Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk: O kupalar bizim için hayal değildi

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk: O kupalar bizim için hayal değildi

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk: O k... Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, 25 Ağustos 2000 yılında Real Madrid'i 2-1 mağlup ederek kaldırılan UEFA Süper Kupa'nın yıl dönümünde dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Okan Buruk, 25 Ağustos 2000 yılında Real Madrid'i 2-1 mağlup ederek kaldırılan UEFA Süper Kupa'nın seneyi devriyesinde Galatasaray Televizyonu'na açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın UEFA Kupası ve Süper Kupayı kazandığı dönemin efsanevi kadrosunun önemli futbolcularından biri olan Okan Buruk, yaşadığı anıları şöyle anlattı:

"Geçmişe gittiğimde hayatımın en güzel yılı 2000 yılıydı. Hayatta alınması zor zevkleri hem oyuncu olarak biz yaşadık hem de insanlara yaşattık. Sadece bunu Galatasaray taraftarına değil tüm Türkiye'ye yaşattık. Bütün ülkede sinerji oluştu. Adım adım kupaya giden bir takım vardı. Sonunda UEFA Kupası'nı kazanan bir takım olduk. Bunun devamı da Süper Kupa'ya gidiyor. Orada hak ettiğimiz Süper Kupa Finali'ni üç ay sonra yaşadık. UEFA Kupası'nda finale adım adım çıkmak, orada Arsenal'ı yenmek çok mutluluk vericiydi."

"Türkiye'de hiç yaşanmamış bir şeydi. Bunu yaşamak, yaşatmak, Türk insanının başarılı olabileceğini spor alanında değil, tüm alanlarda bir özgüven oluşturdu. Bu özgüvenle belki iş adamlarından, sanayicilere birçok kesimin bundan etkilendiğini düşünüyorum. UEFA Kupası çok önemliydi. Onun meyvesi de Süper Kupa idi. Ülkeye bir kupa daha kazandırmak, o heyecanı yaşayıp insanlara yaşatmanın keyfi de bambaşkaydı. Birinde Arsenal diğerinde Real Madrid ile oynuyorsunuz. Dünyanın en iyi kadrolarına sahip iki takımı. İki takımı da yenmeyi belki şu anki mevcut ortamda hayal edemeyebilirsiniz. Real Madrid, Manchester City ve Liverpool ile final oynamak şu an için hayal geliyor lakin bizim için hayal değildi. Gerçekti ve gerçekleştirdiğimiz şeylerden biriydi. Onun gururunu ve mutluluğunu hala üzerimde taşıyorum."

"Tekrar Avrupa kupası kazanmaya yakın tek büyük kulüp Galatasaray"

"90'lar dönemi Avrupa'da büyük başarıların olduğu bir dönem değil. Galatasaray inanıyor ve bunu başarıyor. Şu anki ortamdan çok büyük farklar göremezsiniz. Şu anda ne kadar imkansız olarak gözükse de imkansız olarak görmüyorum. Kupaların olduğu her yerde Galatasaray'ın iddialı olduğunu söyleyebilirim. Bu sene Avrupa kupasına katılmadık lakin seneye katıldığımızda tek amaç o kupayı kazanmak olacaktır Galatasaray için. Hayal etmek gerekiyor. Hayal etmeden olmuyor. O dönem çok hayal ettik, inandık ve iyi bir kadromuz vardır. Kadro için her zaman ihtiyaç var. UEFA ve Süper Kupa'yı kazanan kadroya baktığımızda 7-8 senelik emek var. Oyuncuların birbirine alışması kısa vadeli değişimlerle olmuyor. Uzun vadeli plan gerekiyor. Ondan sonra tüm kupalara Galatasaray'ın aday olacağını, hayal edeceğimizi düşünüyorum. Türk futbolu için bunun çok önemi var. Türk futbolunu eski günlerine getirmek için tekrar bu başarılara ihtiyaç var. Bunu yapabilecek, buna yakın olan en büyük takım Galatasaray."

"Teknik direktör olarak kupa kazanmak çok farklı. Oradaki olumlu veya olumsuz sorumluluklarınız çok büyük. Kupa kazandığında ön plana çıkan hep teknik direktörler olmuştur. Teknik direktör olarak takımı hazırlamamız, kupaları kazanmanız belki futbolcuyken yaşadığınız heyecanın 10 katı keyif veriyor."

 

"Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk: O kupalar bizim için hayal değildi" haberi, 25 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 25 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk: O kupalar bizim için hayal değildi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk: O kupalar bizim için hayal değildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:09 Mercedes-Benz: Apple CarPlay'i Sonlandırarak Yeni MBOS İşletim Sistemine Geçiyor
  2. 15:05 İYİ Parti Trabzon yönetimi istifa etti
  3. 15:04 Trump'a "Sessizlik Anlaşması" Davasında Para Cezası: Yasağı İhlal Etmesi Durumunda Hapis Tehdidi
  4. 15:02 Altın fiyatları düşüşte mi? Gram altın kaç TL?
  5. 15:02 1 Mayıs 2024 altın fiyatları: Gram altın ve çeyrek altın ne durumda?
  6. 15:01 Beşiktaş, Altay Bayındır Transferi İçin Manchester United'la Masaya Oturuyor!
  7. 14:55 Dries Mertens, Galatasaray'da Bir Sezon Daha!
  8. 14:51 İliç Maden Kazası: Komisyon Detayları Araştırıyor
  9. 14:42 Sergen Yalçın, Beşiktaş İddialarına Cevap Verdi
  10. 14:37 1 Mayıs Yasaklarına Karşı Taksim'de Protesto yapan 18 Genç Gözaltına alındı
  11. 14:31 Beşiktaş'ın Genç Yıldızı Semih Kılıçsoy için Fulham'dan 15 Milyon Euroluk Teklif!
  12. 14:29 Beşiktaş'tan Patrick Schick atağı geldi!
  13. 14:24 Guangdong'da Otoyol Çökmesi: En Az 19 Kişi Hayatını Kaybetti
  14. 14:16 Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Üreticilere Müjde: Faiz İndirimli Kredi Fırsatları Yayımlandı
  15. 14:03 Moda Dünyasının Değerli İsmi Katsura'nın Vefatı Büyük Üzüntü Yarattı
  16. 13:57 Fatih Altaylı'dan Bahçeli'ye 'kız alıp kız verme' yanıtı sert oldu!
  17. 13:52 Bu akşam kritik bir dönemeç yaşanacak! Gram altın için daha fazla düşüş mü bekleniyor?
  18. 13:51 Dev Holding, 978.141.000 TL'lik dağıtım tarihini açıkladı
  19. 13:51 Kripto Devi Zhao, Kara Para Aklama Suçlamasıyla 4 Ay Hapis Ceza Aldı
  20. 13:46 Vakıfbank ekonomiye 2 trilyon TL katkıda bulundu
Spor Haberleri