Gezi Parkı eylemlerinde protestoculara palayla saldırmıştı: Palalı Sabri’nin ‘fuhuş çetesi’ davasında müştekil

Gezi Parkı eylemlerinde protestoculara palayla saldırmıştı: Palalı Sabri’nin ‘fuhuş çetesi’ davasında müştekil

Gezi Parkı eylemlerinde protestoculara palay... Gezi Parkı eylemlerinde protestoculara palayla saldıran Sabri Çelebi‘nin suç örgütü kurup kadınları fuhuşa zorladığı davada yeni gelişme yaşandı.

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, firari sanıklar Sabri Çelebi ve Müslüm Çelebi hazır bulunmazken 5 tutuklu ve 3 tutuksuz sanık ile bir mağdur kadın hazır bulundu. Duruşmada taraf avukatları da yer aldı. Davada bütün müştekiler emniyetteki ifadelerini değiştirerek şikayetlerinden vazgeçti.

“SANIK KARDEŞLERİM BANA TALİMAT VEREMEZ”

Firari sanık Sabri Çelebi’nin ağabeyi Hüseyin Çelebi duruşmadaki savunmasında, “Hakkımdaki suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Ben 2015 yılında devlet memurluğuna geçiş yaptım. Zaten son birkaç yıldır Sabri ile aram açık olduğu için görüşmüyordum. Dubai de olduğunu biliyorum, ancak açık adresini bilmiyorum. Sanıklardan Mehmet Emin Çelebi ve Müslüm Çelebi akrabam ve kardeşimdir. Mesai saatlerinden sonra söz konusu restorana zaman zaman gidip çay içip sohbet ettiğim olmuştur. Ailenin en büyüğü olmam ve işletmeyle ilgili tecrübelerimden dolayı zaman zaman beni arayıp bilgi sorarlardı. Ben illegal hiçbir faaliyet içerisinde bulunmadım. Silah taşıma gibi bir gereksinimim hiç olmadı. Ben yüksek lisans öğrencisiyim iki kız çocuğum var. Fuhuşla itham edilmek onları da yaralıyor. Ben o saatlerde ya evimde uyuyorum ya da vazifemin başındayım. Kardeşlerim olan sanıkların zaten bana talimat verme gibi bir durumları olamaz. ” dedi.

“KONSOMATRİS HİZMETİMİZ YOK”

Söz konusu kulübün işletmecisi olan ve ‘Palalı Sabri’ olarak bilinen sanığın kardeşi tutuklu sanıklardan Mehmet Emin Çelebi ise, “Ben soruşturmanın başladığı tarihte zaten cezaevindeydim. 3 Temmuz 2020’de tahliye oldum lakin bu soruşturma başlamıştı. Üzerime atılan iftiralar çok ağır. Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Ben şirket bünyesindeki bir gece kulübünde işletmeci olarak çalışıyorum. Şirket ortaklığım yoktur. Cezaevinden çıktığımdan beri gece kulübünün faal olduğu her gün orada çalıştım. Diğer işletmeler de bize aittir. Doğrudan sorumluluğum altında olmamakla birlikte zaman zaman diğer işletmelerdeki toplantılara da katılıyorum. Sabriye ‘Palalı’ demelerinin nedeni, Gezi Parkı olayları sırasında ‘Palalı’ diye isim taktılar öyle kaldı. Kulüpte komi ve garson hizmetimiz vardı ancak konsomatris hizmetimiz yok. İşletmemiz gece 12 gibi açılır müşteriler masalarına geçer. Gecenin ortalarında 15 dakika sahne şovu sergilenir, erkek kadın karışıktır bu şovda. Türk çalışmamasının nedeni, mekanda müşterilerimiz bu durumdan rahatsız oldu. Çalışan kadınların bir kısmı yabancı uyrukluydu bunların pasaportuna el konulması söz konusu değildir. Fuhuş iddiası da doğru değildir. Bununla yargılanmak çok ağır. Bize bu iftirayı attılar. Bizi boy boy fuhuşla itham ettiler televizyonlarda. Biz böyle insanlar değiliz” diye konuştu.

