Fiyatı pahalı fakat faydası çok! Haftada iki kez kokoreç yemenin yararları: Uzmanlar o hastalıklara karşı koko

Fiyatı pahalı fakat faydası çok! Haftada iki kez kokoreç yemenin yararları: Uzmanlar o hastalıklara karşı koko

Fiyatı pahalı fakat faydası çok! Haftada iki... Halk arasında kokorecin sağlıksız olduğuna ilişkin bazı inanışlar bulunsa da uzmanlar kokorecin sağlığa oldukça yararlı olduğunu söylüyor. Öyle ki fiyatı pahalı olmasına rağmen yararları saymakla bitmiyor. Haftada 2 kez kokoreç yemek vücutta birçok olumlu etkiye yol açıyor....

Lezzetli sakatatlar arasında yer alan kokoreç, birçok kişi tarafınca sağlıksız olduğu inanışından dolayı pek fazla tercih edilmiyor. Akşam lakin kokorecin içerisinde bulunan besin değerleri onun insan sağlığına yararlı olduğunu ortaya koyuyor. Öyle ki onkologlar bile kokorecin kesinlikle tüketilmesi gerektiğini savunuyor. Peki kokorecin içerisinde hangi besin değerleri var? Kokoreç hangi hastalıklara iyi geliyor? İşte konuya ilişkin merak edilenler…

KOKORECİN İÇERİSİNDEKİ BESİN DEĞERLERİ

Sabah'ta yer alan habere göre, kokorecin içerisinde %11,42 karbonhidrat, %11,61 yağ, %74,08 protein vardır. Bunun yanı sıra bir porsiyon kokorecin içerisinde 500 miligram kolesterol, 182 miligram sodyum ve 367 miligram potasyum bulunur.

yeni-proje-7.jpg

HAFTADA BİR YA DA İKİ KEZ TÜKETİLMESİ ÖNERİLİYOR

Uzmanlar kokorecin haftada bir ya da 2 defa tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Eğer kokoreç düzenli bir şekilde haftalık periyotlarda tüketilirse vücutta olumlu etkilere yol açabilir. Tüm bunların yanı sıra aşırıya kaçılması sürece vücutta herhangi bir zararının olmayacağı da uzmanlar tarafınca söylenirken kokorecin mümkün olduğu kadar sade tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Ekmek ya da dürüm ile tüketildiği zaman zararlı karbonhidratların da vücutta yer edineceği bunun da fazla kalorileri neden olabileceği söyleniyor.

yeni-proje-8.jpg

KOKOREÇ KAÇ KALORİ?

Yarım ekmek kokoreç ortalama 430 kalori Bulunduruyor. Kalorisini en aza indirmek için ekmeğin içine çıkarılmasını isteyebilirsiniz. Bu sayede karbonhidrat oranı biraz daha düşecektir.

Bir adet dürüm kokoreç ise ortalama 220 kalori etmektedir. Bunun yanı sıra kokorecin 100 gramında 94 kalori bulunurken bir porsiyonun da 226 kalori bulunmaktadır.

Sağlıksal açıdan bir gün içerisinde kadınlar için 2.000 kalori tavsiye edilirken erkekler için 2.500 kalori alımı tavsiye edilir. Bu kapsamda bakacak olursak haftada 2 defa kokoreç tüketilebilir.

EVDE KOKOREÇ PİŞİRMEK

Kokorecin en önemli özelliklerinden biri ağır ateşte pişmesini. Ateşin uzağında ve ağır ağır pişen kokoreç içine de ısıyı kolaylıkla alır. Böyle olmadığı takdirde kokorecin dışı yanar içi ise pişmez. Ve bu şekilde tüketilmesi önerilmemektedir. Dolayısıyla kokorecin evde pişirilmesi çok da mümkün değildir. Yalnızca kokoreci pişirebileceğiniz bir aparatınız olduğu ve ağır ateşte pişirme imkanınız olduğu zaman evde hazırlayabilirsiniz.

yeni-proje-9.jpg

DOĞAL AŞI GÖREVİ GÖRÜYOR

Birçok uzman kokorecin tüketilmesiyle ağızdan aşılamanın neredeyse eşdeğer olduğunu söylüyor. Kokorecin içerisinde bulunanlar sizi hasta etmek yerine vücudunuzu dışarıdan gelecek herhangi bir probleme karşı korunaklı hale getiriyor. Dolayısıyla düzenli tüketildiği takdirde hastalıklara yakalanma riski en aza iniyor.

