HaberTürk yazarı Fatih Altaylı'dan "Karne hediyesi et" haberi yorumu: Muhabirin yaptığı doğru değil ama büyük

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı'dan

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı'dan "Karne he... "Muhabirin yaptığı doğru değil lakin büyük bir komplo kurmak amacında falan da olmadığı aşikâr"

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, HaberTürk TV'nin tartışmalara neden olan "Karne hediyesi et" haberine ilişkin olarak, "Muhabirin yaptığı doğru değil lakin büyük bir komplo kurmak amacında falan da olmadığı aşikâr" yorumunu yaptı.

Altaylı yazısında, "Meseleyi biliyorsunuz.Geçen hafta Habertürk’te bir haber yayınlandı.Bir muhabir sıklıkla haber yaptığı bir kasapta, bir çocuk ile konuştu ve çocuk annesinin karne hediyesi olarak et  aldığını söyledi. Kasap da muhabbete katıldı ve “Benden de üç kalem pirzola hediye” diye ekledi.Sonra kıyamet koptu, A Haber anneyi ve çocuğu buldu, anne haberin manipüle, kendilerine bu sözlerin zorla söyletildiğini iddia etti.  Habertürk yöneticileri bir araştırma yaptı. Ve muhabirin habere müdahale ettiği anlaşılınca işine son verdiler. Yayın öncesi kayıtları izleyince görülüyor, evet, muhabir habere müdahale etmiş lakin annenin dediği gibi bir şey, bir zorlama falan yok. Tam aksine konuyu bu hale getiren annenin bizzat kendisi.  Muhabir Fatmanur arkadaşımız “Ne o karne hediyesi mi?” diye soruyor. Hiçbir müdahale, manipülasyon, etki olmadan “Evet, karne hediyesi” diyen bizzat anne.- Muhabir Fatmanur da bunun üzerine çocuğa “Annem bana karne hediyesi olarak et aldı der misin? “ cümlesini iki kez tekrarlatıyor. Kasap ise olaya kendi isteğiyle dahil olup üç kalem pirzolayı hediye ediyor. Muhabirin yaptığı doğru değil lakin büyük bir komplo kurmak amacında falan da olmadığı aşikar." ifadesini kullandı. 

Altaylı şunları kaydetti:

"Tabii A Haber belli ki, anneyi ve kasabı sıkıştırınca onlar da korku ile suçu muhabire yıkıyorlar. Muhabir de hatasının kurbanı oluyor. Bu durumdan ben şunu anlıyorum. Demek ki, aslında memlekette tüm çocuklar her gün et yiyorlar, tüm çocuklara anaları babaları tablet alıyor. Türkiye’deki pahalılık ve yokluk sorunu çözülmüştür. Dağılabilirsiniz! Peki A Haber yaptığı onca manipülasyon, muhalifler aleyhine yaptığı onca düzmece haberi ne yapacak? Burada haberi manipüle eden muhabir bedeli ödüyor.  Orada ise muhtemelen ödül alıyordur. "

Ne olmuştu?

HaberTürk'te Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) piyasaya taze karkas et satışı yapmayı planlaması hakkında yapılan haberde bir çocuğun söyledikleri gündem olmuş, karne günü bir kasapta muhabirin mikrofon uzattığı çocuk annesinin kendisine karne hediyesi olarak et aldığını söylemişti.

Kasapta muhabirin mikrofon uzattığı çocuğun, "Annem karne hediyesi olarak et aldı" diye cevap alması sosyal medyada konuşulmaya başlarken, Sabah gazetesine konuşan çocuğun annesi, "Yoksul oldukları ve o sebeple et yiyemedikleri bilgisi kesinlikle doğru değil. Her ay gelir tavuk et alırlar."  yorumunu yapmıştı.

Daha sonra Habertürk, et fiyatları ile ilgili tartışma konusu olan haberin oluşumunda gazetecilik etik ve ilkeleri açısından herhangi bir ihlal olup olmadığına yönelik inceleme ve soruşturma başlatıldığı bildirildi. Televizyon yönetimi, "Karne hediyesi et" haberiyle ilgili yapılan inceleme sonucunda, muhabir Fatmanur Boylu'nun işine son verdiğini bildirdi. 

Habertürk’ün karneye et haberi yaptıktan sonra işine son verdiği muhabir Fatmanur Boylu, "Vicdanım rahat; zira kendimden, yaptıklarımdan ve gazeteciliğimden eminim. Bugüne kadar yaptığım gazetecilik ilkesinin getirdikleri doğrultusunda yaptığım hiçbir haberden pişman değilim" dedi.

Habertürk haberin ham görüntülerini paylaştı. 

"HaberTürk yazarı Fatih Altaylı'dan "Karne hediyesi et" haberi yorumu: Muhabirin yaptığı doğru deği." haberi, 25 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 25 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan HaberTürk yazarı Fatih Altaylı'dan "Karne hediyesi et" haberi yorumu: Muhabirin yaptığı doğru deği.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HaberTürk yazarı Fatih Altaylı'dan "Karne hediyesi et" haberi yorumu: Muhabirin yaptığı doğru deği.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Gündem Haberleri