“MAĞDUR İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ”

Gece kulübünde zorla fuhuş yapmaya zorlandığı iddia edilen fas uyruklu Ahlam Oudra emniyetteki ifadesinde fuhuşa zorlandığını, bilmediği otellere götürüldüğünü darp edilip pasaportuna el konulduğunu söylemişti. Duruşmada bu ifadesi değiştiren mağdur Oudra, “ Dört yıldır Türkiye’de yaşıyorum, Ben Oper isimli mekanda çalışmadım. Kimseden şikayetçi olmadım. Herhangi bir yerde zorla tutulmadım. Fuhuş yapmam için de zorlayan kimse olmadı. Sanıklardan hiçbirini tanımıyorum. Emniyetteki ifadeler benim ifadem değil, ancak imza bana ait” dedi.

PALALI SABRİ YAKALANAMADI

Ara kararını açıklayan mahkeme, firari sanıklar Müslüm Çelebi ile Sabri Çelebi hakkında çıkarılan yakalama kararının devamına karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

"Gezi Parkı eylemlerinde protestoculara palayla saldırmıştı: Palalı Sabri’nin ‘fuhuş çetesi’ davası." haberi, 07 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Gezi Parkı eylemlerinde protestoculara palayla saldırmıştı: Palalı Sabri’nin ‘fuhuş çetesi’ davası.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gezi Parkı eylemlerinde protestoculara palayla saldırmıştı: Palalı Sabri’nin ‘fuhuş çetesi’ davası.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:41 CHP kurmayları: El sıkışıp eleştireceğiz
  2. 09:32 Andrea Stella: McLaren mevcut gelişim hızını sürdürürse, 12 ay içinde Red Bull'u yakalayabilir
  3. 09:27 İlk kez anne olan Gonca Vuslateri'den ilk paylaşım
  4. 09:21 İrfan Can Kahveci'nin eski hocası İrfan'ın gideceği takımı açıkladı
  5. 09:15 Cemil Çiçek: Yapılan açıklamalara bakarsanız yeni bir anayasa gözükmüyor
  6. 09:08 Özgür Özel, 1 Mayıs'ta Taksim'e neden yürümediğini açıkladı
  7. 09:04 Türkiye fazla mesaide zirvede
  8. 09:01 Ankara'da kuvvetli sağanak yaşamı felç etti: Metro seferleri aksadı
  9. 08:50 Karar yazarı Elif Çakır: Gelelim madalyonun öteki yüzüne
  10. 08:46 Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı evleniyor
  11. 08:40 Ali Yerlikaya duyurdu: Organize suç örgütüne "Mahzen-36" operasyonu: 42 gözaltı
  12. 08:35 Yüz gençleştirme operasyonu sonrası son hali gündem oldu
  13. 08:32 Derya Alabora, ayrıldığı Uğur Yücel hakkında bir itirafta bulundu
  14. 08:27 KYK yurdunda mide bulandıran görüntüler: Ekmeğin içinden çıkan şey şok etti
  15. 08:24 Murat Ülker milyon dolarlık anlaşmadan çekiliyor
  16. 08:18 Erdoğan'dan 'trol' talimatı: AK Parti, 'troller' için harekete geçti
  17. 08:15 Tarkan: Ben de bir işçi sınıfı çocuğuyum
  18. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: İmamoğlu’nun Saraçhane görüşü
  19. 08:07 İsmail Saymaz: “Sinan Ateş’in tetikçisini eski Ülkü Ocakları yöneticisi kaçırdı”
  20. 08:04 Çok kuvvetli sağanak geliyor: Meteoroloji’den tam 34 ile sarı kodlu uyarı
Yargı Haberleri