Galatasaray'da "Florya krizi": bazı üyeler, verilen yetkinin iptalini isteyecek

Galatasaray'da

Galatasaray'da "Florya krizi": bazı üyeler, ... Galatasaray, yarınki senelik mali genel kurulda, mevcut yönetimin Florya arazisinin değerlendirilmesi için aldığı yetkinin iptalini talep eden önergelerle karşılaşabilir. Dursun Özbek başkanlığındaki yönetim, artan eleştirilerle zor bir sınav verecek.

Galatasaray, yarın gerçekleştirilecek olan senelik mali genel kurul toplantısında, mevcut yönetime Florya arazisinin değerlendirilmesi konusunda yetki verilmişti. Ancak, bazı üyelerin genel kurulda önerge vererek bu yetkinin iptalini talep etmeleri bekleniyor.

Dursun Özbek başkanlığındaki yönetim, genel kurulda zorlu bir sınavla karşı karşıya. Kulüp içindeki son gelişmeler nedeniyle yoğun eleştiriler alan yönetim, yarınki toplantıda da tepkilerle yüzleşmek zorunda kalacak. Özellikle bazı yöneticilerin yandaş bir grup aracılığıyla karaborsa bilet sattığına dair iddialar, futbol takımının forma sırt sponsorluğunda yaşanan sorunlar ve gayrimenkul projelerindeki sıkıntılar, üyelerin eleştirilerinin ana nedenleri olacak.

Yönetim, bu eleştirilerden sıyrılarak mali ve idari açıdan ibra olmaya çalışacak. Genel kurul divan başkanlığına eski yönetici ve hukukçu Eşref Alaçayır’ın seçilmesi bekleniyor.

Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre, mali genel kurulda birçok üye, divan heyetine eleştiri önergeleri sunacak. İbra oylamasının kapalı yapılması talep edilecek. Ancak en dikkat çekici konu, yalnızca 3 ay önce 6 Temmuz’da gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda Dursun Özbek ve yönetimine Florya projesi dahil taşınmazlar için 31.05.2026’ya kadar verilen yetkinin geri alınması talebi olacak. Birçok üye, yönetimin gayrimenkullerle ilgili olarak temmuzda aldığı yetkinin iptali için divan başkanlığına önerge sunacak. Üyeler, Florya arazisinin değerlendirilmesi konusunda yönetime verilen yetkinin, Florya’dan elde edilecek gelirin blokeli hesaba eklenerek başka bir alanda harcanmamasını garanti altına aldığını belirtiyor.

Erden Timur’un genel kurula katılarak Florya projesi hakkında bilgi vermek amacıyla konuşma yapması bekleniyor.

Özbek ve Timur arasında Florya arazisi ile ilgili bir kriz yaşanmıştı. Özbek, Florya projesinin iki farklı modelle gerçekleştirilebileceğini ifade etmişti: Birincisi kulübün kendi imkânlarıyla yapması, ikincisi ise bir proje ortağının tüm maliyeti üstlendiği hasılat paylaşımı modeli. Özbek, 6 Temmuz’da, "Florya projesinin en büyük yarar sağlayacağı şeklin hasılat paylaşımı yöntemiyle güvenilir bir firmayla yapılmasını istiyoruz. Kendimiz yaparsak 434 milyon dolar kazanacağız. Eğer hasılat paylaşımı modeliyle yaparsak 400 milyon dolar elde edeceğiz. İnşaatı kendimiz yapmamız büyük bir risk." demişti. Bu açıklamaların ardından dönemin Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, Özbek’in görüşüne karşı çıkarak Florya projesinin kulüp tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini savunmuştu; ardından yönetimden ayrılmıştı.

"Galatasaray'da "Florya krizi": bazı üyeler, verilen yetkinin iptalini isteyecek" haberi, 11 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Galatasaray'da "Florya krizi": bazı üyeler, verilen yetkinin iptalini isteyecek haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Galatasaray'da "Florya krizi": bazı üyeler, verilen yetkinin iptalini isteyecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 11 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:59 Çay İçerken Dikkat! O Markaların İçinden Neler Çıktı!
  2. 16:51 Emekli Maaşı 15 Bin TL Üstü Olanlar Dikkat! Ödemeler Başlıyor!
  3. 16:45 Benzine Yeni Zam Geldi! (11 Ekim 2024 Güncel Akaryakıt Fiyatları)
  4. 16:33 Halk TV programcısı Şule Aydın'a cinsel şiddetli içerikli tehdit!
  5. 16:25 Son sinyal surlardan geldi!: Semih Çelik'in telefonu hala aranıyor!
  6. 16:19 2025 asgari ücret ne kadar olacak?: Aralık ayında çalışmalar başlıyor!
  7. 16:14 Benzine bu gece yarısı itibariyle yeni bir zam geliyor!
  8. 15:57 İstanbul'da Hissedilen Deprem: Bartın'da 4,8 Büyüklüğünde Sarsıntı!
  9. 15:52 BİSAM'dan Çarpıcı Rakamlar: Açlık ve Yoksulluk Sınırı Ne Kadar Yükseldi?
  10. 15:45 Medipol Hastanesi İnşaatı Durduruldu: Kamu Yararı mı, Siyasi Hesaplaşma mı?
  11. 15:38 17 Yıldır Bekleyen Araçlar: Yediemin Otoparkları Ne Olacak?
  12. 15:34 TikTok’a Rakip: YouTube Shorts, Süreyi Artırıyor!
  13. 15:28 Asgari Ücret Yetersiz! Atalay'dan Patronlara Sert Mesaj!
  14. 15:23 Koç Holding'in eski ortağının vefatı sonrası varisi kardeşi oldu; başbakan taziye mesajı yayımladı!
  15. 15:23 İsrail'in Hava Saldırılarında 21 Filistinli Yaşamını Yitirdi!
  16. 15:12 Vizesiz Seyahat Edebileceğiniz Ülkeler
  17. 15:09 Sınır Kapısında Vize Nasıl Alınır? Bilmeniz Gerekenler
  18. 15:02 Dostlarıyla Köfteci Yusuf’a Giden Metin Ergun’dan Destek Mesajı!
  19. 15:01 Pasaportsuz Kimlikle Seyahat Edilebilecek Ülkeler
  20. 14:58 Adnan Oktar davasında şok savunma: Cinsel istismarı reddetti, Filistin savaşını durduracağım dedi!
Spor Haberleri