Haber nöbeti bir ayını doldurdu

Haber nöbeti bir ayını doldurdu

Haber nöbeti bir ayını doldurdu İlk Haber Nöbeti ekibinin yola çıktığı 3 Şubat’tan bu yana,  İstanbul ve Ankara’dan toplam 38 gazeteci, meslektaşlarına omuz vermek için Diyarbakır’a gitti.Haber Nöbeti, kafasına silah dayanan, kurşunların hedefi olan,...

İlk Haber Nöbeti ekibinin yola çıktığı 3 Şubat’tan bu yana,  İstanbul ve Ankara’dan toplam 38 gazeteci, meslektaşlarına omuz vermek için Diyarbakır’a gitti.

Haber Nöbeti, kafasına silah dayanan, kurşunların hedefi olan, haksız yere tutuklanan medya çalışanlarının durumunu görünür kılmak ve onlarla dayanışmak amacıyla başlatılmıştı.

Geçtiğimiz bir ay boyunca her hafta ekipler halinde bölgeye giden gazeteciler, meslektaşlarının bürolarına gidip gündem toplantılarına katıldı, sahada onlarla birlikte çalıştı ve bu süreçte gördüklerini haberleştirdi. Bölgede gazetecilerin çalışma koşulları ve savaşın yarattığı yıkıma ilişkin 100’den fazla habere imza atıldı, bunlar habernobetim.wordpress.com bloğunda toplandı.

Azadiya Welat dağıtıldı, 12 kurumda ''nöbet tutuldu’


Bölgedeki koordinasyonunu Özgür Gazeteciler Cemiyeti’nin üstlendiği organizasyonda, Diyarbakır merkezin yanında Silvan ilçesiyle, Mardin’in, Midyat, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerine ve Batman’a gidildi. Haber Nöbeti kapsamında bölgedeki tüm medya kurumlarına dayanışma isteği iletildi. Şimdiye kadar desteği kabul edenlerden DİHA, JİNHA , Azadi Tv, İMC Tv, Jiyan Tv, Gün Tv, Hayat Tv, Kurdsat News Tv, Waar Tv, Evrensel Gazetesi, Tigris Haber Gazetesi ve Haberdar’da nöbet tutuldu.

Haber Nöbeti kapsamında yapılanlar arasında Özgür Gündem ve  Azadiya Welat gazetelerinin dağıtımına katılmak, gözaltına alınmış programcı Ahmet Dönmez yerine Gün Radyo’da program sunmak da yer aldı. Ayrıca, Batman ve Midyat’ta yerel gazete çalışanlarıyla kısa söyleşilerden oluşan bir video projesi başlatıldı.

38 gazeteci, 26 kurum

Haber Nöbeti’ne katılan gazeteciler arasında  Agos Yayın Yönetmeni Yetvart Danizkyan, Evrensel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Haberdar Yayın Yönetmeni Said Sefa, Cumhuriyet Haber Koordinatörü Ayşe Yıldırım, ETHA Haber Müdürü Önder Öner ve P24 kurucularından Yavuz Baydar yer aldı. Ayrıca Celal Başlangıç, Ceyda Karan, Ergun Babahan, Fehim Işık, Hayko Bağdat, Mehveş Evin, Pınar Öğünç gibi isimler de bölgeye giden 38 gazeteci arasında yer aldı.

Böylece Haber Nöbeti’ne şimdiye kadar şu kurumlardan gazeteciler katılmış oldu: Açık Radyo, Agos, ANF, Bianet, Birgün, Cumhuriyet, Demokrat Haber, Diken, Dokuz8haber, ETHA, Evrensel, Haberdar, İleri Haber, İMC, İnsan Haber, Nokta, Özgür Düşünce, Özgür Gelecek, Özgür Radyo, P24, Sendika.org, Sol portal, T24, Today’s Zaman, Yeni Asya, Zete.

Dündar ve Gül de katılacak

Haber nöbetçileri meslektaşlarıyla dayanışma kapsamında tutuklu JİNHA muhabiri Beritan Canözer ve DİHA muhabiri Nedim Oruç için mektuplar kaleme aldı; Şırnak’ın Cizre ilçesinde haber takibinde olduğu sırada vurulan İMC kameramanı Refik Tekin’i ziyaret etti.

Cizre’de ''vahşet bodrumu’nda hayatını kaybeden Azadiya Welat Sorumlu Yazıişleri Müdürü Rohat Aktaş ve Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bir bodrumda mahsur kalan Mazlum Dolan için yapılan basın açıklamalarına haber nöbetçileri de katıldı.

Haber nöbetçileri bunların yanısıra Silivri Cezaevi önünde o dönem tutuklu bulunan Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül için tutulan Umut Nöbeti’ni Diyarbakır Cezaevi önüne taşıdı.

Her iki cezaevi önünde eş zamanlı olarak nöbet tutan gazeteciler, Dündar ve Gül’ün yanısıra halen Diyarbakır Cezaevi’nde bulunan JİNHA muhabiri Beritan Canözer şahsında tüm tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını talep etti.

Can Dündar ve Erdem Gül ise 26 Şubat’ta cezaevinden çıktıktan sonra yapacakları ilk işlerden birisinin Diyarbakır’da Haber Nöbeti’ne katılmak olduğunu söyledi.

Mart sonuna kadar sürecek Haber Nöbeti kapsamında 70’ten fazla gazetecinin bölgeye gitmesi planlanıyor.

"Haber nöbeti bir ayını doldurdu" haberi, 03 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Haber nöbeti bir ayını doldurdu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Haber nöbeti bir ayını doldurdu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  2. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  3. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  4. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  5. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  6. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  7. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  8. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  9. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  10. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  11. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  12. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  13. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  14. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  15. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  16. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  17. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  18. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  19. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  20. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
Otomotiv Haberleri