Forbes'in sorusu üzerine yapay zeka yanıtladı: İşte ChatGPT'nin elimizden alacağı o 10 meslek

Forbes'in sorusu üzerine yapay zeka yanıtladı: İşte ChatGPT'nin elimizden alacağı o 10 meslek

Forbes'in sorusu üzerine yapay zeka yanıtlad... Forbes yazarı Jodie Cook, ChatGPT'nin gelecekte insanların yerini alabileceği 10 mesleği sorguladı. ChatGPT ise insanların yerini alabileceği 10 potansiyel iş alanını belirtti.

Forbes yazarı Jodie Cook, ChatGPT'nin insanların yerine geçebileceği 10 mesleği ele aldığı bir yazısında, yapay zekanın potansiyel yeteneklerini vurguladı. ChatGPT'nin müşteri hizmetleri, veri girişi, içerik oluşturma gibi alanlarda nasıl kullanılabileceğini detaylandırdı.

Gazete Oksijen'de yer alan habere göre, ChatGPT'nin ilerleyen teknolojisi ve gelecekte üstlenebileceği iş rolleri şu şekildedir:

MÜŞTERİ HİZMETLERİ TEMSİLCİSİ

Sohbet robotu, "ChatGPT müşteri sorularını, şikayetlerini ve destek taleplerini 7/24 erişilebilirlikle ele alabilir ve insan temsilcilere olan ihtiyacı azaltabilir" dedi. Bu doğru olabilir. Ancak temel ChatGPT, gelişmiş yönlendirme, örnekler ve eğitim olmaksızın insan müşteri hizmetleri temsilcileriyle aynı standartta yanıtlar sağlayamaz. Önemli müşteri hizmetleri görevleri, yapay zekanın daha ileri seviyede kullanımını gerektirir. Yine de yapay zeka yanıtları süreci otomatikleştirebilir ve insanlara daha hızlı yardımcı olabilir, ancak şu an için üstesinden gelemediği daha karmaşık destek gereksinimleri de vardır. Kişiden kişiye farklılık gösteren ve empati gerektiren müşteri hizmetlerinde uzmanlaşmış insanlar, özel taleplere ve hassas vakalara hizmet etmek için ayrıca istihdam edilmeye devam edecektir.

VERİ GİRİŞ ELEMANI

ChatGPT bu konuda oldukça kendinden emin. Robot, "ChatGPT, büyük miktarda veriyi hızlı ve doğru bir şekilde işleme ve giriş yapma yeteneği sayesinde veri girişi görevlerini kolayca yerine getirebilir, hataları en aza indirir ve verimliliği artırır" diyerek bu yeteneğini net bir şekilde ortaya koyuyor. Eğer sayısal veri girişi gibi işler için bilgisayar kullanıyorsanız, mesleki zamanınızın sona ermesi yakın demektir. Yeniden değerlendirme yapmak, eğitim almak ve farklı bir iş arayışına girmek için şimdi bir fırsatınız var. Belki de daha çok seveceğiniz bir iş bulabilirsiniz.

TEKNİK DESTEK ANALİSTİ

ChatGPT, kullanıcılara adım adım rehberlik ve çözümler sunarak yaygın problemlerde teknik destek ve sorun giderme sağlayabileceği konusunda öne çıkıyor. Ancak bu iddia her zaman geçerli değildir. Teknik konularda pek bilgisi olmayan kişiler için yönergeleri takip etmek, video izlemek ya da bir sohbet robotuyla etkileşime geçmek istemeyebilirler. Profesyonel destek sağlamanın önemi bu durumlarda da devam etmektedir.

İÇERİK YAZARI

ChatGPT, içerik oluşturma alanında insanları tamamen değiştirmek misyonunda, bu yüzden içerik yazarının işsiz kalması şaşırtıcı olmaz. Araç, "ChatGPT, belirli yönergelerle uyumlu olarak çeşitli konularda makaleler, blog gönderileri ve diğer yazılı içerikler oluşturabilir, tutarlı bir kalite sunar" diyor. Ancak bu süreç hala hızlı değil, ChatGPT. Yönergeler olmadan içerik üretebilme yeteneği gelişene kadar, profesyonel yazarların işleri önemini koruyacak. Gerçekten yetenekli yazarlar, yapay zekayı fikir üretme, otomasyon veya yaratıcı süreçlerin belirli aşamalarında kullanarak diğerlerinden ayrılıyor.

ÇEVİRMEN

ChatGPT, büyük metin parçalarını farklı dillere çevirmekte sorun olmadığını belirtiyor. Araç, metinleri yüksek doğrulukla birden fazla dile çevirebildiğini ve bu özelliği sayesinde dil engellerini aşmak için değerli bir araç haline geldiğini vurguluyor. Belgelerin bir dilden diğerine çevrilmesi sürecinde insanların katkısına olan ihtiyacı azalttığını ifade ediyor. Ancak bazı kelimeler veya ifadelerin tam doğru çevirilerinin olmadığını da belirtiyor. İki dil bilen bir insanın, diller arasındaki kültürel farklılıkları daha iyi anlayabileceği söyleniyor.

SOSYAL MEDYA YÖNETİCİSİ

ChatGPT, LinkedIn, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında içerik oluşturabilir, yayınlayabilir, yorumlara yanıt verebilir ve takipçilerle etkileşime geçerek bir markanın çevrimiçi varlığını destekleyebilir. Ancak tüm sosyal medya platformlarının yapay zeka tarafından üretilen içerik ve yorumlarla dolması durumunda, insanların nasıl bir rol oynayacağı sorusu gündeme gelebilir. Özellikle özel topluluklar ve kapalı üyelik grupları, insan paylaşımları ve canlı moderasyon tarafından yönetilmeye devam edilebilir.

