Halil Falyalı'nın ABD'deki dosyası: Kara para aklama, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı

Halil Falyalı'nın ABD'deki dosyası: Kara par... Sedat Peker'in iddiaları sonrası gündeme gelen isim Halil Falyalı ABD tarafından aranıyor. İddialar arasında kara para aklama, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı bulunuyor.

Ali ISIYEL - ABC Gazetesi

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, dün yayımladığı videoda KKTC'de kumarhaneleri olan Halil Falyalı'dan bahsetti. Falyalı'nın uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını öne süren Peker'e yanıt Falyalı'dan geldi. Falyalı, Cüneyt Özdemir'in canlı yayınına bağlanarak iddiaları reddetti ve bazı gazetecilerin kendisini arayıp "Para gönderirsen haber yapmayız, göndermezsen haber yaparız" şeklinde şantajda bulunduğunu öne sürdü.

Ancak Falyalı'nın kardeşi ve Özgür Demir ile birlikte 2016 yılından bu yana ABD tarafından kara para aklama, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı suçlamalarıyla aradığı ortaya çıktı. Virginia Doğu Bölgesi Mahkemesinin gizli tanık ifadelerine dayandırdığını suçlamanın geçmişi 2011 yılına dayanıyor. ABD mahkemelerinde gıyabında yargılama yapılamadığı için Halil ve Hüsnü Falyalı ile Özgür Demir'in dosyaları beklemede.

Soruşturmayı DEA (ABD Narkotik Polisi) Ajanı T.D.M yürütüyor. Gizli tanık ifadelerinden yola çıkılan arama kararında ise şu ifadeler yer alıyor:

7-9 Mayıs 2011 tarihleri arasında gizli tanık, Halil ve Hüsnü Falyalı ile Kıbrıs'ta buluştu. Görüşmede Halil Falyalı, gizli tanığa Türkiye'den Kıbrıs'a uyuşturucu taşımak amacıyla ABD'den bir yat aldığını söyledi. Falyalı, normal deniz koşullarında bu yat ile 500 kilogram eroinin Mersin'den Famagusta'ya 40 dakikada taşınabildiğini söyledi.

Mayıs 2012'de gizli tanık ile Halil Falyalı 50 bin dolar kara parayı aklamak için pazarlık yaptı. Gizli tanık bu parayı Falyalı'ya Londra'da verecekti ve Falyalı parayı akladıktan sonra KKTC'deki banka üzerinden gizli tanığa Ürdün'de teslim edecekti. Söz konusu paranın ABD'deki kokain satışından kazanıldığı söylendi.

Halil Falyalı gizli tanığa, Londra'daki ortağı Özgür Demir ile buluşmasını söyledi. Demir, nakit parayı Ürdün'e transfer edecek isimdi. Pazarlıklar sırasında gizli tanık Demir'e 50 bin dolar parayı ABD'den Londra'ya getirebilecek kapasitesi olduğunu söyledi. Gizli tanık ise Demir'e para aklamasında yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti.

23 Mayıs 2012'de gizli tanık Özgür Demir ile Londra'da buluştu ve 50 bin dolar Demir'e aktarıldı.

23 Mayıs-12 Haziran 2012 tarihleri arasında gizli tanık ile Halil Falyalı'nın çok sayıda konuşması kaydedildi. Görüşmelerde Halil Falyalı paranın aklanmasının nasıl yapılacağını detaylandırdı. Böylece gizli tanık Ürdün'de yetkililere yakalanmadan işi halledebilecekti.

12 Haziran 2021'de Halil Falyalı gizli tanığı aradı ve 44 bin 750 doların Falyalıların hesabından gizli tanığa ait olduğu sandıkları hesaba aktardıklarını söyledi. Ancak bu hesap DEA'ye yani ABD Narkotik Polisine aitti. Falyalılar bu işlemden yüzde 10 komisyon aldı.

Bunun ardından ikinci bir para aklama üzerine gizli tanık ile Halil Falyalı pazarlık yaptı. Bu kez miktar 100 bin dolardı. ABD'deki hesaptan Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki bir hesaba aktarılacaktı. Bu hesap da DEA'nin gizli bir hesabıydı. Bu kez yüzde 7 komisyon ve tek sefere mahsus olmak üzere 10 bin euro karşılığında anlaşma yapıldı. Bu 10 bin euro, bankadaki personele rüşvet olarak verilecekti. Parayı aklamak için hayali petrol (shipment of oil deniliyor ancak oil yağ için de kullanılabiliyor. Tener İşletmecilik motorlu taşıtlar için yağlama ürünleri satıyor) taşımacılığı faturası gösterilecek böylece para meşru görülecekti. (Not: Falyalı Cüneyt Özdemir'in programında petrol işinde olduklarını söylemişti)

9 Temmuz 2012 tarihinde 100 bin dolar Falyalıların hesabına gönderildi. Hesap, Tener İşletmecilik adlı bir şirkete aitti.