ETTEN BİLE FAYDALI

İçerisinde bulunan protein miktarı ile karşılaştırma yapacak olursak kokorecin etten daha besleyici olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan yalnızca kokoreç değil başka sakatatlar da etten daha faydalıdır. Bunlar aşırıya kaçırmadan vücudun ihtiyacı olan protein sağlayabilir.

yeni-proje-10.jpg

BAĞIRSAK SAĞLIĞINA İYİ GELİYOR

Kokoreç, başta bağırsak sağlığı olmak üzere tüm sindirim sistemine yardımcı olur. Herhangi bir kabızlık probleminde kokoreç tüketimi bağırsağa dengeye sokarak söz konusu problemi ortadan kaldırır. Özellikle de kronik kabızlık gibi sindirim sistemi ile ilgili bir probleminiz var ise uzmanlar kokorecin düzenli tüketimini tavsiye ediyor.

ALERJİYİ TEDAVİ EDER

Bağırsak florasının bozulması beraberinde bir çok hastalığı getirir. Bu rahatsızlıklardan bazıları otizm, romatizma ve çeşitli alerjik hastalıklardır. Kokoreç tüketimi ise bu hastalıklar üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

Bu kapsamda yapılan bir çalışmada kuzu florası ve insan florası karşılaştırılmıştır. Ve 2 flora arasında pek bir fark olmadığı ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla kokoreç yemek kuzu bulunan floranın insan aktarılması anlamına geldiğinden dolayı düzenli kokoreç tüketimi bağırsakların sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

yeni-proje-11.jpg

DEPRESYONA KARŞI ETKİLİ

Birçok insanın bildiği üzere seratonin bir mutluluk hormonudur ve kişiye heyecan, neşe, enerji ve zindelik sağlar. Serotoninin yeteri kadar salgılandığı takdirde ise kişi kendini mutsuz hisseder ve depresyona girme ihtimali doğar. Bu kapsamda bağırsak ve beyin serotonin salgılanmasında önemli bir rol üstleniyor. Uzman adlar ise haftada düzenli şekilde bir ya da 2 defa kokoreç tüketmenin mutluluk hormonu salgılanmasına yardımcı olacağını açıklıyor. Eğer depresyonda olduğunuzu düşünüyor ve kendinizi mutsuz hissediyorsanız kokoreç yiyerek bu probleminin üstesinden gelebilirsiniz

Fiyatı pahalı fakat faydası çok! Haftada iki kez kokoreç yemenin yararları: Uzmanlar o hastalıklara karşı kokoreç önerdi

Fiyatı pahalı fakat faydası çok! Haftada iki kez kokoreç yemenin yararları: Uzmanlar o hastalıklara karşı kokoreç önerdi

Fiyatı pahalı fakat faydası çok! Haftada iki kez kokoreç yemenin yararları: Uzmanlar o hastalıklara karşı kokoreç önerdi

"Fiyatı pahalı fakat faydası çok! Haftada iki kez kokoreç yemenin yararları: Uzmanlar o hastalıklar." haberi, 28 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. Sağlık kategorisi altında bulunan Fiyatı pahalı fakat faydası çok! Haftada iki kez kokoreç yemenin yararları: Uzmanlar o hastalıklar.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fiyatı pahalı fakat faydası çok! Haftada iki kez kokoreç yemenin yararları: Uzmanlar o hastalıklar.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:21 Dışı çıtır çıtır, içi sulu sulu: Kalem böreğini unutturan lezzet!
  2. 02:20 BMW Modellerindeki 'i' takısını kaldıracağını açıkladı
  3. 02:19 Uzmanlar ortaya çıkardı: İmzanız tüm karakterinizi ele veriyor!
  4. 02:18 Lucid Motors'un Yeni Modeli Çığır Açıyor!
  5. 02:18 Canan Karatay’dan acil uyarı: Gerçeği sağlık sahtesi zehir! Rengi ve kokusuna dikkat
  6. 02:16 Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
  7. 02:13 Hamas: Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
  8. 02:10 CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
  9. 01:45 İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde
  10. 01:42 Star TV'nin iddialı dizisi yayından kaldırılıyor! Final bölümü tarihi belli oldu
  11. 01:21 Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli modeli gündemde: ID.Code
  12. 01:18 Boeing ürünlerinin güvenliğine yönelik konuşmuştu: Eski çalışan daha gizemli şekilde öldü!
  13. 01:15 Biden'dan öğrenci protestoları ile ilgili ilk açıklama geldi: "Kaos yaratmaya hakları yok"
  14. 01:06 Gazeteci-yazar Barış Terkoğlu'na hapis!
  15. 00:56 Apple'ın geliri düştü!
  16. 00:53 Aldığı kilolarla şok etmişti! Solmaz Çiros'un son halini görenler inanmadı!
  17. 00:51 3 Mayıs 2024: Tarihte Bugün Neler Yaşandı?
  18. 00:45 Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
  19. 00:42 92 Yıllık Şirket İflas Bayrağını Kaldırdı!
  20. 00:38 Ayrılmaz ikililerdi! Ahmet Kural ve Murat Cemcir'den merak edilen küslük!
Sağlık Haberleri