Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç: Nerede bire alınıp üçe satılan ürün?

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç: Nerede bire alınıp üçe satılan ürün?

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip A... Kurtköy'de düzenlenen ve perakende gıda sektöründen temsilcilerinin katıldığı "7.Private Label Zirvesi" kapsamında Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı Galip Aykaç konuşma gerçekleştirdi.

GPD Başkanı ve BİM Marketleri İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, "7.Private Label Zirvesi'nde konuştu. Aykaç, "Hala halka açık olan bizim gibi şirketlerin(BİM), bir farkı var, masraf yapımızı başkalarından çok daha iyi kontrol etmemizden gelen bir fark. Brüt kar marjımız 17.5. Yani 100'e aldığımız bir malı 117.5'e satıyoruz. Yahu nerede burada bire alıp üçe, üç kata satılan fiyat? Nerede öyle bir ürün?" dedi.

Kurtköy'de düzenlenen ve perakende gıda sektöründen temsilcilerinin katıldığı "7.Private Label Zirvesi" kapsamında Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı Galip Aykaç konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında medyaya yönelik sektörel eleştirilerde bulunan Galip Aykaç, "Tüketici fiyat endeksi, TÜİK açıkladı bunu; yüzde 80.21, üretici fiyat endeksi yüzde 143.75, dokuzuncu ay, yüzde 83.45 tüketici, yüzde 151.50 üretici. Onuncu ay yüzde 85.51 tüketici yüzde 157.69 üretici fiyatı, soruyorum buradan. Acaba bu aradaki rakamlarımı biz mi yanlış okuyoruz? Bunun doğrusunu söyleyecek olan var mı? Gıda perakende sektörünün kar edenlerinin en yükseğinin ettiği kar yüzde 4'tür. Bu yüzde 4'ün tamamını da verseniz enflasyon aşağıya gelmez. İşte söylediğiniz yüzde 85, yüzde 80'e gelir. Bunu bile bile bire alıp üçe satıyorlar, bire alıp, dörde satıyorlar diyecek kadar alçalan gazetecilere, oda başkanlarına diyorum ki bu algı operasyonunuzun vatandaşta karşılığı yoktur. Hala halka açık olan bizim gibi şirketlerin(BİM), bizim bir farkımız var. Bu farkımız masraf yapımızı başkalarından çok daha iyi kontrol etmemizden gelen bir farktır. Brüt kar marjımız 17.5. Yani 100'e aldığımız bir malı 117.5'e satıyoruz. Yahu nerede burada bire alıp üçe, üç kata satılan fiyat? Nerede öyle bir ürün?" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Aykaç, "Tüketici Hakları Derneği Başkanı televizyonda açıklama yapıyor, "Halktan alıyorlar 100'e, satıyorlar 400'e" diyor. Kendisinin mail adresini buldum, ona mail attım ama hala cevabını alamadım. Dedim ki, "bizi ikiyle üçle uğraştırma, öyle büyük kar marjlı yerler varsa söyle de biz de oralara yatırım yapalım" dedik. Bu gazetecileri himaye edenlere, onlara bu şekilde işlem yapın diyen, perde gerisinde bizi hedef gösterenlere, aslında sizi hedef gösterenlere diyorum ki: Bizim ülkeyi yönetenlerle bir sorunumuz yok. Bir sorunumuzun olmasına müsaade de etmeyeceğiz. Bunu buradan çok açık söylüyorum. Biz bu ülkenin temel taşlarıyız. Bu temel taşını yerinden oynatmaya da bunların güçleri yetmez. Bu kriz bize bakarak ya bir tuğla da ben koyayım bu memlekete, bir binanın temel taşına bir kürekle harç, ben koyayım demeyen, bir tane dikili ağacı olmayan insanlar sizlere ve bizlere bu yakıştırmaları yapıyorlar. Bre ahlaksızlar, densizler sizlere bundan sonra sizin tonunuzla cevap vereceğim bunu bilesiniz" diye konuştu.

"Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç: Nerede bire alınıp üçe satılan ürün?" haberi, 30 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 30 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç: Nerede bire alınıp üçe satılan ürün? haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç: Nerede bire alınıp üçe satılan ürün? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  2. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  3. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  4. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  5. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  6. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  7. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  8. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  9. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  10. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  11. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  12. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  13. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  14. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  15. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  16. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  17. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  18. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  19. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  20. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
Gündem Haberleri