Gündemi Sarsan Görüntüler Üzerine Teğmenler İçin Başlatılan Soruşturmada Son Gelişmeler

Gündemi Sarsan Görüntüler Üzerine Teğmenler İçin Başlatılan Soruşturmada Son Gelişmeler

Gündemi Sarsan Görüntüler Üzerine Teğmenler ... Son günlerde Türkiye'nin gündemine oturan teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) önemli bir açıklama yapıldı. Sosyal medyada hızla yayılan ve geniş yankı uyandıran görüntüler, teğmenlerin resmi yemin törenlerinde kılıçlı bir şekilde yemin ettiklerini gösterdi

KARA HARP OKULU MEZUNIYET TÖRENINDEKI KILIÇLI YEMIN TÜRKIYE’NIN GÜNDEMINI SARSMIŞTI: MSB'DEN YENI AÇIKLAMA

Kara Harp Okulu’nun mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlı yemini, uzun süre Türkiye’nin gündeminde kaldı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bu konudaki inceleme sürecine dair son durumu kamuoyuyla paylaştı.

Teğmenlerin kılıçlı yemini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sert tepkisini çekmişti. Erdoğan, "O kılıçları kime çekiyorsunuz?" şeklinde bir eleştiride bulunmuş ve tepkisini açıkça dile getirmişti. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) de olaya ilişkin bir inceleme başlattığını duyurmuştu.

MSB tarafından yapılan açıklamada, teğmenlere yönelik başlatılan inceleme sürecinin devam ettiği bildirildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrasında kamuoyuna yansıyan görüntüler ile ilgili başlatılan süreç devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinde müesses disiplinin korunması ve sürdürülmesi esas olarak kabul edilmektedir. Daha önce vurguladığımız gibi, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz vakalara disiplin anlayışı çerçevesinde yaklaşmakta ve işlemleri ilgili hukuk ve mevzuat çerçevesinde yürütmektedir."

NE OLMUŞTU?

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde, teğmenler kılıç çekerek "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde bir yemin etti. Bu hareket, siyaset arenasında geniş bir tartışma başlattı. AKP’ye yakın çevreler, görüntüleri "askeri vesayet yeniden hortluyor" şeklinde eleştirirken, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir sosyal medya hesabından, "Genç Teğmenlerimiz kanun, nizam, amir ve başkomutanlarına sadıktır, vazifelerinin farkındadır" şeklinde bir açıklamada bulundu.

Hedef haline gelen teğmenlere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'den destek geldi. CHP Ankara İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan Özel, "Sizin kanaat önderiniz fesli deli Kadir 'Keşke Yunan kazansaydı' diyordu ya; bu çocuklar size benzeyip de 'Hepimiz Trikopis'in askerleriyiz' mi diyeceklerdi? Elbette Mustafa Kemal'in askerleri onlar" şeklinde tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezuniyet töreninde yaşananları değerlendirirken, "Geçenlerde mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Bunlarla ilgili olarak gerekli tüm araştırmalar yapılmakta ve oradaki birkaç kendini bilmez kişi temizlenecek" demişti.

 

"Gündemi Sarsan Görüntüler Üzerine Teğmenler İçin Başlatılan Soruşturmada Son Gelişmeler" haberi, 19 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gündemi Sarsan Görüntüler Üzerine Teğmenler İçin Başlatılan Soruşturmada Son Gelişmeler haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gündemi Sarsan Görüntüler Üzerine Teğmenler İçin Başlatılan Soruşturmada Son Gelişmeler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:35 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gazileri ağırladı
  2. 22:25 Mansur Yavaş’tan Asılsız İddialara Sert Yanıt: "Kirli Siyasete Alet Olmayacağım"
  3. 22:24 Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin'den 'cenaze' açıklaması
  4. 22:22 Canlı Yayında Flaş Açıklama: "Narin Güran Cinayetinin Baş Şüphelisi Nevzat Bahtiyardır!"
  5. 22:19 Polis yeleği giyen hırsızlık çetesi, takı satışı yapan kadını soydu
  6. 22:15 ABD Başkanı Joe Biden'ın Jessica Alba'dan isteği salondakileri kahkahaya boğdu
  7. 22:10 CHP'li Adem'den AKP'li vekile 'çuval' tepkisi: "Halkın alın teriyle dalga geçiliyor"
  8. 22:02 Tirebolu’da Şiddetli Sağanak Hayatı Felç Etti
  9. 21:45 Erken Emeklilikte Şaşırtan Gelişme! SGK Girişi 1993-1998-2001-2005 Olanlara Büyük Müjde!
  10. 21:37 Ak Parti’de Sürpriz İstifa! Gaziantep Ve Şanlıurfa Bu Şok Kararı Konuşuyor!
  11. 21:30 Ali Koç, futbolculara hitap ederken Acun Ilıcalı toplantıyı kenardan izledi
  12. 21:09 Türkiye’nin gururu Haluk Bilginer, Emmy Ödülleri'nde tekrar aday! Bu sefer de kazanacak mı?
  13. 20:58 Türk bankaları Rusya ile ilişkileri askıya alıyor!
  14. 20:52 Petrol devi çok konuşulacak o hamleyi yaptı: 115 istasyonunu elden çıkaracak
  15. 20:52 İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Selami’den İsrail’e mesaj
  16. 20:52 PFDK, Süper Lig'den 3 kulübe para cezası verdi
  17. 20:51 Tehlikeli Maddeler ve Metan Gazı: Bursa’da Neler Oluyor?
  18. 20:50 Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü, Şampiyonlar Ligi'nde tarihe geçti: Bütün ligi salladı!
  19. 20:43 Menekşeleriniz İçin 5 Basit Bakım İpuçu!
  20. 20:32 Hatice Kolçak üstüne basa basa söyledi: Devasa kar getirecek!
Gündem Haberleri