Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Galatasaray çok zor bir dönemden geçiyor ama ümitsiz değiliz; tünelin sonund

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Galatasaray çok zor bir dönemden geçiyor ama ümitsiz değiliz; tünelin sonund

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Galatasara... Sarı-kırmızılılarda 9 aylık dönem zararlarının 671 milyon TL olduğu açıklandı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılıların çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek, "Ben ve ekip arkadaşlarımız ümitsiz değiliz. Çünkü tünelin sonundaki ışığı görüyoruz. O ışığa ulaşmak için hiç durmadan çalışıyoruz" dedi.

Galatasaray aralık ayı divan kurulu toplantısı Nef Stadyumu Özhan Canaydın Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıda konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Galatasaray çok zor bir dönemden geçiyor. Ama ben ve ekip arkadaşlarımız ümitsiz değiliz. Çünkü tünelin sonundaki ışığı görüyoruz. O ışığa ulaşmak için hiç durmadan çalışıyoruz. Önem verdiğimiz projelerimizin başında Mecidiyeköy’deki rezidans projesi geliyor. Bu projenin geliriyle bankalar birliği anlaşmasının oluşturduğu yükten kurtulmanın ilk adımını atacağız. Her fırsatta size bilgi vermeye ve bankalar birliği ile yapılan anlaşmanın bize ne getirip, götürdüğünü anlatmaya çalışıyorum. Bu faiz sarmalından çıkamazsak kimse kusura bakmasın, torunlarımıza gelecek olarak bırakamayız. Mecidiyeköy’deki rezidans projesinden getirilecek fonun, Florya ve Kemerburgaz projelerimize bir motor olacağını sizlere belirtmek istiyorum. Bu projelerin hızlandırmasını da sağlayacaktır. Hazırlıklarımız devam ediyor. Tüm Galatasaraylıların bu projeye destek vermesinin çok önemli olduğunu ifade etmiştim. Projelerimiz beklentinin üzerinde destek ve talep var. Bugün bu projenin yüze 70’ini satışa sunuyoruz. Kalanları daha sonra daha iyi fiyatla satmak üzere muhafaza edeceğiz. Aslan gibi başladık, aynı şekilde de sonunu da getireceğiz. Bu projede olduğu gibi Galatasaray’ın ismi hangi projede varsa başarı da oradadır. Bu da Galatasaray’ın büyüklüğü, Galatasaray’ın Türkiye için önemli bir kurum olduğunun göstergesidir. Mecidiyeköy’deki rezidans projesinden 1 milyarın üzerinde bir fon oluşturmayı bekliyoruz. Bu fonla hem Florya’daki projemiz hem de Kemerburgaz’daki projemiz hem de adadaki projemiz hayat bulacaktır. Mecidiyeköy’deki Leo rezidans, 186 tane 1+1 ve 2+1 oluşan rezidans projesi. Altında da Büyükdere Caddesi’ne açılan 5 tane dükkan var. Bunların satışı için harekete geçmiş bulunuyoruz. Nevita şirketiyle iş birliğimiz var. Özellikle yabancılara satış çok önemli. Onları organize eden bir şirket olduğundan dolayı iş birliğimiz var" diye konuştu.

Kemerburgaz ve Florya projeleri hakkında birliği veren Başkan Özbek, "Diğer projelerimizden biri Kemerburgaz’daki Metin Oktay Tesisleri. İnşaat tüm hızıyla devam ediyor. Çok kısa bir süre sonra temel atmada buluşacağız. Kemerbugaz’ın önemini vurgulamak istiyorum. Futbolumuzun beşiği olan Florya, 45-50 sene evvel ağabeylerimiz tarafından yapılmış. Yapıldığı zaman Türkiye’nin en önemli tesisiydi. 45 seneden beri bir çivi çakılmadı. Artık eski tesis olan gündemde duruyor. Kemerburgaz’a Galatasaray Spor Kulübü’nün özellikle futbol takımının ve altyapısına müthiş bir ihtiyacı var. Florya projemiz var. Emlak Konut’a ait 40 dönüm arsanın satın alınmasıyla hayata geçecek proje. Sonuna geldik. İnşallah kısa bir süre sonra bu müjdeyi vermek istiyorum. Adayı bildiğiniz gibi geçtiğimiz sezon hizmete kısmen açtık. Diğer kısmını sezon bittiğinden itibaren yapacağımızı söyledik. O çalışmalarımız da devam ediyor. Yakında oradaki faaliyetleri de gözlemeyeceksiniz. Önümüzdeki sezon adanın tümü hizmet verecek şekline gelecektir" şeklinde konuştu.

"Spor salonu, Galatasaray’ın olmazsa olmaz projelerinden birisi"

Spor salonu projesinin Galatasaray’ın olmazsa olmaz projelerinden biri olduğunu vurgulayan Özbek, "Göçebe gibi, erkek basketbolu her gün farklı bir yerde oynuyor, kadın basketbolu başka bir yerde oynuyor. Judomuz bambaşka bir yerde. Korkunç bir dağılmışlık var. Bunun giderilmesi lazım. Galatasaray yönetimi ve üyeleri bu sorunları çözmek zorundadır. Biz yönetim kurulu olarak bunların hepsinin başlamasını sağlayacağız. Bu projeler kısa vadeli projeler değil. Biz temelini atacağız, bizden sonraki yönetimlerin de bu projeleri devam ettirmeleri gerekir. Biz Galatasaray’ı miras olarak bırakmak istiyorsak öyle bir Galatasaray’ı miras olarak bırakmamız gerekiyor. Daha iyisini yapmak boynumuzun borcu" ifadelerini kullandı.

Kulübü, mali açından güçlü, sürdürülebilir bir sportif başarıya sahip, her branşta rekabet eden bir spor kulübü haline getirmek istediklerini söyleyen Başkan Dursun Özbek, "Sadece yönetim kurlunu başarabilir mi? Hayır. Elinden gelen her şeyi yapsa da, destek vermezseniz bu işin içinden çıkamayız. Biz çalışıyoruz, Galatasaray’ı daha yükseklere taşımak için çalışıyoruz. Hedefimiz aynı. O zaman amacımız aynıysa bizimle beraber hareket etmemizin dışında akla ne gelir. Tüm üyelerimize ve Galatasaraylılara sesleniyorum, Galatasaray’ı geleceği taşımak için ne katkılar vereceğimizi konuşmalıyız. Cumhuriyetimizin 100. yılında Galatasarayımızın her zaman olduğu gibi spor camiasına örnek olacağına yürekten inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

İlk 9 ayda 671 milyon TL zarar

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Sarıkaya toplantıda, kulübün ilk 9 aylık dönemdeki mali raporları hakkında sunum gerçekleştirdi. Sarıkaya, kulüp ve bağlı ortaklarının 30 Eylül 2022 itibari ile düzenlenmiş ve bağımsız denetimden geçmiş konsolide raporlarına göre, 9 aylık dönem zararlarının 671 milyon TL olduğunu ifade etti.

"Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Galatasaray çok zor bir dönemden geçiyor ama ümitsiz değiliz; tü." haberi, 17 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 17 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Galatasaray çok zor bir dönemden geçiyor ama ümitsiz değiliz; tü.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Galatasaray çok zor bir dönemden geçiyor ama ümitsiz değiliz; tü.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  2. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  3. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  4. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  5. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  6. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  7. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  8. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  9. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  10. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  11. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  12. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  13. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  14. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  15. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  16. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  17. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  18. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  19. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  20. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
Spor Haberleri