Geleceğin En Kazançlı Mesleği Ücretsiz Öğretilecek! İBB’nin Yeni Projesi İçin Başvurular Açıldı

Geleceğin En Kazançlı Mesleği Ücretsiz Öğretilecek! İBB’nin Yeni Projesi İçin Başvurular Açıldı

Geleceğin En Kazançlı Mesleği Ücretsiz Öğret... İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), teknoloji ve yenilikçi alanlarda gençleri desteklemek amacıyla büyük bir projeye imza atıyor. İBB, geleceğin en çok kazandıran mesleklerinden birini ücretsiz olarak öğretecek yeni bir eğitim programını başlattı.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI'NDEN YENI EĞITIM DÖNEMI: TEKNOLOJI ATÖLYELERI KAYITLARI BAŞLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaz dönemi sonrasında 2024-2025 eğitim yılı için Teknoloji Atölyeleri'ne öğrenci kabulüne hazırlanıyor. Bu yıl teknoloji eğitimi almak isteyen öğrenciler için kayıt süreci başlamış durumda. 7-8 Eylül 2024 tarihlerinde, 4'üncü, 5'inci, 6'ncı, 7'nci, 9'uncu ve 10'uncu sınıflardan öğrencilere yönelik yapılacak seçme sınavına başvurular, "İstanbul Senin" mobil uygulaması ve teknolojiatolyeleri.ibb.istanbul web sitesi üzerinden alınmaktadır.

SINAVIN İÇERIĞI VE SEÇME KRITERLERI

Sınav, Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek olup, Türkçe, matematik, fen bilimleri, sorun çözme becerileri ve algoritma konularını kapsayacaktır. Sınavda başarılı olan bin 88 öğrenci, İBB Teknoloji Atölyeleri’nin 2024-2025 eğitim döneminde verilecek teknoloji eğitimlerine katılma hakkı kazanacak. Bu sınav, gençlerin teknoloji alanındaki yeteneklerini geliştirmeleri ve gelecekteki başarılarına hazırlanmaları için önemli bir fırsat sunuyor.

TEKNOLOJI ATÖLYELERININ AMACI

İBB Teknoloji Atölyeleri, çocukların ve gençlerin teknoloji üretimi konusunda teşvik edilmesini ve bu alanda yetkin bir zemin oluşturulmasını hedefliyor. İBB, atölye çalışmalarıyla teknoloji üreticisi bireylerin yetişmesine, bilim ve teknolojide dışa bağımlılığın azaltılmasına ve beyin göçünün önlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Geçen yıl, İstanbul’daki 10 farklı atölyede Boğaziçi Üniversitesi iş birliğiyle verilen eğitimler kapsamında ilköğretim, ortaokul ve lise düzeyinde toplam 944 öğrenci teknoloji eğitimi aldı. Bu eğitimler arasında bilgisayarsız bilgisayar bilimi etkinlikleri, bilgisayar oyunu tasarımı, grafik tasarım, programlama ve kodlama, mobil uygulama geliştirme, yapay zeka ve robotik uygulamalar yer aldı.

PROJE YARIŞMALARI VE BAŞARI FIRSATLARI

Eğitim yılının sonunda öğrencilerden projeler hazırlamaları bekleniyor. Akademisyenlerden oluşan jürinin projeleri değerlendirmesinin ardından, başarılı öğrenciler İBB’yi ulusal ve uluslararası teknoloji yarışmalarında temsil edecek olan İBBTech takımına seçilecek.

BAŞVURU BILGILERI

Sınav başvuruları "İstanbul Senin" mobil uygulaması ve teknolojiatolyeleri.ibb.istanbul web sitesi üzerinden yapılabilir. Sınav sonuçları ve atölye kayıt tarihleri, aynı web sitesi üzerinden duyurulacaktır. Bu süreç, teknolojiye ilgi duyan gençler için büyük bir fırsat sunarak, onların teknoloji alanındaki yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olacak.

İBB Teknoloji Atölyeleri, bu yıl da genç teknoloji meraklılarını karşılayarak, geleceğin teknoloji üreticilerini yetiştirmeye devam edecek.

 

"Geleceğin En Kazançlı Mesleği Ücretsiz Öğretilecek! İBB’nin Yeni Projesi İçin Başvurular Açıldı" haberi, 20 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Geleceğin En Kazançlı Mesleği Ücretsiz Öğretilecek! İBB’nin Yeni Projesi İçin Başvurular Açıldı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Geleceğin En Kazançlı Mesleği Ücretsiz Öğretilecek! İBB’nin Yeni Projesi İçin Başvurular Açıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 19 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:45 Erken Emeklilikte Şaşırtan Gelişme! SGK Girişi 1993-1998-2001-2005 Olanlara Büyük Müjde!
  2. 21:37 Ak Parti’de Sürpriz İstifa! Gaziantep Ve Şanlıurfa Bu Şok Kararı Konuşuyor!
  3. 21:30 Ali Koç, futbolculara hitap ederken Acun Ilıcalı toplantıyı kenardan izledi
  4. 21:09 Türkiye’nin gururu Haluk Bilginer, Emmy Ödülleri'nde tekrar aday! Bu sefer de kazanacak mı?
  5. 20:58 Türk bankaları Rusya ile ilişkileri askıya alıyor!
  6. 20:52 Petrol devi çok konuşulacak o hamleyi yaptı: 115 istasyonunu elden çıkaracak
  7. 20:52 İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Selami’den İsrail’e mesaj
  8. 20:52 PFDK, Süper Lig'den 3 kulübe para cezası verdi
  9. 20:51 Tehlikeli Maddeler ve Metan Gazı: Bursa’da Neler Oluyor?
  10. 20:50 Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü, Şampiyonlar Ligi'nde tarihe geçti: Bütün ligi salladı!
  11. 20:43 Menekşeleriniz İçin 5 Basit Bakım İpuçu!
  12. 20:32 Hatice Kolçak üstüne basa basa söyledi: Devasa kar getirecek!
  13. 20:30 Kadın cinayetlerinde yeni bir vaka: Harun Gül'e ağırlaştırılmış müebbet!
  14. 20:23 Harris ve Trump Arasındaki Yarışta Son Durum: Anket Sonuçları Şaşırtıyor!
  15. 20:17 Şiddetli Sağanak, Bitlis'te Heyelanlara Neden Oldu
  16. 20:08 Youtube'a 9 yeni özellik geliyor: "Topluluklar" ve "Hype" öne çıkıyor!
  17. 20:00 Gülben Ergen Narin için Bakan Tunç'a seslendi: "Bekliyoruz"
  18. 19:52 Ünlü şarkıcı Melek Mosso hamilelik iddialarına yanıt verdi
  19. 19:51 Emekliler için müjdeli haber! Çifte ödeme tarihleri belirlendi
  20. 19:46 Mossad'ın suikast operasyonu: Sahte şirketler kurdular, dev yatırım yaptılar, aylarca beklediler!
Yerel Gündem Haberleri