18 Temmuz 2012 tarihinde Halil Falyalı 7 bin doları komisyon olarak aldığını ve banka müdürüne de 13 bin 350 dolar (10 bin euro) rüşvet verdiklerini söyledi. Aynı gün 79 bin 400 dolar Bulgaristan'ın Sofya kentindeki banka hesabına aktarıldı. Bu para 5 gün sonra hesaba geçti.

2 Eylül 2012 tarihinde gizli tanık ile DEA ajanı, Halil ve Hüsnü Falyalı ile beraberindeki ekiple Kıbrıs'ta buluştu. Görüşmede, Falyalı İngiltere'de acilen kokaine ihtiyaç olduğunu söyledi. Ücret ve miktar bu görüşmede tartışıldı. Ayrıca görüşmede silahların uygunluğu da konuşuldu. (Silah kaçakçılığından bahsediliyor)

Eylül ayı içinde Halil Falyalı ve gizli tanık bir başka para aklama işi için pazarlık yaptı. Bu kez aklanması istenen miktar 150 bin dolardı. Falyalı bu parayı da akladı ve gizli tanığa gönderdi.

Dosyanın sonuç kısmında ise Halil Falyalı, Hüsnü Falyalı ve Özgür Demir'in kara para akladığı, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı ile ilgisi oldukları yönünde makul şüphe oluştuğu belirtilerek haklarında arama kararı çıkarıldı.

Özgür Demir kimdir?

2020 yılının eylül ayında çıkan haberlere göre Halil ve Hüsnü Falyalı ile yukarıdaki dosyada adı geçen Özgür Demir İngiltere'nin en çok aradığı isimler arasında. Eroin kaçakçılığından aranan Demir'in Kıbrıs'ta olduğu belirtilmişti.

Edinilen bilgiye göre, şu detaylar paylaşıldı; Özgür Demir, uyuşturucu ticareti yapmaktan aranıyor. Etnik kökeninin Kıbrıslı Türk olduğu iddia edilen ancak etnik görünümünün beyaz Avrupalı olarak belirtilen Demir, A Sınıfı uyuşturucu, 17 kilo diamorfin tedarik etme komplosu ile bağlantılı olarak aranıyor.

"Halil Falyalı'nın ABD'deki dosyası: Kara para aklama, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı" haberi, 24 Mayıs 2021 tarihinde yazılmıştır. 08 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Son Dakika kategorisi altında bulunan Halil Falyalı'nın ABD'deki dosyası: Kara para aklama, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Halil Falyalı'nın ABD'deki dosyası: Kara para aklama, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  2. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  3. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  4. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  5. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  6. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  7. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  8. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
  9. 14:48 Martı Katliamı: Yalancı Veba Alarmı Şehri Sarsıyor! İnsan Sağlığı Tehlikede!
  10. 14:47 Unlubitlerin Yaydığı Virüs, Batı Afrika'daki Kakao Üretimini Tehdit Ediyor
  11. 14:45 Arizona Mahkemesi, 2020 Seçimine Müdahale Davası: Giuliani ve Meadows Dahil 18 Kişiye Dava Açıldı
  12. 14:38 Galatasaray'ın Transfer Hareketi: Davy Klaassen İle Anlaşma Sağlandı!
  13. 14:34 Ankara'yı Yarın Yağmur ve Rüzgar Kasıp Kavuracak! Şiddetli Fırtınaya Karşı Hazırlıklı Olun!
  14. 14:33 Küresel Isınma Avrupa'da Sivrisinek Kaynaklı Hastalıkları Artırıyor: Uzmanlar Uyarıyor
  15. 14:29 Çocukluk İstismarı ve Beyin: Yapay Zeka İncelemesi, Travmanın Genç Beyinleri Nasıl Etkiliyor?
  16. 14:25 Orta Akdeniz'de Düzensiz Göç: 23 Nisan Kazasıyla Ölü Sayısı 510'a Yükseldi
  17. 14:22 ABD'nin Asya'daki Stratejik Hareketi: USS George Washington Japonya'ya Yola Çıktı
  18. 14:18 Mangalın Vazgeçilmezi: Enfes Mangal Sosu Tarifi!
  19. 14:16 TC Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
  20. 14:11 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: 34. Hafta Mücadeleleri Başlıyor!
Haberleri