Gaye Erkan'ın babası tarafından kovulduğunu iddia etmişti: "Bir personeli tokatlayıp işten attı"

Gaye Erkan'ın babası tarafından kovulduğunu iddia etmişti:

Gaye Erkan'ın babası tarafından kovulduğunu ... Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını ileri süren Büşra Bozkurt, yeni iddialarda bulundu. “CİMER’deki şikayetlerim eksik bile” diyen Bozkurt, baba Erkan’ın bir çalışanı tokatlayıp işten attığını iddia ederek olaya kamera kayıtları olduğunu söyledi.

CİMER'e yaptığı şikayet ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını iddia eden Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, açıklamalarda bulundu.

Sözcü gazetesine konuşan Bozkurt, baba Erkan ile ilgili başvuruda yer veremediklerini anlattı. Büşra Bozkurt kendisi gibi onlarca Merkez Bankası çalışanının Erol Erkan tarafından mağdur edildiğini belirterek "CİMER’e ilettiğim şikayetlerin hiçbiri yalan değil, eksik bile" dedi. Bozkurt, Erol Erkan’ı "yetkisiz kişi" olarak nitelendirdikten sonra "Ben ekmeğinin peşinde bir çalışanım ve ekmeğim yetkisiz bir kişinin talimatıyla elimden alındı. Küçücük çocuğumun rızkı çalındı" ifadelerini kullandı.

"KAMERA KAYITLARI VAR"

Bozkurt, Gaye Erkan’dan kendisini rahatsız eden bir davranış görmediğini de ekleyerek, şu açıklamaları yaptı:

"Hakkımda dava açılırsa bankanın kamera kayıtlarını mahkemede isteyeceğim. Makam arabasıyla her gün bankaya gelen, başkanlık makamının bulunduğu 9’uncu katta yetkisiz talimatlar yağdıran Erol Erkan’ın bütün görüntüleri kamera kayıtlarında mevcut. Silinemeyeceğini düşünüyorum. Özel korumasının şikayeti üzerine işten attığı güvenlik amiri dahil ortada çok sayıda mağdur var. Benim CİMER şikayetim haber olunca çok sayıda çalışan arayıp, ‘bizim yapamadığımızı sen yaptın’ diye tebrik etti. Delil de şahit de yeterince var. Mağduriyet yetmiyormuş gibi bir de yalancılıkla suçlanmak çok ağrıma gitti.

"TORPİLLE İŞE ALINDIĞIM İDDİALARI DOĞRU DEĞİL"

Haberler çıkınca benim eski başkanın akrabası olduğum, torpille bankaya girdiğim iddiaları yayıldı. Hiçbiri doğru değil. 2020 yılında bankada kadrolu personel olarak değil, dış kaynak diye tabir edilen taşeron firmanın elemanı olarak başladım. İşten atıldığımda da yine kadrolu değildim. Arkamda bir güç yok. Ancak bankada çalışan ve maddi manevi mağduriyet yaşayıp, bankamızın itibarının zedelenmesinden rahatsız olan herkesin arkamda olacağına inanıyorum."

"TALİMATLARINA KARŞI ÇIKABİLECEK TEK BİR KİŞİ YOK"

Büşra Bozkurt, baba Erol Erkan’ın Merkez Bankası’nda hiçbir yetkisi olmadan önemli bir güce sahip olduğunu söyledi. Bozkurt, baba Erkan’ın başkan yardımcısının odasına yerleşen, makam aracı ve özel koruma tahsis edilen "yetkisiz bir kişi" olduğuna değindikten sonra "Erol Bey’in talimatlarına karşı çıkabilecek bankada bir tek kişi bile yok" diye konuştu. Bozkurt, Erol Erkan’ın önüne gelene talimat yağdıran, fırça hatta tokat atan biri olduğunu ifade etti.

