Gözaltındaki emekli amirallerin ilk ifadesi ortaya çıktı

Gözaltındaki emekli amirallerin ilk ifadesi ortaya çıktı

Gözaltındaki emekli amirallerin ilk ifadesi ... 'Montrö' açıklamasında imzası olduğu için gözaltına alınan 10 emekli amiral, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği'nde önceki akşam ilk ifadelerini verdi.

Emekli amiraller ifadelerinde gözaltı süresinin uzatılmasına karşı çıkarken, bir kısmı FETÖ’nün Balyoz kumpası davasında hapis yattıklarını hatırlatarak, "Kaçacak değiliz" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un "Bir Cumhurbaşkanı Montrö'yü de feshedebilir mi?" sorusuna "Teknik olarak evet" yanıtını vermesiyle başlayan tartışmalar sonrasında, iktidarın 'darbe çağrısı' olarak nitelendirdiği Montrö açıklamasını 103 emekli amiralden gözaltına alınan 10'unun ilk ifadeleri ortaya çıktı. Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, emekli amirallerden Nadir Hakan Eraydın, ifadesinde yaklaşık 1 ay önce kalp ameliyatı geçirdiğini anlatarak, "Gözaltındayken sağlık koşulları sebebiyle hastaneye kaldırıldım" dedi. Emekli amiral Alaettin Sevim'de gözaltı koşullarından şikayet ederek, "Kaçacak birisi değilim. İstenildiği takdirde ifade veririm. Gözaltı süresinin uzatılmasınının reddine karar verilsin" diye konuştu.

"GÖZALTI SÜRESİNİN UZATILMASININ REDDİNE KARAR VERİLSİN"

Ali Sadi Ünal, "Ben balyoz davasında haksız şekilde hürriyetimden yoksun bırakıldım. Adaletli hakimlerimiz kürsüde bulunsun diye bedel ödedim. 2010-2011 yılları arasında kanser tedavisi gördüm. Gözaltı sürecinde zorlanmaktayım. Benim özel beslenme koşullarıma ihtiyacım var. Gözaltı süresinin uzatılmasının reddine karar verilsin" ifadesini kullandı.

KEZEK: BALYOZ DAVASINDA HAPİS YATTIM, O ZAMAN BİLE KAÇMADIM

Emekli amiral Atilla Kezek de ifadesinde, "65 yaşındayım Tansiyon ve diyabet rahatsızlığım var. Pandemi koşulları nedeniyle sağlığımız risk altında" ifadelerini kullandı. Bülent Olcay da "Balyoz davası kapsamında 997 gün özgürlüğümden yoksun bırakıldım. O zaman bile kaçmadım. Bu dava sürecinde böyle bir düşüncem olamaz. Sağlık sorunlarımız vardır. İleri yaşta olan anne ve babam en büyük endişem" dedi. Kadir Sağdıç da 69 yaşında olduğunu belirterek, "Söz konusu duyuru hazırlandığı günlerde ben yoldaydım. Ben 40 ay Balyoz davasında tutuklu kaldım. O dönem annem bile veda edemedim. Babam ise yaşlıdır. Tansiyon rahatsızlığım bulunmaktadır" ifadesini kullandı.

GÜRDENİZ: KAÇMAK YAKIŞMAZ

Emekli amirallerden Cem Gürdeniz "Balyoz'dan ilk tutuklanan amiral benim. 'Mavi Vatan' kavramı bana aittir. Çok uğraşılan bir amiralim. Kaçmak benim gibi birsine yakışmaz. Gözaltı süresince hiçbir belge verilmedi. Gözaltında korona ihtimalimiz var" diye konuştu. Turgay Erdağ'da "Balyoz kumpasında 3,5 yıl yatarak bedel ödedim. Göazlatına alınma sürecim 90 yaşında olan anne ve babamın gözleri önünde yaşandı" ifadesini kullandı. Emekli amira Türker Ertürk'de "Uzatmanın gayri hukuki olduğunu düşünüyorum. Delil karatma şüphem yok. Gözaltı koşullarımız hijyen değil" dedi.

GÖZALTINA UZATMA GEREKÇESİ

Hakimlik, "suçun vasıf mahiyeti, yayınlanış saati, metnin içeriğinde düşünce ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı değerlendirilebilecek "'aksi halde'), 'Türkiye Cumhuriyeti', 'tarihte örnekleri oaln' gibi) ifadelere yer verilmesi, metne imza atmış şüphelilerin aynı kuvvet komutanlığında belli bir kademe düzeyinde çalışma olmaları ve bu hususa açıkça metinde yer vermiş olmaları, el konlaan dijital mayeryallerin çokluğu, bu materyallerin şüphelilerin hem lehine hem aleykine değilil niteliğinde olması, el konulan dijital metaryallerin imaj/export incelemelerin tamamlanması, HTS analiz çalışmalarının sürdürülmesi, şüpheli sayısının fazlalığı, henüz ifadelerinin alınmamış olması" nedeniyle gözaltı süresinin uzatılmasına karar verildiğini açıkladı. Kararda, şüphelilerin sağlık sorunlarına ilişkin rapor sunulmadığı belirtildi. İfadelerinin hafta sonu alınması bekleniyor. 

"Gözaltındaki emekli amirallerin ilk ifadesi ortaya çıktı" haberi, 10 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 11 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gözaltındaki emekli amirallerin ilk ifadesi ortaya çıktı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gözaltındaki emekli amirallerin ilk ifadesi ortaya çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Gündem Haberleri