Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'den gündeme dair açıklamalar:

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'den gündeme dair açıklamalar:

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'den... Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Deneyimli teknik adam, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde sohbet toplantısında bir araya geldiği basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hollanda ekibi PSV ile oynadıkları UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında kullandığı "Üç sene" ifadesine açıklık getiren Fatih Terim, şunları kaydetti:

"Üç seneyi şunun için söyledim. Yönetimin süresi üç sene. Benim mukavelem üç sene. Galatasaray'da mukaveleye sene koymayız. Sonuç olarak ben kimseye, 'Bana üç sene sabredin' demem. Ben en genç teknik adam olarak o yıllarda milli takıma geldiğimde ilk verdiğim beyanatımda, '1923'ten beri sabretmiş bir ülkeye sabrı nasıl söyleyeyim.' dedim. Tek söyleyemeyeceğim şey sabırdır. Söylemlerimin üç sene olmasının sebebi, bu üç sene içerisinde bir şeyler yapacağız demektir. Yeni bir şey kuracağız. Yıllık ve kısa vadeli düşünmeyin. Kısa vadede elbette bir şey bırakacak değiliz. Kastım buydu. Herkese başarılı olmasa da zaman verirler; ama herkesi şampiyonluklara alıştırdığımız için… Zaman zaman kupaları, şampiyonlukları ve başarıları ben hatırlatmak zorunda kalıyorum. Hiç kolay yıllar geçirmedik. En iyi Galatasaraylılar biliyor. Her cephede. Benim üç senem hiç kimsenin alınacağı, darılacağı bir durum değildi. Keşke böyle açıklasaydık ama ben anlaşılır diye düşünmüştüm."

Transfer çalışmaları

Fatih Terim, sarı-kırmızılı takımın transfer görüşmelerinde bulunduğu futbolcular Rachid Ghezzal, Ezgjan Alioski, Alex Moreno, Gedson Fernandes, Halil Dervişoğlu, Henry Onyekuru ve Kaan Ayhan ile ilgili şu görüşleri aktardı:

"Bir maç kaybettik, sonra bir yazı. 'Şunları getirdik, hoca beğenmedi.' Külliyen yalan. Alioski'den başladı iş. Okuyorum Alioski'yi getirdik, beğenmedi diyorlar. Beğenmedim değil. Senelik 2,5 milyon avro ve bonus istiyor. Rakamlardan vazgeçtim. Alioski nereye gitti? El Ahli'ye gitti. Nasıl anons ettiler takip ettiniz mi? 'Yeni aldığımız orta saha oyuncusu' diye. Biz buralarda kalırsak iş yapamayız. Alioski tam bir sol bek değil. Çocuğu da kötülemeyelim. İyi oyuncu, bir itirazımız yok. Neden istemeyeyim uygun olmasa? Alex Moreno'yu istedik, Real Betis vermedi. Gedson'u vermek istemediklerini söylediler. Transfer dinamik bir iştir. Yarın başka bir kapı açılabilir. Nasıl bize geçen sene verdilerse, bu sene de faydalanmak istediklerini söylediler. Halil'le ilgileniyoruz, uğraşıyoruz ve istiyoruz. Başkanımız bizzat kendisi kulüplerin başkanlarına veya CEO'larına telefon açıyor. Görüşmeler sürüyor. Hazırlık kampından döndükten sonra bir karar verecekler. Onun için biraz zaman gerekiyor.

Avrupa'nın birçok yerinde 1 Eylül'de transfer sezonu kapanacak. Bizim 8 Eylül'de kapanacağı için 7 günümüz var. Bu 7 günde umarım bir veya iki fırsat transferi yapma imkanımız olur. Olacağına da eminim. Öyle hissediyorum. Ben Henry'yi severim. Kimse istemezken biz aldık. Satın alma opsiyonunun tamamı 9 milyona yakın oluyordu. Yüzde 50'si 4 milyon 350 bin avro. Öbür tarafa 5'e gitti. Biz de onu çok istedik ama bazen olmuyor. Eski yönetim de çok almak istedi. Değişim dönemine denk geldi. Henry'yi hepimiz çok severiz, isteriz. Ama transfer, kendi dinamiği içinde bazen olmuyor. Kaan Ayhan'ı iki sene istedik. Geçen sene iki milyon avroya da alabilirdik, alamadık."

 "Ön yargılı değil, pozitif bir adamım"

Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) karşı herhangi bir ön yargısının bulunmadığını vurgulayan Terim, TFF'de kurulların seçimle göreve gelmesiyle ilgili yapılan statü değişikliğine dair ise şunları kaydetti:

"Ön yargılı değil, pozitif bir adamım. Söyleyeceklerimden çekinmem. Yeni sezona başlarken her şeyin çok daha güzel olduğuna inanıyorum. Yermesini bildiğim gibi kişiler ve kurumları övmesini de bilirim. Buna hazırım. Umarım eşit, adaletli ve herkesin mutlu olduğu bir yıl olur. Bence doğru bir karar (Kurulların seçimle göreve gelmesi) ve sistem değişimi yüzde yüz olacak. Kulüplerin işin içerisinde olması çok önemli. 13 temsilci seçilecek, 46 kişiyle onlar temsilci seçecek. Tarafsızlığı getirecek. Bizim kararlarımızı yıllarca beraber kitap yazanlar, aynı büroda çalışanlar verdi. Kulüpler Birliği Vakfının daha güçlü olduğunu görüyorum. Ciddi kararlar alıyorlar."

"Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'den gündeme dair açıklamalar:" haberi, 01 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 01 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'den gündeme dair açıklamalar: haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'den gündeme dair açıklamalar: 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  2. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  3. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  4. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  5. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  6. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  7. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  8. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  9. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  10. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  11. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  12. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  13. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  14. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  15. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  16. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  17. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  18. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  19. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  20. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
Spor Haberleri