Gülistan Doku 200 gündür kayıp!

Gülistan Doku 200 gündür kayıp!

Gülistan Doku 200 gündür kayıp! İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Tunceli Valiliği'nde yaptığı açıklamada,5 Ocak'tan bu yana kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku'nun bulunması için Uzunçayır Baraj Gölü'deki suyun tahliye edilmesine başlandığını söyledi.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Tunceli Valiliği'nde yaptığı açıklamada, 5 Ocak'tan bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun bulunması için Uzunçayır Baraj Gölü'deki suyun tahliye edilmesine başlandığını söyledi.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, kaldığı yurttan 5 Ocak sabahı ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Diyarbakır'da yaşayan ailesi, kaybolduğu gün Tunceli'ye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Ailenin ihbarı üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Yapılan araştırmalar sonunda Gülistan Doku'nun cep telefonunun en son Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Sarısaltuk Viyadüğü'nde sinyal verdiği belirlendi. Görgü tanıkları da ifadelerinde, Gülistan'ı en son viyadükte gördüklerini belirtince, bölgede arama çalışmaları başlatıldı.

Gülistan Doku’yu arama çalışmaları İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla durduruldu

6 TEMMUZ GÜNÜ SU ALTI ARAMA ÇALIŞMALARI SONLANDIRILDI

Gülistan Doku için, Uzunçayır Baraj Gölü ve Sarısaltuk Viyadüğü bölgesinde ekiplerin su yüzeyinde ve kıyı kesimlerinde botla arama çalışmaları 200'üncü gününe girerken, 6 Temmuz günü su altı arama çalışmaları sonlandırıldı. Gülistan'dan gelecek haberi bekleyen Doku ailesini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'ya davet ederek, bir görüşme yaptı. Görüşmede, Gülistan Doku'nun arama çalışmalarının sürdürüldüğü Uzunçayır Baraj Gölü'nün boşaltılacağı kararlaştırdı.

Kimi koruyorsunuz? Gülistan Doku soruşturmasında HTS kayıtlarının incelenmesine ret

Tunceli'ye bugün gelen İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, valiliği ziyaret ederek, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Bakan Yardımcısı Çataklı, İçişleri Bakanlığı'nca yürütülen çalışmalara değinerek, vatandaşı merkeze alan hizmetler gerçekleştirdiklerin belirterek, "İçişleri Bakanlığı olarak emniyetten, asayişe, trafik hizmetlerine, uyuşturucudan göçe, afet ve acil durumlardan nüfus ve vatandaşlık hizmetleri gibi geniş bir hizmet alanımız var. Vatandaşlarımızla yoğun bir şekilde iletişim halindeyiz. Bu verdiğimiz hizmetlerin daha hızlı, daha etkin, vatandaş odaklı, vatandaşı merkeze alan, vatandaşın gönlünü kazanma hedefi doğrultusunda yürütebilmesi bakımından da zaman zaman merkezle taşra birimlerimiz arasındaki iletişimi geliştirmek maksatlı değişik uygulamalar yapıyoruz. Bu çerçevede bakanlığımızın başlattığı İzleme ve Değerlendirme Sistemi var. Ankara'dan bakanlığımızın ilgili birimdeki arkadaşlarımızın katılımıyla illerimizi ziyaret ediyoruz. Bugün bu çerçevede Emniyet Genel Müdürlüğü'nden, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan AFAD Başkanlığı'ndan arkadaşlarımız birlikte buraya geldik. Sayın Valimizi ziyaret edip, genel bir değerlendirme yaptık. Şehit yakınları ve gazilerimizle bir araya geleceğiz" dedi.

"BÜTÜN İMKANLARIMIZI KULLANDIK"

Gülistan Doku'nun için yürütülen arama çalışmaları hakkında bilgi paylaşan Bakan Yardımcısı Çataklı, Uzunçayır Baraj Gölü'deki suyun tahliye edilmesine başlandığını söyledi. Gülistan'a ulaşmak için tüm imkanları kullandıklarını anlatan Bakan Yardımcısı Çataklı, bugün Gülistan'ın ablası Aygül Doku ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Hedefimiz mümkün olduğu köprünün etrafındaki barajı kurutarak, gözle de görülür bir şekilde sonuçlandırmada gayret edeceğiz. Bu sebeple arkadaşlarımız teknik alanda çalışmaya başlarken, barajın fiilen boşaltılması için çalışma başlatıldı. Yaklaşık 180 gün su altında arama çalışmasını yürüttük. Türkiye'nin birçok ilinden gelen 500 personel arama çalışmalarına katıldı. Esasen bu işler en fazla 15 gün sürdürülen işlerdir ancak bunu 6 ay sürdürdük. Elimizdeki tüm imkanları kullandık ancak netice alamadık. Bu konuda netice almayı biz ve ailesi çok istiyoruz. Ama geçmişte birçok örneklerimiz var. Dünyada birçok örneği var. Netice alınamayan örnekler de var. Bugüne kadar bütün imkanlarımızı kullandık. Bu konuda son bir talep var. Teknik imkanlar el verdiği ölçüde bunları yapılacak. İnşallah bir netice alırız" diye konuştu.  

"Gülistan Doku 200 gündür kayıp!" haberi, 22 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 22 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gülistan Doku 200 gündür kayıp! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gülistan Doku 200 gündür kayıp! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:51 Belediye başkanları Özgür Özel'den Erdoğan’ı ikna etmesini istedi
  2. 09:45 Yanardağda fotoğraf çekilirken volkana düşen kadın feci şekilde can verdi
  3. 09:41 Abdurrahman Dilipak: Çok komik bir rejimimiz var
  4. 09:36 Songül Karlı: İstediğim bir insan çıkmadı karşıma
  5. 09:31 Esteban Ocon: Güncellemelerle geliştik ama daha fazlasını bekliyorduk
  6. 09:22 AK Parti'den sosyal medya uyarısı: Paylaşım yaparken dikkatli olun
  7. 09:16 Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir organize suç örgütü çökertildi: Elebaşı dahil 8 kişi gözaltına alındı
  8. 09:11 10haber yazarı Erdal Sağlam: Bahçeli'nin çıkışı 2002'deki koalisyonu bozma sürecini hatırlattı
  9. 09:06 Kolombiya'da hükümet ve ELN, müzakerelere yeniden başlıyor
  10. 09:01 Cinci hoca dehşeti: Sana cin musallat olmuş diyerek çocukları taciz ve tecavüz etmiş
  11. 08:54 Murat Ağırel: Ülkemizde de sıklıkla yaşanan bu yakalamalarda metamfetamin maskelenmeye çalışılıyor
  12. 08:48 Barış Yarkadaş: Mustafa Kemal’in askeri olmaktan onur duyduk
  13. 08:42 Türkiye'de satılan en ucuz Tesla modeline 814 bin TL zam yapıldı
  14. 08:37 Akli denge iddiasıyla ipler iyice gerildi: İbrahim Tatlıses açtı ağzını yumdu gözünü
  15. 08:32 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında birbirine girdi
  16. 08:27 Ölen borçlusunun mezarını açtı, ateşe verip cesedi yakmak istedi
  17. 08:22 Diyanet'in gezi maliyeti dudak uçuklattı
  18. 08:17 Nuray Babacan: Cumhurbaşkanlığı ekibinin Akşener’in ekibiyle yakın ilişkide olduğu iddia edildi
  19. 08:13 İsmail Saymaz: Yolcular uyarmış, 50 saniye önce teleferiği durdurmuşlar
  20. 08:10 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın okumadığı “yolsuzluk” raporu/kitabı
Gündem Haberleri