperatiflerce düzenlenecek etkinliklerin ertelendiğini bildirdi. Genelgenin ardından Anadolu Ajansı tarafından yayınlanan haberde Baro seçimleri ile Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Kurulunun da İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında ertelendiği iddia edildi. Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre; İdare hukukçusu Prof. Dr. Metin Günday, genelgelerin yasanın üzerine çıkarılamayacağına dikkat çekerek, “Yasayla iki yılda bir Ekim ayı ilk haftası içinde yapılması öngörülen baro genel kurulları bir İçişleri Bakanlığı genelgesiyle ertelenmiş. Böylece, genelgenin normlar hiyerarşisinde yasanın üzerine çıkarıldığını bir kez daha görmüş bulunmaktayız. Daha neler göreceğiz? Bekleyelim!” ifadesini kullandı.

"BU TAMAMEN SİYASİ BİR KARAR"

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan da yasa ile düzenlenen kanunlara ilişkin kurul veya valilik kararı ile düzenleme yapılamayacağını savundu. Sağkan, "Ankara Valiliği'nin kararı bizim elimize henüz geçmedi, geçer geçmez karara ilişkin yasal yollara başvuracağız. Ancak bunun bir gün önce öğlen saatlerinde bir genelgeyle iptaline doğru götürülmesi bizlerin bu konuda yapacağımız yasal başvuruların önünü kesmek amacıyla yapılan bir hamle. Bizim yarın genel kurul toplantımız var. Bu tamamen siyasi bir karardır" dedi. Sağkan, "İçişleri Bakanlığının genelgesindeki pandemi gerekçesini samimi bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Baro seçimlerinin ertelenerek, baskı kurularak çoklu baro yasasının getirdiği ikinci baroların kurulması suretiyle bir kısım delege yapısındaki değişikliğin beklenmesi hedefleniyor. Kararın, TBB seçimlerine gitmek için bir yöntem olarak uygulandığını düşünüyorum. Çünkü yarın bizlerin genel kurullarının ilk toplantı günleri. Meslektaşlarımız bizlere iki yıllığına bu görevi verdiler. Dolayısıyla seçimlerin ertelenmesi en çok da bizlere oy veren meslektaşlarımızın iradesini ipotek altına almak anlamı taşıyor" diye konuştu.

"METİN FEYZİOĞLU'NU KURTARMA OPERASYONU"

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz da erteleme kararını TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nu kurtarma operasyonu olarak yorumladı. İçişleri Bakanlığı genelgesinin pandemi nedeniyle yayımlandığını düşünmediğini ifade eden Yeşilboğaz, “Biz bütün pandemi koşulları altında seçim hazırlığımızı yaptık. Ama bu mesele pandemi meselesi değil, bu mesele Feyzioğlu’nun koltuğunu koruma, çoklu baro kapsamında 3 büyük ilde birden fazla baro kurulmasına zaman kazandırma, bu bağlamda da TBB’nin delege yapısını değiştirme operasyonu. Ancak yasa ile değiştirilebilecek olan bir konuyu genelge ile değiştiriyorlar. Tamamen hukuksuz, kanunu çiğneyen bir karar" dedi.

"'Feyzioğlu'nu kurtarma operasyonu'" haberi, 02 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 02 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Feyzioğlu'nu kurtarma operasyonu' haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Feyzioğlu'nu kurtarma operasyonu' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  2. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  3. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  4. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  5. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  6. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  7. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  8. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  9. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  10. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  11. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  12. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  13. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  14. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  15. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  16. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  17. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  18. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  19. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  20. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
Politika Haberleri