Geçen senenin büyük yıldızları! İstanbul Modern Sinema’da yerini aldı!

Geçen senenin büyük yıldızları! İstanbul Modern Sinema’da yerini aldı!

Geçen senenin büyük yıldızları! İstanbul Mod... İstanbul Modern Sinema: Türk sinemasından en yeni filmler; ‘Biz de Varız!’ dedi. 11-25 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek olan programda, Ayşe Polat’ın ‘Kör Noktada’ filmi, Zeki Demirkubuz’un ‘Hayat’ filmi gibi geçen senenin filmlerinin de sinema severlerlerle buluşacak olduğu belirlendi!

İstanbul Modern Sinema yeni müze binasında "Biz de buradayız!".. İzlenmeye devam edecek. Bu yıl 11. kez düzenlenecek olan programda; Türk sinemasının en yeni filmlerini bir araya getiren bir proje ortaya koyuldu. Programda, hikâyesi ve anlatım tarzıyla öne çıkan, yenilikçi filmlerden oluşan çok sesli bir seçki sunuluyor. "İçerideyiz!" -Belgeselden kurguya, buluntu görüntülerden sinemalarda yer bulamayan yapımlara kadar uzanan program gösterimleri, yönetmen ve ekiplerle İstanbul Modern festivaline heyecan katıyor. . "Biz de!" Programda ilk gösterimi Berlinale, Rotterdam ve Tokyo gibi prestijli film festivallerinde yapılan yapımların da aralarında bulunduğu 15 film yer alıyor. İstanbul'da modern sinemanın küratörü Müge Turan'ın festival sonrasında ilk kez seyirciyle buluşacak filmleri arasında Fikret Reyhan'ın "Cam Perde", Tunahan Kurti'nin "Kargaların Uykusu", " Ayşe Polat'ın Kargaların Uykusu adlı eseri. Karanlık Yer", Zeki Demirkubuz'un "Hayat", Melisa Önal'ın "İkki" gibi yapımları izleniyor. Turan, yıl aradan sonra gösteriyi yeniden tiyatroya döndürmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, şöyle konuştu: "Şirkette kadın olarak hayatta kalma mücadelesinden, günümüzdeki inşaat işlerine, toplumdaki ayrımcılıktan gerçekliğe kadar pek çok konuyu ele alıyoruz. Mültecilerden.

" 5 BELGE SUNULACAK "

Bu yıl programda beş belgesel yer alıyor. En ünlü belgeselleri ise Derviş Zaim'in "Tavuri"si ve geçen yıl İstanbul Film Festivali ve SİYAD ödüllerinde en iyi belgesel ödülünü kazanan Somnur Vardar'ın "Boşlukta"sı. Yönetmen, oyuncu, yapımcı ve tüm film ekibinin hazır bulunacağı gösterimlerde Fikret Reyhan, Umut Subaşı, Necip Sarıcı ve Somnur Vardar gibi birçok sinemacı izleyiciyle buluşacak isimler arasında yer alıyor.

"Geçen senenin büyük yıldızları! İstanbul Modern Sinema’da yerini aldı!" haberi, 08 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Geçen senenin büyük yıldızları! İstanbul Modern Sinema’da yerini aldı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Geçen senenin büyük yıldızları! İstanbul Modern Sinema’da yerini aldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:32 Bağımlılık yapan tarif artık evinizde: İşte kahvaltıların kralı muhammara!
  2. 04:30 İçerik pazarlaması profesyonellerinin yeni odağı yapay zeka!
  3. 04:28 Ayrılık acısı da yapay zekayla silinecek
  4. 04:23 Yapay zeka tüm marifetlerini ortaya döktü: Kraliyet ailesi 30 yıl sonra böyle görünecek
  5. 04:20 Yurtta hava durumu nasıl?
  6. 04:18 Çayı böyle içenler bıraksın: Kansere neden olabilir!
  7. 04:15 İşte dünyanın en iyi yoğurtlu yiyecekleri!
  8. 04:12 Tuvaletinizi ne sıklıkla temizlemelisiniz?
  9. 04:10 Hemen bırakmanız gereken 5 zehirli sabah alışkanlığı!
  10. 04:09 Evde en ucuz saç boyalarından birine sahip olduğunuzu bilmiyor olabilirsiniz
  11. 04:07 Vücudunuzun susuz kaldığını gösteren basit bir belirtiler
  12. 04:06 Solmuş siyah kıyafetler nasıl düzeltilir?
  13. 04:03 Akraba korkusu olanlar dikkat: 'Hastalığınızın' bir adı var!
  14. 04:01 Dondurulmuş ekmek daha mı sağlıklıdır?
  15. 03:59 Bu sebeple Avrupalılar eve girerken ayakkabılarını çıkarmıyor!
  16. 03:58 Dünyanın en uzun şarkısı ne?
  17. 03:56 Oturma şekliniz kişiliğinizi yansıtıyor!
  18. 03:53 Cebinizden fazla para çıkmasını istemiyorsanız bu filmleri izlemeyin!
  19. 03:51 Akaryakıtta çifte indirim müjdesi: Bir gecede 3 lira birden düşecek!
  20. 03:50 6 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
Kültür Sanat Haberleri