Gökçek’e serbest, Mansur’a yasak: AKP’nin kampanyasına 39 TIR’lık malzemeyle katılmış!

Gökçek’e serbest, Mansur’a yasak: AKP’nin kampanyasına 39 TIR’lık malzemeyle katılmış!

Gökçek’e serbest, Mansur’a yasak: AKP’nin ka... CHP’li belediye başkanları hakkında izinsiz yardım toplanamaz nedeni öne sürülerek soruşturma açılırken,  görevden el çektirilen Gökçek’in AKP’nin ...

CHP’li belediye başkanları hakkında izinsiz yardım toplanamaz nedeni öne sürülerek soruşturma açılırken,  görevden el çektirilen eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in AKP’nin kampanyasına 39 TIR’lık malzemeyle katılmış olduğu ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı, “Belediyeler izinsiz yardım ve bağış toplayamaz” diyerek İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin bağış hesaplarına el koyup CHP’li başkanlar hakkında soruşturma açarken, eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) eski Başkanı Melih Gökçek’in AKP Ankara İl Başkanlığı’nın başlatmış olduğu yardım kampanyasına destek istediği görüntüler ortaya çıktı. Gökçek’in, kampanyaya 39 TIR dolusu yardım yapmış olduğu belirlendi.

Cuhuriyet'ten Sena Yaşar'ın haberine bakılırsa, AKP Ankara İl Başkanlığı’nın, 2015’te “Bu Çaresizliğe Dur De” adıyla başlatmış olduğu Suriyelilere yardım kampanyası toplantısında konuşan Gökçek, görüntülerde şu ifadeleri kullanıyor: “AK Parti Ankara İl Başkanlığı, AK Partili Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni ve ilçe belediyelerini Suriyeli kardeşlerimize seferber olmak için, AK Partili belediyeciliğin bu demek bulunduğunu vurgulamak için bizleri desteğe davet etti. Buradaki tüm TIR’lar büyükşehirin, ilçelerin ve AK Parti’nin kendisinin toplamış olduğu yardımları ihtiva ediyor. Buradan gidecek TIR’lar Suriyeli kardeşlerimize feda olsun.”

HERHANGİ BİR İŞLEM YAPILMADI

Gökçek’in, kampanyaya ABB kaynaklarını kullanarak 39 TIR dolusu yardım toplamış olduğu ortaya çıktı. ABB’den 27 Mart 2015’te yapılan açıklamada, “Kampanya sonucu Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarınca toplanan 39 TIR dolusu yardımın 13 TIR’ı giyim ve ev eşyası, 7 TIR’ı beyaz eşya, 6 TIR’ı besin ve temizlik malzemesi, 13 TIR’ı ise bebek bezi, hijyenik malzemeler, kırtasiye ve oyuncak şeklinde malzemelerden oluşuyor” denildi. Edinilen bilgiye nazaran, o dönem toplanan TIR ve nakdi yardımlarla alakalı izin alınmadığı açıklandı. Gökçek hakkında bu kampanya sebebiyle bir işlem yapılmadı.

‘YARDIMIN SİYASETİ OLMAZ’

Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi Haydar Demir, mevzuya ilişkin Cumhuriyet’e yapmış olduğu açıklamada, vatandaşın belediyeden istediği tek şeyin “hizmet ve yardım” bulunduğunu belirterek işsiz kalan binlerce yurttaşın “politika” değil, ABB’den yardım beklediğinin altını çizdi. Geçmişte Gökçek’in Suriyeliler için yardım yaptığını, kısa sürede AKP’li ilçe belediyelerinin bu şeklinde yardımları sürdürdüğünü belirten Demir, şunları kaydetti: “Geçen günlerde İdlib’e ve Suriye’deki harekât bölgelerine Mamak Belediyesi de yardım topladı. TIR’larla yardımlar gönderildi, ikimiz de bunu alkışladık ve bağışların toplanması için kendilerine yardım ettik. Bununla alakalı İçişleri Bakanlığı, herhangi bir girişimde bulunmadı. Mamak Belediyesi de bakanlıktan, validen yada kaymakamdan izin almadı. Fakat Mansur Yavaş, Belediye Yasası’nın kendisine verdiği yetkiyle, işsiz kalan ülkenin esnafına yardım etmek için bağış kampanyası başlattı. Kampanyaya el koydular. Ne Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, ne de eski ‘devrik lider’, ‘Ikimiz de zamanında yaptık’ demedi.”

"Gökçek’e serbest, Mansur’a yasak: AKP’nin kampanyasına 39 TIR’lık malzemeyle katılmış!" haberi, 22 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Gökçek’e serbest, Mansur’a yasak: AKP’nin kampanyasına 39 TIR’lık malzemeyle katılmış! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gökçek’e serbest, Mansur’a yasak: AKP’nin kampanyasına 39 TIR’lık malzemeyle katılmış! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  2. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  3. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  4. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  5. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  6. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  7. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  8. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  9. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  10. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
  11. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  12. 15:29 Sertab Erener'in Değişimi Sosyal Medyada Gündem! "Ne Yaptın Kendine?"
  13. 15:28 Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
  14. 15:28 Dev Derbiye Saatler Kala Fenerbahçe'de Deprem! İsmail Kartal 3 Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  15. 15:28 Et ve Süt Ürünleri Uzun Ömürlü Olsun! Pratik Muhafaza Yöntemleri
  16. 15:27 En Yüksek Faiz! 100 Bin TL'ye Ne Kadar Kazanırsınız? Aylık Kazanç Hesaplaması!
  17. 15:27 CHP'den Önemli Adım: Asgari Ücrete Otomatik Enflasyon Oranında Artış Önerisi!
  18. 15:26 Evlilik Hayali Kabusa Dönüyor! Düğün Maliyeti 500 Bin Liraya Ulaştı!
  19. 15:26 Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
  20. 15:24 Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli model
Haberleri