Fransa, Google'a milyonlarca euro ceza verdi!

Fransa, Google'a milyonlarca euro ceza verdi!

Fransa, Google'a milyonlarca euro ceza verdi! Fransa'nın rekabet gözlemcisi, Reuters'in haberine göre Google'a, medya yayıncılarıyla olan ilişkilerinde AB fikri mülkiyet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 250 milyon euro para cezası vermiş oldu.

Yetkili, Google'ın yeniden markalanan yapay zeka tabanlı sohbet robotu Bard'ın, yayıncılar ve haber ajansları tarafından haber verilmeden içerik üzerinde eğitildiğini vurguladı. Gözlemci, Google'ın uzlaşma işlemlerinin bir parçası olarak gerçeklere itiraz etmeyeceğine dair taahhütte bulunduğunu ve şirketin belirli sorunlu alanlar için bir dizi düzeltici önlem önerdiğini de ifade etti.

Fransa'nın en büyük haber kuruluşlarından bazılarının şikayetleri üzerine ortaya çıkan çevrimiçi içerik üzerindeki telif hakkı sorunlarına bağlı olarak ortaya çıkan anlaşmazlıkla ilgili olarak ceza verilmiştir. Anlaşmazlık, ABD teknoloji devinin, Fransa'nın rekabet otoritesi tarafından yürütülen büyük bir soruşturmanın ardından uygulanan 500 milyon euroluk para cezasına karşı itirazını geri çekmesiyle 2022'de çözülmüş gibi görünüyordu.

Gözlemci, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Google'ın yayıncılarla iyi niyetle müzakere etmek ve şeffaf bilgi sağlamak da dahil olmak üzere anlaşmada mutabakata varılan 7 taahhütten 4'ünün şartlarını ihlal ettiğini belirtti. Yetkili, özellikle Google'ın 2023'te piyasaya sürülen AI sohbet robotu Bard'a atıfta bulunarak, şirketin kendilerine veya düzenleyiciye bilgi vermesine gerek kalmadan belirtilmemiş medya ve haber ajanslarından gelen verilerle eğitildiğini ifade etti.

Gözlemci, Google'ın daha sonra bu içeriğin yapay zeka servisi tarafından kullanılmasını, korumalı içeriğin görüntülenmesiyle ilişkilendirdiğini belirtti. Bu durumun, Google'ın yayıncıların ve basının adil fiyatlar üzerinde pazarlık yapma kabiliyetini kısıtladığını vurguladı. Bu ceza, birçok yayıncının, yazarın ve editörün çevrimiçi içeriklerinin yapay zeka hizmetleri tarafından kullanılmasını veya otomatik veri toplanmasını sınırlamaya çalışması sonucunda geldi.

New York Times, 2023'te Google'ı, rakipleri Microsoft ve ChatGPT'nin yaratıcısı OpenAI'ye karşı dava açarak, gazetede yer alan milyonlarca makalenin izinsiz bir şekilde kullanılarak bu şirketlerin sohbet robotlarını eğitmekle suçladı.

"Fransa, Google'a milyonlarca euro ceza verdi!" haberi, 20 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Fransa, Google'a milyonlarca euro ceza verdi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fransa, Google'a milyonlarca euro ceza verdi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:13 GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
  2. 03:10 Lexus, Türkiye'de yeni modeli LBX'i tanıtımını yayınladı
  3. 02:58 En uzun menzile sahip elektrikli otomobiller listesi açıklandı!
  4. 02:56 Uygun fiyatlı lüks elektrikli otomobil mi almak istiyorsunuz? Starlight EV modeli tam size göre!
  5. 02:53 2024 Cupra Leon özellikleri ve fiyatı açıklandı!
  6. 02:51 Farklı markaların ikiz kardeşi modeller gündemde
  7. 02:49 Citroën elektrikli araç modelleri ve özellikleri açıklandı
  8. 02:29 Dört burç bu hafta talihli
  9. 02:27 Beş senedir beklenen özellik sonunda geliyor!
  10. 02:25 ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi: AppStore üstünden indirilebilir!
  11. 02:23 Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde sekizi yapay zekadan yararlanıyor!
  12. 02:21 Dışı çıtır çıtır, içi sulu sulu: Kalem böreğini unutturan lezzet!
  13. 02:20 BMW Modellerindeki 'i' takısını kaldıracağını açıkladı
  14. 02:19 Uzmanlar ortaya çıkardı: İmzanız tüm karakterinizi ele veriyor!
  15. 02:18 Lucid Motors'un Yeni Modeli Çığır Açıyor!
  16. 02:18 Canan Karatay’dan acil uyarı: Gerçeği sağlık sahtesi zehir! Rengi ve kokusuna dikkat
  17. 02:16 Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
  18. 02:13 Hamas: Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
  19. 02:10 CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
  20. 01:45 İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde
Dünya Haberleri