Gençler dünya çevre günü mesajı verdi

Gençler dünya çevre günü mesajı verdi

Gençler dünya çevre günü mesajı verdi 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle, daha yaşanılabilir bir çevre yaratmak için bir etkinlik düzenledi.

Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri ve Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencileri 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle, daha yaşanılabilir bir çevre yaratmak için bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'da katıldı. Tuzlalı öğrenciler, Başkan Yazıcı'ya geri dönüşüm malzemelerinden yarattıkları ürünleri anlattılar. Başkan Yazıcı ve öğrenciler, Ekolojik Bahçe'de fidan dikimi gerçekleştirdiler.

Tüm dünyada 5 Haziran tarihinde kutlanan Dünya Çevre Günü, Tuzla'da da özel bir program ile kutlandı. Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri ve Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencileri Dünya Çevre Günü dolayısı ile düzenledikleri etkinlikte bir araya geldiler. Başkan Yazıcı, öğrenciler tarafından geri dönüşüm ürünleriyle hazırlanan sergiyi gezdi. Öğrencilerin hazırlamış olduğu geri dönüşüm temalı kıyafetleri inceleyen Başkan Yazıcı, programa katılan çocukları geri dönüşüm konusundaki önerilerini dinledi. Programın sonunda Başkan Yazıcı ile öğrenciler, Ekolojik Bahçe'de fidan diktiler.

"ÇEVREYE DUYARLILIK BİR ORGANİZASYON İLE OLACAK BİR İŞ DEĞİL"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Çevreye duyarlılık böyle bir organizasyon ile olacak bir iş değil. Ömür boyu öğrenim ile alakalı bir şeydir. İlkokullardan başlayıp, bütün okullarda eğitim verip aslında çevreye duyarlılığın sadece ağaç dikmek ile geri dönüşüm ile değil, karbon ayak izi oluşturacak olan, kullandığımız her türlü gıdanın veya ürünün uzaklardan gelip fosil yakıt ihtiyacı duymadan karbon ayak izini düşürecek olan çok bilinçli bir toplum oluşturabilmek lazım. Ben yılda bir tondan aşağıya karbondioksit üretebilirim dersek ancak önümüzdeki elli yıl içerisinde dünyadaki küresel ısınma bir buçuk derecenin altında kalır diye hesaplamalar var. Dolayısıyla gençlerimizin önümüzdeki elli yılda daha az bir küresel ısınma yaşayacak bir dünyada olabilmeleri için bir ömür boyu, 365 gün 24 saat içtiği sudan, kullandığı malzemeye varıncaya kadar fosil yakıtlardan alternatif enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırana kadar bilim ve teknolojiden faydalanarak yakın zamanda akıllı şehirler oluşturarak akıllı atık yönetimi, akıllı enerji kullanımı gibi birçok faktörle çevremizi daha yaşanabilir bir halde bırakmamız lazım" diye konuştu.

"HEP BERABER ÇEVREYE DAHA DUYARLI OLMAMIZ LAZIM"

Yazıcı, "5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısı ile buradayız. Bilgi Evlerimizdeki gençlerimizle beraber özellikle gelecekteki dünyamızın çok daha iyi olabilmesi için belki büyüklerin değil ama küçüklerin daha duyarlı yetişmeleri çok gurur ve mutluluk verici. Ben Bilgi Evlerimizde, ülkemizin ve Tuzlamızın her yerinde çevreye daha duyarlı olan ve 6 kıta olan dünyada atıklar ile 7'inci kıtayı oluşturmayacaksak şimdiden hep birlikte çevreye çok duyarlı olmamız lazım. Bu yaşta başlamak lazım. Geri dönüşüm dünyanın ekolojik dengesini bozmadan, flora ve faunasını değiştirmeden insanların, çocuklarımızın ve torunlarımızın çok daha iyi yaşayabileceği bir dünya için 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü vesile ile düzenlediğimiz programa hayırlı olsun diyorum" dedi.

Plastik tabaklardan oluşan bir kıyafet girerek çevre ile alakalı mesaj veren 4'üncü sınıf öğrencisi Aliye Güngör, "Giydiğim kıyafet ile geri dönüşümü anlatmak istedim. Herkesin benim için doğayı korumasını istiyorum" dedi. Plastik poşetten ve plastik kapaklardan kendine giysi yapan 4'üncü sınıf öğrencisi Işıl Köprücü," Bugün doğamızın ne kadar değerli olduğunu, çevreyi kirletmememiz gerektiğini anlattım" dedi

Gençler dünya çevre günü mesajı verdi

Gençler dünya çevre günü mesajı verdi

Gençler dünya çevre günü mesajı verdi

Gençler dünya çevre günü mesajı verdi

"Gençler dünya çevre günü mesajı verdi" haberi, 05 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 05 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gençler dünya çevre günü mesajı verdi haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gençler dünya çevre günü mesajı verdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:53 Trabzonspor'un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci yaşamını yitirdi
  2. 21:49 Putin’den ordudaki asker sayısını artırma emri!
  3. 21:45 Dilan Polat Serbest Bırakıldı, Sosyal Medyadan Mesaj Yağmuruna Teşekkür Etti!
  4. 21:42 Biden'dan Trump'a Yönelik Suikast Girişime Tepki: "Gizli Servis Daha Fazla Destek İhtiyacı İçinde"
  5. 21:33 Altın Fiyatlarında Sıcak Gelişme: Zirveye Koşuyor!
  6. 21:33 BM'den Gazze İçin Acil Uyarı: "Ortak İnsanlığımız Tehlikede"
  7. 21:31 Merkez Bankası Faiz Kararını Eylül'de Sabit Tutacak mı? Piyasa Beklentileri Açıklandı!
  8. 21:28 17 Eylül günlük burç yorumları
  9. 21:26 Ankaragücü’nde Erdoğan krizi!
  10. 21:25 Dele Alli'nin Yeni Durağı La Liga mı? Real Betis Transferi Gündemde
  11. 21:25 Yunanistan’da Türk Mafyası Alarm Verdi: Casusluk Tehdidi Hakkında Gizli Rapor!
  12. 21:19 Trendyol Süper Lig'de Derbi Tarihleri Açıklandı! İşte 7-17. Haftaların Programı!
  13. 21:14 Japonya’nın Vize Kararıyla İlgili İddialar Doğru Değil! İşte Resmi Açıklama
  14. 21:09 Maliye Bakanı Şimşek'ten Ekonomik İyileşme Müjdesi: Cari Açık ve Risk Primi Düşüşte
  15. 21:08 Türkiye’nin İhtiyaç Duyduğu Uzmanlar Burada Yetişecek: Milli İstihbarat Akademisi Resmen Açıldı!
  16. 21:02 Erzurum’da Skandal: Minibüs Kazası Sonrası Sürücüye Yüksek Cezalar ve Ehliyet İptali
  17. 20:58 DAX ve CAC 40 Düşüşte, FTSE 100 Yükseldi: Avrupa Piyasaları Ne Yönde?
  18. 20:57 Psikolojik Sorunları Olan Baba, Kızını Öldürdü Çekyatın İçine Sakladı! İşte Vahşetin Detayları
  19. 20:57 Beşiktaş'tan MHK'ya açık mektup: "Hiçbir şeyi unutmuş değiliz!"
  20. 20:55 Bakan Şimşek: "Risk primimizdeki düşüş de benzer ülkelere göre çok daha iyi"
Gündem Haberleri