FORBES SORDU CHATGPT YANITLADI

ChatGPT'nin söylediğine göre, işletmelerin pazar eğilimlerini analiz etmesine, veri toplamasına ve içgörüler sunmasına yardımcı olabilir. Ancak ChatGPT bir iş analisti değil, bir dil modelidir. Dolayısıyla, gerçek yaşam deneyimi olmadığından ve önyargılardan arınmış bir şekilde karar veremez. Ancak, objektif bir analiz yapabilir ve veriler üzerinde çalışarak kalıpları tespit edebilir. İş analistiniz yoksa, ChatGPT sayısal verileri incelemek ve analiz etmek için kullanılabilir, bu da oldukça yararlı olabilir. İş analistleri ise yapay zekanın güçlü hesaplama yeteneklerinden faydalanarak veri analizinde daha az zaman harcayabilir ve stratejik kararlar için daha fazla zaman ayırabilirler.

ÖZEL DERS VE EĞİTİM DESTEĞİ

ChatGPT, öğrencilere ev ödevlerinde yardımcı olabileceğini, karmaşık kavramları açıklayabileceğini ve çeşitli konularda kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunabileceğini belirtiyor. Ancak çocukların daha iyi notlar alıp alamayacağından çok, nasıl en iyi şekilde öğrenecekleri önemli. ChatGPT'den çeşitli bilgi formatlarında bilgi almak, yüksek notlar almak ve başarılı insanlar oluşturmak için tek başına yeterli değildir. Bu konuda son kararı çocukların kendileri verecektir.

İNSAN KAYNAKLARI UZMANI

ChatGPT, özgeçmişleri tarayabilir, mülakatları planlayabilir ve adaylarla iletişim kurarak işe alım sürecini kolaylaştırabilir. Ancak binlerce adayın yapay zeka kullanarak başvuru yapması, işe alım sürecinde yapay zeka karşısında bir rekabete yol açabilir. Bu durum her zaman en uygun adayın seçileceği anlamına gelmez; bu kararı vermek için insan işe alım uzmanının değerli olabileceği öne sürülüyor. Hibrit bir yaklaşımın bu durum için en uygun olduğu düşünülüyor.

KİŞİSEL FİNANS DANIŞMANI

ChatGPT, bütçeleme, tasarruf ve yatırım stratejileri konusunda tavsiyelerde bulunarak bireylerin mali durumlarını daha etkin yönetmelerine yardımcı olabileceğini iddia ediyor. Ancak ChatGPT'nin tavsiyeleri, kişisel dünya görüşünüzle uyuşmayabilir veya risk kapasitenizi tam olarak yansıtmayabilir. Piyasaları takip etme konusunda yerel bir finans uzmanından daha az bilgiye sahip olabilir. Bu nedenle, geniş bir dil modeli size maliyetlerinizi azaltma ve gelirinizi artırma konusunda stratejiler sunabilir, ancak kişisel finans kararlarınızın nihai sorumluluğu size aittir.

"Forbes'in sorusu üzerine yapay zeka yanıtladı: İşte ChatGPT'nin elimizden alacağı o 10 meslek" haberi, 17 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Forbes'in sorusu üzerine yapay zeka yanıtladı: İşte ChatGPT'nin elimizden alacağı o 10 meslek haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Forbes'in sorusu üzerine yapay zeka yanıtladı: İşte ChatGPT'nin elimizden alacağı o 10 meslek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 26 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:52 Masaj salonu çalışanı kıza dehşeti yaşattılar: Bayıltıp istismar ettiler
  2. 08:47 Volkswagen modellerine ChatGPT desteği geldi: İşte güncelleme alan otomobiller
  3. 08:42 Teoman'dan Erdoğan'a övgü: Öyle bir karizmatik gücü var ki
  4. 08:37 Barış Arduç: Ailemin de yanımda olduğu enteresan bir deneyim olacak
  5. 08:32 Bingöl'de deprem
  6. 08:29 Erdoğan’dan kurmaylarına sokak köpeği talimatı: Bu işi bir an önce neticelendirin
  7. 08:24 Erdoğan'dan muhalefete: Kendimize yeni ortak aramıyoruz
  8. 08:16 Mesajlar ortaya çıktı: İhraç edilen hakim, büyücüden yardım istemiş
  9. 08:12 Timur Soykan: Mafyaya kredi skandalında ikinci perde
  10. 08:06 Sözcü yazarı Rahmi Turan: Ortak aklı bir yana bıraktık, her şeyi tek adam’a bağladık
  11. 08:01 Meteoroloji’den 5 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak şiddetli geliyor
  12. 02:11 Hasan Arat'tan müjdeli haber! Trabzonspor'un o efsane yıldızı Beşiktaş'a imza atıyor!
  13. 02:06 Google'dan yeni özellik geliyor: Yalnızlığa çare olabilir!
  14. 00:49 Beşiktaş'ın yeni iç saha forması, ilk kez Rafa Silva'nın üzerinde tanıtıldı!
  15. 00:43 Las Vegas’ta silahlı saldırı: 5 ölü, 1 yaralı var
  16. 00:40 Türkiye’de Yakalanan Çete Liderlerinin 20,5 Metrelik Listesi Mecliste Açıldı!
  17. 00:38 Tartıştığı oğlunu tüfekle öldürmüş oldu
  18. 00:32 Bu liseden mezun olanlar için iş garantisi: 25 bin lira maaşla hemen işe başlıyorlar!
  19. 00:26 Enerji Sektörünün Önde Gelen Devi İflasını Açıkladı!
  20. 00:17 Meşhur Gökdeleninin Sahibi İflas Başvurusunda Bulundu!
Teknoloji Haberleri