"PERSONELE TOKAT ATIP İŞTEN ÇIKARDI"

"Başkan Hanım 23 Aralık 2023’te ABD’ye gitti. Ben babasının bir talimatıyla 28 Aralık’ta işten atıldım. Başkan ABD’den dönmedi. Kendisiyle konuşup mağduriyetimi iletemedim. Erol Bey’in talimatlarına karşı çıkabilecek bankada bir tek kişi bile yok. Bir personeli asansörde tokatladığı bütün bankada konuşuluyor. Bu personeli işten attı, şikayet edeceğini duyunca geri aldı. Başkan’ın bunlardan haberi var mı? Ben ekmeğinin peşinde bir çalışanım ve ekmeğim yetkisiz bir kişinin talimatıyla elimden alındı. Küçücük çocuğumun rızkı çalındı. Başkan Hanım’ın çocuğu tabii ki kıymetli ama benim çocuğumun hiç mi önemi yok? Ben çocuğumu akşam okuldan almam gerektiğini, bu nedenle gece geç saatlere kadar çalışamayacağımı söylediğimde, torununa düşkün olan bir dededen anlayış bekledim ama fırça yedim, aşağılandım, tehdit edildim, işten atıldım.

"EVE 3 ÖĞÜN YEMEK GİDİYOR"

Bankada Başkan ve üst yönetimin kullandığı bir mutfak var. Ancak, Erol Bey başkanlık katına sadece ailenin kullanacağı özel bir mutfak yaptırdı. Başkan’ın çocuğu için mutfağın yapıldığı söylendi. Bütün malzemelerin aşırı lüks seçilmesi rahatsızlık yarattı. 4 bin liraya çay bardağı alındığı söyleniyor. Lüks tabaklar, kaşıklar… Sayıştay denetim yaparsa hepsinin faturası ortaya çıkar. Aile bankadaysa özel mutfakta pişen yemekleri yiyor, evdeyse arabayla eve götürülüyor. Bazen sabah, öğlen, akşam yemek servisi yapılıyor. Hepsi kamera kayıtlarında var."

"Gaye Erkan'ın babası tarafından kovulduğunu iddia etmişti: "Bir personeli tokatlayıp işten attı"" haberi, 20 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gaye Erkan'ın babası tarafından kovulduğunu iddia etmişti: "Bir personeli tokatlayıp işten attı" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gaye Erkan'ın babası tarafından kovulduğunu iddia etmişti: "Bir personeli tokatlayıp işten attı" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 10 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:02 Afra Saraçoğlu'nun Zor Anları! Skandal Dokunuş!
  2. 11:40 Alkoçlar Otelcilik kredi vurgunu mu yaptı: Kredi kaçırma iddiası gerçek mi?
  3. 11:39 Ünlü yönetmenin köpeği senaristin parmağını kopardı ve yedi!
  4. 11:33 Heidi Klum'un kuzeni iç çamaşır mankeni oldu! Babası sosyal medyayı ayağa kaldırdı!
  5. 11:30 Dolar kuru sabitlendi, temkinli bekleyiş devam ediyor
  6. 11:27 Öğretmenler bugün derslere girmedi
  7. 11:17 Bakan Şimşek, kapsamlı paket açıklayacak: Kamu harcamaları dondurulacak
  8. 10:58 MHP'den Sinan Ateş haberlerine tepki geldi: Ocağımıza saldırıyorlar
  9. 10:51 TÜİK verileri: İşsiz sayısı mart ayında azaldı
  10. 10:45 İnci Taneleri dizisi final yapmayacak
  11. 10:39 Oğuz Murat Aci'nin babası 'sansür' iddialarının ardından sessizliğini bozdu: Aradı günah çıkardı
  12. 10:33 Erdoğan ile Bahçeli'den sürpriz görüşme: 11 gün sonra yeniden bir araya geliyorlar
  13. 10:26 Eski Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Poyraz kendi açıklamasına yayın yasağı getirtti
  14. 10:22 Murat Yetkin yazdı: Sinan Ateş dosyasında bir kilit soru, 06 AT 5021 plaka kime ait
  15. 10:17 Okullar 1 hafta erken mi kapanacak: MEB'den açıklama
  16. 09:50 Sahneyi terk ettiği iddia edilmişti: Cem Yılmaz'dan açıklama geldi
  17. 09:45 Fikret Bila: İktidar fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapacak
  18. 09:41 Ali Yerlikaya duyurdu: 'BOZDOĞAN-37' operasyonlarında 92 mağara imha edildi
  19. 09:35 Gizlice evlenmişlerdi: Sessiz sedasız boşandılar
  20. 09:31 Carlos Sainz, Mercedes ve Audi arasında seçim mi yapacak?
Gündem Haberleri