Gerici başhekim yardımcısı Ali Edizer, devlet kadrolarında böyle yükselmiş

Gerici başhekim yardımcısı Ali Edizer, devlet kadrolarında böyle yükselmiş

Gerici başhekim yardımcısı Ali Edizer, devle... Gazeteci Saygı Öztürk, GATA'nın gerici Başhekim Yardımcısı Ali Edizer'in Menzil cemaati tarfından hastaneye yerleştirildiğini kaleme aldı.

Saygı Öztürk bugünkü yazısında medeni kanunu hedef alan açıklamalarıyla büyük tepki toplayan gerici Başhekim Yardımcısı Ali Edizer'in Menzil cemaati tarafı ile olan yakınlığını yazdı.

İşte Saygı Öztürk'ün yazısının ilgili bölümü:

Recap Akdağ bakanlıktan alınınca, Menzil Şeyhinin damadı Hasan Çağıl, (Babası Dr. Ahmet Çağıl da aynı zamanda şeyhin özel doktoruydu) Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü’ne atandı. Ali Edizer’i de hemen yanına aldı. Hasan Çağıl görevinden ayrılınca, Ali Edizer’i bu kez Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun sahiplendi ve Müsteşarın danışmanı yapıldı.

Recep Akdağ, belli bir aradan sonra yeniden Sağlık Bakanlığı’na gelince, Dr. Ali Edizer’i özel kalem müdürü yaptı. Edizer, Menzilcilerin atamalarında bürokrasi üzerinde daha da etkili hale geldi. Sağlıkta değişim ve dönüşüm devam ediyordu. Şeyhin damadı Hasan Çağıl, Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı yapıldı. Çağıl, bir zamanlar Menzil Şeyhinin kayseri Temsilciliğini yapan Ali Edizer’i yine Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği’ne 2012 yılında genel msekreter olarak atanmasına ilişkin sözleşme imzalattı.

Bu atamada Menzilci olduğu bilinen, Menzil Şeyhleri tarafından da mensupları olduğu gizlenmeyen bakanlardan Taner Yıldız da etkili oluyor. Kayseri İl Sağlık Müdür Yardımcılığı döneminde Menzil Sorumlusu olan Edizer, bu kez daha büyük bir güçle geliyordu. Ancak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan son anda “çizik” yedi. Ama, şeyhin damadı Hasan Çağıl, bunun üzerine Edizer’i danışman olarak yanına aldı. Hemen belirtelim, burada aldığı maaş, normal görevindekinden neredeyse üç kat fazlaydı.

Cemalettin Aykaç GATA’ya hastane müdürü olarak atandığı dönemde Ali Edizer de Kamu Hastaneleri Kurumu 1. Bölge İdari Hizmetler Başkanlığı görevinde bulundu. İşte o günlerde eşini  amografi çektirmek için GATA’ya götürdü. Ancak, o bölümde o gün kadın doktor olmadığını öğrenince görevlilerle tartıştı. Tartışma sırasında ayaklarından engelli olan Prof. Dr. Kemal Niyazi Arda’ya saldırdı. Başhekim Mehmet Ali Gülçiçek, olayı bir tutanağa bağlayıp Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu’na intikal ettirdi. Soruşturma sonucu Edizer’e disiplin cezası verildi. Ayrıca yargılanması yönünde müfettiş rapor düzenledi. İlginçtir, dün de Ankara’da bu davanın duruşması yapıldı. Çok geçmeden, Ali Edizer, kavga edip disiplin cezası aldığı hastaneye başhekim yardımcısı olarak atandı. O dönem müsteşarlık görevinde Eyüp Gümüş bulunuyordu. Menzilcilerin gücü de bakanlıkta henüz kırılmamıştı. Edizer de, Recep Akdağ’a yakın çalıştığını her fırsatta söylüyordu.

Menzilciler bugün bakanlıklarda yine güçlerini koruyor. Siyasetçiler bu tarikattan, Menzilciler de siyasetçiler üzerinden ellerini hiç çekmedi. Tabii ki bu yazıyı yazarken Ali Edizer’i de aradım. Ancak, konuşmak istemedi.

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın

abc-gazetesi-sayfa-002.jpg

.

"Gerici başhekim yardımcısı Ali Edizer, devlet kadrolarında böyle yükselmiş" haberi, 07 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 07 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gerici başhekim yardımcısı Ali Edizer, devlet kadrolarında böyle yükselmiş haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gerici başhekim yardımcısı Ali Edizer, devlet kadrolarında böyle yükselmiş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
Gündem Haberleri