Google, Microsoft'u AB'ye şikayet etti!
Google, Microsoft'u AB'ye şikayet etti! Google, Microsoft'un rekabete aykırı faaliyetlerini Avrupa Komisyonu'na şikayet etti.
Alphabet'e bağlı Google, Microsoft'un müşterilerini kendi bulut platformu Azure kullanmaya zorlayarak rekabete aykırı davranışlarda bulunduğunu Avrupa Komisyonu'na şikayet etti.
Google, Avrupa'daki şirketlerin yüzde 70'inin Microsoft ürünlerini kullandığını belirterek, bu durumun Microsoft'un pazar hakimiyetini kullanarak Google ve Amazon Web Services gibi diğer bulut sağlayıcılarının rekabetini engellediğini vurguladı.
Google Cloud Başkan Yardımcısı Amit Zavery, Microsoft'un rakip bulut bilişim sistemleri üzerinde Windows Server kullanmak isteyen müşterilerden yüzde 400 daha fazla ücret talep ettiğini, ancak Azure kullanılması durumunda bu fiyatın geçerli olmadığını ifade etti.
Ayrıca, Avrupa'daki bulut hizmeti sağlayıcılarını temsil eden CISPE'nin araştırmasına atıfta bulunarak, Avrupa'daki şirket ve kamu kurumlarının her yıl lisanslama için Microsoft'a fazladan 1 milyar Euro ödemek zorunda kaldığını belirtti. Zavery, Microsoft'un müşterileri başka ortak çalışma ve mesajlaşma yazılımları yerine Teams kullanmaya zorladığını ve aynı şekilde Azure için de benzer uygulamalara başvurduğunu söyledi. "Artık harekete geçilmesi gerekiyor... Aksi takdirde bulut pazarı giderek daha kısıtlayıcı hale gelecek," dedi.
"Google, Microsoft'u AB'ye şikayet etti!" haberi, 25 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Google, Microsoft'u AB'ye şikayet etti! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Google, Microsoft'u AB'ye şikayet etti! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 23 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.